用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 太子Superkids
樓主: Babysiu
go

太子Superkids [複製鏈接]

原文章由 MrsWong 於 08-6-15 01:02 發表
丸媽媽:
請問你係咪報K3升小一既班,Thanks~

係呀! 封interview信仲編埋班畀我,係平日班,其實我都唔記得自己有冇剔到 不過個時間都叫就到,如果筆試冇問題都應該會讀

p.s. 封信話只有筆試無口試,而且最搞鬼就係連筆試份卷都隨信附上,叫家長同小朋友溫熟先好去考

Pls advise whether they still accept application in June.

Thanks !

Deadline : 15 June 2008.

原文章由 Ca-mama 於 08-6-16 09:34 發表
Pls advise whether they still accept application in June.

Thanks !

想請問具體課程係教嘜?
一班有幾人?
係唔係用NET ?

THANKS ..唔該大家

When will they acceptance applications ??

I tried to call them but it is only a recording.

Thanks !

原文章由 君媽 於 08-6-16 12:06 發表
Deadline : 15 June 2008.

朋友話係唔會有人聽電話架

原文章由 Ca-mama 於 08-6-16 13:57 發表
When will they acceptance applications ??

I tried to call them but it is only a recording.

Thanks !

回覆 #1 鳳梨 的文章

我仲未收到interview通知??
不知是否學校不出名,而沒有機會??
是否寄信通知interview和連考試題??
有沒有可解答?

回覆 #7 丸媽媽 的文章

丸媽媽
我5月已遞表,但還未收到通知.....
你小朋友是否讀名校(那間?),所以甘快便收到通知?

丸媽媽:
你的小朋友是小一嗎?

我有朋友讀緊, 6月初見有人考小二插班試, 在6月8日開始上堂.  嚟緊各級都有插班位, 因為剛公布了考試成績, 唔及格的話嚟緊8月唔可以升班, 會有人唔讀.

原文章由 丸媽媽 於 08-6-15 02:13 發表

係呀! 封interview信仲編埋班畀我,係平日班,其實我都唔記得自己有冇剔到 不過個時間都叫就到,如果筆試冇問題都應該會讀

p.s. 封信話只有筆試無口試,而且最搞鬼就係連筆試份卷都隨信附上,叫家長 ...

原文章由 ivywong2301 於 08-6-17 00:36 發表
丸媽媽
我5月已遞表,但還未收到通知.....
你小朋友是否讀名校(那間?),所以甘快便收到通知?

囡囡並非讀甚麼名牌幼稚園,只是普通一間屋邨全日幼兒園N4班(即K3)咋! 不過今次問左幾個身邊朋友,暫時都未有人收到信或通知,除左因為好彩,我自己亂估或者有呢幾個可能....

1. 我肯揀平日班
2. 除左報名表,我仲交埋成績表影印本及之前讀開一些英文班之評估報告和證書
3. 囡囡屬於年頭出生大女,好多學校都鍾意收大d學生
4. 寫我朋友囡囡係介紹人,佢囡囡係名校生,讀左幾年及成績好好

[ 本文章最後由 丸媽媽 於 08-6-17 23:00 編輯 ]

thanks丸媽媽
今天還未收到電話、信件通知,不過superkids好似名校而並非補習班,又要測又要考,不合格又被踢走,小朋友/家長讀到驚....

thanks丸媽媽
今天還未收到電話、信件通知,不過superkids好似名校而並非補習班,又要測又要考,不合格又被踢走,小朋友/家長讀到驚....

原文章由 ivywong2301 於 08-6-18 15:01 發表
thanks丸媽媽

絕對同意你所講,我好幾年前係朋友口中已經知道有superkids存在,但都無打算幫大仔報,因為我好清楚大仔係唔谷得的人,無謂阻人發達,亦辛苦自己

細囡讀書態度同哥哥完全唔同,我覺得佢受得住superkids果套模式,所以好早已打算升小一時幫佢報

希望你地都好快會收到消息

貢獻勳章

唔係掛?不合格被踢走???收左我個仔,我好驚......

原文章由 ivywong2301 於 08-6-18 15:01 發表
thanks丸媽媽

是真的,我囡囡那班便有一個了。

原文章由 花仔媽咪 於 08-6-22 17:47 發表
唔係掛?不合格被踢走???收左我個仔,我好驚......

唔及格唔會踢人走, 只不過暑假後唔俾升班,

如果讀緊小四, 係Superkids 考試唔及格, 唔俾升班, 咁黎緊呢年 係superkids要重讀小四課程, 但本身係學校係可以升小五, 俾着你都走喇.

[ 本文章最後由 licca 於 08-6-22 23:19 編輯 ]

除左英文, 係唔係有數學班? 請問有無人讀緊, 係唔係相同老師教授?

但我看到插班生才需要在交申請表時附上學校成績單.
但我囝囝是申請一年班.
請問各位家長我是否弄錯呢.

123WING,

正確!  申請小一無需附成績表.

原文章由 123WING 於 08-6-24 17:02 發表
但我看到插班生才需要在交申請表時附上學校成績單.
但我囝囝是申請一年班.
請問各位家長我是否弄錯呢.

I returned back the application form attached the school report.
‹ 上一主題|下一主題