用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 聖公會聖基道幼兒園(灣仔)家長可以入來分享一下 ...
go

聖公會聖基道幼兒園(灣仔)家長可以入來分享一下 [複製鏈接]

各位好,

我囝囝而家响呢度讀緊N1, 其實都覺得每位老師都幾好, 校舍又新, 不過就係因為太新, 所以睇唔到學校過去嘅情況, 我都有响另一間幼稚園留咗位, 正考慮緊轉唔轉, 大家分享一下好與壞!

(咁各位到K1會轉去邊度讀?)
   0    0    0    0

各位好,

我囝囝而家响呢度讀緊N1, 其實都覺得每位老師都幾好, 校舍又新, 不過就係因為太新, 所以睇唔到學校過去嘅情況, 我都有响另一間幼稚園留咗位, 正考慮緊轉唔轉, 大家分享一下好與壞!

(咁各位到K1會轉去邊度讀?)

baby_qoo,
我個仔仔將會2/5開始返灣仔聖基道, 我覺得間學校ok, 校長同各位老師都好好, 我都介紹了幾位mami入去讀....
原文章由 baby_Qoo 於 08-4-26 12:56 發表
各位好,

(咁各位到K1會轉去邊度 ...
歡迎進入Carlson BB => 相簿
Carlson 媽媽變了整餅大師

Hi fallenstar023,

你好呀! 為何你會5月份讀n1 ? 7月份就畢業喎! 你之前响邊間讀開? anyway, wellcome u! 呢間學校嘅校長同老師都好好, 校舍勝在夠新淨, 不過可惜睇唔到小學派位情況! 其實只不過想睇下其他家長k1嘅去向.

我想問下你地BB讀得開心嗎?我想我BB9月入學,但怕全日太長時間,不過校舍真系好新,好吸引.我都唔知半日好還是全日好??
我愛BB

我囝囝9/07入讀n1, 都就快一年啦! 佢初初返學都一定會有一段適應期, 不過幸好老師校長都好有愛心, 好快適應到, 佢經常會將學校學到嘅帶回家; 至於讀全日或半日就好睇你自己嘅時間安排, 例如下午是否有屋企人照顧, 希望你都加入呢個大家庭!

原文章由 25660859 於 08-5-30 10:55 發表
我想問下你地BB讀得開心嗎?我想我BB9月入學,但怕全日太長時間,不過校舍真系好新,好吸引.我都唔知半日好還是全日好??

各位MAMi好呀!

N1有多少班呀? 咁一班會有人數如何la?

起初上課,會否讓家長陪小朋友仔嗎? 會是一,兩天或更長的天數呀?

幼園的嬸嬸都友愛, 寬容嗎?

幼園對小朋友仔的衛生清潔工作做得好嗎? 及處理合當嗎?

小朋友上了n1后, 紀律都稍有進步嗎?

幼園所處的環境會否很嘈雜呀?

, 我總有好多問題想問呀, 不過....現在的時間都不早了!

希望得到大家的分享la!

我覺得學校好新好乾淨,不過就是擔心全日啊女唔知得唔得,我都好喜歡這學校加
我愛BB

原文章由 zie 於 08-6-5 01:47 發表
各位MAMi好呀!

N1有多少班呀? 咁一班會有人數如何la?

幼園的都友愛, 寬容嗎?

幼園對小朋友仔的衛生清潔工作做得好嗎? 及處理合當嗎?

小朋友 ...

起初上課,會讓家長陪小朋友仔,你可打電話問下,我覺得個校長好好,好友善!!
我愛BB
‹ 上一主題|下一主題