用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 玫瑰崗幼稚園vs維多利亞(康怡)
go

玫瑰崗幼稚園vs維多利亞(康怡) [複製鏈接]

我仔仔兩間都收了N1, 但想請問大家的意見那一間較好?

玫瑰崗據說課程夠深, 校舍大,但交通遠, 是下午班。
維多利亞是上午班又近屋企, 但沒有學券同聽朋友說很多funding, 雜費, 會比較像學店?不清楚學校風氣如何?

另外,還有我比較喜歡的衛理堂和蘇浙也收了, 但爸爸卻對這兩間興趣不大。 請大家幫忙給點意見, 謝謝!

0    0    0    0
[img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD8/139247/146789.19794217.38630.jpg[/img]MyTwins在Baby House影的造型照-9月25日

我個仔依家讀緊時代幼兒學校...玫瑰崗都收左佢全日班...我家下都煩緊揀邊間好...有冇好提議?

回覆 #1 Vinell 的文章

維多利亞(康怡) have native teacher everyday

我都係依兩間收, 維記都讀左一年啦...仔仔都開心(有得玩, 點會唔開心呢?) 學到d 乜?唔知哦, 仔仔返黎唔講, 學校又大概一 個學期先俾個report我地, 先知佢地做乜...但做家長都係要係屋企教多d.....

請問你最後揀邊間?小朋友開心嗎?

其實我鍾意玫瑰崗d教學方式, 但維記又好似派位好d甘..............真係唔知點揀, 我仲要下星期四前決定啦.......................!!!!

維多利亞

我兒子讀維記讀了三年了 這個學校是讓小孩很開心沒錯 不過 我真的不清出小孩學了甚麼 而且就是很學店 有很多各式費用要交
上學期開始 我讓兒子上午在蘇浙 下午維持在維記
不過兒子告訴我
他更喜歡蘇浙....
這個月 我面試了聖公會
聖公會收了我兒子念下午
我再考慮就把維記給完全停掉
你說維記差不差呢

我囡囡讀了維記(下康)年多了, 返學很開心, 亦學會一口流利英文, 其實除了學費和校車費外, 其他的雜費均是可以不交的, 囡囡的外籍英文老師有masters degree, 我覺得物有所值, 維記剛改了英文課程, k1下學期就開始教phonics!

原帖由 neomimi 於 08-7-11 22:05 發表
我兒子讀維記讀了三年了 這個學校是讓小孩很開心沒錯 不過 我真的不清出小孩學了甚麼 而且就是很學店 有很多各式費用要交
上學期開始 我讓兒子上午在蘇浙 下午維持在維記
不過兒子告訴我
他更喜歡蘇浙....
這個月  ...

我個小朋友讀緊玫瑰崗呀,佢教學方式唔錯,好特別好專業,課程完全FIT香港主流學校,小朋友讀得開心主動,老師有愛心,教學有質量!
阿女叫我地做:爸BB同媽媽C!
‹ 上一主題|下一主題