用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 朋友囡囡暗戀同校高級同學??
go

朋友囡囡暗戀同校高級同學?? [複製鏈接]

問題她是中二生及她的學校是女校law....

Please help! Have any channel can ask for help?

Many thanks!
   0    0    0    0

放心,這是讀女校通常都要發生的,通常這些都只可叫作"仰慕"/"崇拜",不是暗戀

專營全新優質日美歐童裝,歡迎按入內選購

thanks! 不過朋友囡囡担言不見對方便不能集中精神和見她和其它人玩便心疼wor....???  而她亦feel到對方好留意她呢... 而最大問題是對方外表有7成似boy呀....

原文章由 ~靚靚部屋~ 於 08-4-22 00:23 發表
放心,這是讀女校通常都要發生的,通常這些都只可叫作"仰慕"/"崇拜",不是暗戀

呢D野以往都好低調, 唔知點解呢個年頭咁明目張膽...

講開又講, 因為我自已都係讀女校, 所以從一開始計劃亞女中學, 我都強烈堅持搵間女校俾亞女, 後來想法續漸改變, 似乎男女校對細路仔社交同身心發展會正常D...

唔知最後是否正確, 但我諗第時亞女同我講鐘意亞邊個邊個男同學, 總好過話係鐘意亞邊個邊個女同學...要我認個女仔做我女婿, 我真係接受唔到....

其實無論讀男女校抑或讀齋校 , 都各有各煩惱 .

希望你女大d就唔會囉 , 除左女同學之間 , 重會對
亞sir產生好感添 , 我中學都係讀女校 , 有個亞sir
從來都無feel , 撞鬼 , 點知到中五無啦啦都中招 ,
產生好感添 , 見到佢同其他同學有講有笑都有d唔開心,
好彩只係短時間 , 未畢業已經無感覺啦 , 可能係青春期的自然現象卦 , 唔使太担心, 睇定d先 .

吓,人定拖下手,
你都要眼惌,
佢地得罪你咩??

同性戀,係佢地兩個人之間的事,
又唔係殺人放火,謀財害命,
只係唔知點解香港人到今時今日都係咁,
睇唔起人地,
佢地又唔係做左咩野傷天害理的事,
愛有時真係無得解釋的,
是佢地自己的選擇,第三者無權過問

如果係小朋友的話,
可能只係一時的豆芽夢,