用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 有無小朋友用開"我的工作紙"
go

有無小朋友用開"我的工作紙" [複製鏈接]

請問有無家長小朋友用開"我的工作紙"呢?
每日恆常做一張,有成效嗎? 多謝分享心得:)
   0    0    0    0

以前可以在網上免費下載的, 但現在不見了這個網站....

原文章由 焯媽媽 於 08-4-22 00:04 發表
以前可以在網上免費下載的, 但現在不見了這個網站....

你係咪話呢個呀.

http://mypapers.cyron.com.hk/index/index_01.htm

Yan Yan,焯媽媽
對呀,就係呢個...就算可以免費download但未必
有答案提供的..對嗎?

妳們小朋友有無用過呢? 謝謝分享:loveliness:

原文章由 YanYan0116 於 08-4-22 10:13 發表

你係咪話呢個呀.

http://mypapers.cyron.com.hk/index/index_01.htm

[ 本文章最後由 alicetong 於 08-4-22 12:20 編輯 ]

原文章由 alicetong 於 08-4-22 12:18 發表
Yan Yan,焯媽媽
對呀,就係呢個...就算可以免費download但未必
有答案提供的..對嗎?

妳們小朋友有無用過呢? 謝謝分享:loveliness:

我只係download過free個d, 亞女連每日一篇都唔係日日做, 所以我都無訂到.

Yan Yan
對呀..小女有時忙到連"每日一篇"都唔得閒做...
不過我諗住放暑假時比佢做下囉...當打好個底.

原文章由 YanYan0116 於 08-4-22 12:31 發表

我只係download過free個d, 亞女連每日一篇都唔係日日做, 所以我都無訂到.

原文章由 YanYan0116 於 08-4-22 10:13 發表

你係咪話呢個呀.

以前可以把隔週的工作紙免費下載的, 現在只可以每級每科一次...

上學期分別訂了四年級英文、二年級中文及英文,每頁紙單面,只有幾條問題,浪費紙張不環保。老實說,內容較淺易,編排沒有特色。我沒有硬性要求小朋友完成,所以至今還有一大叠練習原封不動。

[ 本文章最後由 Verveine 於 08-4-30 16:53 編輯 ]
‹ 上一主題|下一主題