用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 優才(楊殷有娣)書院 Hi !各位(優才)媽媽你好!
go

Hi !各位(優才)媽媽你好! [複製鏈接]

我仔仔今年要選校,唔知呢間學校好唔好?希望大家比D意見

仔仔今年要選校,唔知呢間學校好唔好!希望大家比D意見?

thanks!
   0    0    0    0

原文章由 trouble_mother 於 08-4-2 14:27 發表

thanks! ...

優才好!  (你來得呢度問都預左我地咁答咖啦. )

王國長老

小女一年生, 返左都有半年學, 好明顯見到既進步有:

普通話好大進步, 並且囡囡會自己主動o係屋企講下普通話;
英文閱讀能力強左;
對視藝科十分投入同有興趣.

囡囡班上同學都好乖, 囡囡幾日前同我講:我返小學開心過幼稚園好多! 我聽到好欣慰.

因為每日都同囡囡上班房, 見到老師們對小朋友好好, 應嚴厲時嚴厲, 平日就好細心觀察佢地, 小朋友好"痴"老師, 喜歡大小事都同老師講,老師會有耐心聽同分析. 我聽囡囡講老師亦有教育佢地唔好凡事投訴, 應該點自己應付.

就我自己而言, 絕對冇後悔俾囡囡入讀優才...應該話覺得好好彩囡囡能夠入讀優才. 除左學問上既追求, 一個人既品德同做人處世都係同樣重要.

我上左BK約九個月,我大仔入左入左優才約七個月, 坐低傾過偈既優才家長約十四、五個, 話優才好既, 佔绝大部分; 有投訴既得一、两個, 都係有关校車安排問題 .

至于一D其他負面消息, 都係來自校外人仕.

原文章由 trouble_mother 於 08-4-2 14:27 發表
我仔仔今年要選校,唔知呢間學校好唔好?希望大家比D意見

thanks! ...
‹ 上一主題|下一主題