用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 08 暑假有無好介紹?
樓主: Radiomama
go

08 暑假有無好介紹? [複製鏈接]

岩岩同補習姐姐傾完, 姐姐話想響今個暑假開私人補習班, 睇下bk mami 有冇興趣~

因為我都唔係好清楚d 資料, 只係同姐姐傾計咁傾, 我又覺得姐姐補得幾好, 所以就推介下俾bk mami, 不過姐姐話只會上門補同埋補小學住將軍澳的學生!!

如果有興趣的, pm我, 我俾姐姐電話你地, 因為詳細情況我都唔清楚!

Music Around Planet(元朗)

有3組playgroup start from 1.5-8 years old
仲有音樂劇班,小廚師班,鋼琴體驗班,畫班
全部英語授課,免費試堂,61145458 miss mok查詢留位

SNAG™高爾夫親子同樂日

日期: 2008年6月22日 (星期日)
時間: 下午2時至6時
對象: 3至10歲兒童 (家長陪同)
費用: 全免 (名額有限)
地點: QQ優兒學會
香港北角電氣道233號
城市花園城市中心商場地庫
查詢電話: 26681422

內容:
本著推動高爾夫球的宗旨,亞洲青少年高爾夫球協會與QQ優兒學會攜手合辦「SNAG™高爾夫親子同樂日」,歡迎家長陪同3 至10歲兒童參加,從中體會高爾夫球的樂趣。

當日將使用SNAG™高爾夫器材,特別設計讓小朋友可以輕鬆及充滿樂趣地學習到高爾夫基本技巧、禮儀及規則。此次更榮幸邀請到Mr. Terry Anton (SNAG™始創人,又被稱號SNAGDaddy)從美國專程訪港親身示範及教授,參與者必定獲益良多。

SNAG™為革命性的高爾夫學習系統,適合在室內或室外有限空間之情況下進行高爾夫活動,全球超過五百萬學生使用(包括美國、加拿大、英國、蘇格蘭、比利時、日本及新加坡等地) ,多個駐名青訓機構指定器材。

報名方法:
填妥以下資料, 發電郵(標題: SNAG Golf Day)到[email protected]

姓名(兒童):
年齡:
姓名(家長):
聯絡電話:

回覆 #31 ypmyvonne 的文章

ypmyvonne,
我想要詳細資料, 唔該哂.

回覆 #12 naby 的文章

pls PM me. Thanks!

hi,

我有興趣, 請給我多些資料.
email: [email protected]

原文章由 naby 於 08-6-18 22:15 發表
私人鋼琴暑期班

我報左私人鋼琴暑期班,好抵,$1200/12堂,一對一每星期兩堂,師資又幾好喎,港島區,有興趣 pm 我
我大囝係二OO四年九月六日出世. 重 2.99kg
我細囝係二OO八年五月二十三日出世. 重 3.945kg

Can you PM the information to me??
Thank you!

pls check pm!

原文章由 Jhuangwei 於 08-6-23 12:40 發表
pls PM me. Thanks!

pm you as well~

原文章由 fannylau69 於 08-6-23 13:38 發表
hi,

我有興趣, 請給我多些資料.
email: [email protected]

特別既暑期活動

各位mami,
唔好意思遲左覆你地, 因成個星期考試冇上bk啦,
請你地check pm.

其他mami有興趣再pm我啦,
因post 電話好似唔太好
另外地址是近培正的.

幼兒暑期繽紛營

普通話唱遊
由操普通話母語之導師/現職教師教授。透過淺易的語文,有趣的故事及一些活潑、節奏明快的歌曲,從而引起幼兒聽、說普通話的興趣和培養幼兒聽說普通話的優良基礎。

輕黏土創作
本課程利用輕黏土,快速風乾,質輕而帶點手絨的感覺。透過搓、揉、擠..等的操作,訓練兒童手眼協調的能力。再加上自行混色,辨認顏色的變化,創作出多款不同的擺設,在塑造過程中帶來無限樂趣及滿足。

水墨畫
水墨畫是中國源遠流長的藝術, 課程讓幼兒初步認識水墨的運用, 內容以趣味小品, 如花、鳥、昆蟲、小動物等。 啟發幼兒的興趣及培養其耐性。

創意美藝
利用不同的物料,讓幼兒進入創作境界,製作多種美勞作品,透過剪剪貼貼的手工藝術,可訓練幼兒手眼協調和專注力,在塑造過程中帶來滿足感。

星期/時間 一 二 三 四 五
10:00-11:00 普通話 普通話 普通話 普通話 普通話
11:15-12:15 兒畫/水墨畫 創意美藝 輕黏土 創意美藝 兒畫/水墨畫
12:15-13:00 趣味綜合課 (精叻小廚師、魔術、唱遊、鋼琴啟蒙、VCD觀賞、故事分享、常識……主要以兒童生活經驗為主)
日期 : 21/7 – 31/8/2008  (逢星期一至五)  
名額 : 4-6 人        
對象 : K2-P.1        
收費 : $1900.- (三週, 另可選擇 $680/週)

唔知你地想要咩program啦,
但我知有個音樂導賞既都幾好,
佢係透過欣賞迪士尼同其他世界經典歌劇
令小朋友投入音樂世界之中
小朋友可以唱吓入面既樂目, 又可以玩吓藝術同遊戲, 用唔同方法去理解音樂, 以培養佢地既興趣.
我個人覺得個概念幾好~
因為唔係強迫佢地學咩樂器, 等小朋友自然對音樂產生興趣,
仲有機會接觸黑人音樂同玩吓鼓咁,,,,,
都真係幾能引起小朋友既音樂興趣~ ^^

Adventure Land summer course (Mongkok)

http://www.adventureland.com.hk/course/index.php

Phone: 2728 3707

Hi mybabykyle,

Would you please send me the deatisl for the English
summer course. Tks.

My email is :[email protected]

原文章由 mybabykyle 於 08-6-18 17:25 發表
我啱啱幫亞仔報咗英文嘅Summer Course , 地點係旺角太子, 近住培正, 我都係其他家長介紹我去試下, 佢哋啲老師係外藉教師, 暑期班每堂 2 hr, 一星期有 2 堂, 佢哋主要教小朋友啲文法基礎, 同埋寫作技巧. 最好既係老師 ...

Hi Happyfamilybaba,

Please send the deatils.
My email is [email protected].

Many thanks.

原文章由 happyfamilybaba 於 08-3-31 11:52 發表
油麻地已有SUMMER COURSE
都很彈性,自選兩星期課程,幼稚園組以為主,3小時
小學組則重學術,3小時

額外時間看管是免費!
‹ 上一主題|下一主題