用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 2008年1 月25日出世,咁小寶寶應該幾時報k1? ...
go

2008年1 月25日出世,咁小寶寶應該幾時報k1? [複製鏈接]

如題?
而且還要幾時要準備好?
   0    0    0    0

當你小寶寶於該年既9月已經年滿2歲零8個月既前一年就要報名, 係2008年出世, 咁2011年9月就會大過2歲零8個, 咁姐係2010年就要搵幼稚園報2011/12 年 K1
學寫blog, 學影相, 學做體貼的爸爸.
----------------------------------------
http://hk.myblog.yahoo.com/hknl32
http://www.flickr.com/photos/hknl32
----------------------------------------

謝謝你的指引,不過我自己都會留意

原文章由 no32 於 08-3-25 12:54 發表
當你小寶寶於該年既9月已經年滿2歲零8個月既前一年就要報名, 係2008年出世, 咁2011年9月就會大過2歲零8個, 咁姐係2010年就要搵幼稚園報2011/12 年 K1

我个大B06年1月23日,问过今年9月份开学的幼稚园都不收,要下一年的9月才可以(即是2009年的9月份),到了那个时候,已经3岁零8个月了,那时候才读K1,会不会太大了?
媽咪話我個名叫做焯垚,係06年1月23日出世的.個樣係未好老積呢,呵呵~ :tongue: [size=medium]我的乳名叫OneBB,07年2月26日,我多左個妹妹啦, 她的名字叫焯研喔~~乳名叫TwoBB

教育局規定小朋友9月1日開學前(即8月31日)一定要足2歲8個月方可讀K1,所以你小朋友要2009年9月份方可讀K1,而你小朋友讀K1時做大B。

原文章由 kendyyeung 於 08-3-27 20:01 發表
我个大B06年1月23日,问过今年9月份开学的幼稚园都不收,要下一年的9月才可以(即是2009年的9月份),到了那个时候,已经3岁零8个月了,那时候才读K1,会不会太大了? ...
‹ 上一主題|下一主題