用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宣道幼稚園 Waiting List的家長
樓主: BBTWIN
go

Waiting List的家長 [複製鏈接]

原文章由 Babysiu 於 08-4-12 15:44 發表

想問電話有冇來電?視

無架, 點解咁問 ?

醒目開學勳章

I also receive a call - "Accepted" pm school for my children on today noon.

係呀, 咁你會唔會要求轉 am class?

原文章由 ICbaby 於 08-4-12 15:20 發表

HI EDGAR 媽, 

我當然都想AM CLASS啦,不過有位都好好啦,只得百幾個位.

佢係咪叫你星期一 9:30註冊呢 ? ...

原文章由 Edgar媽 於 08-4-14 11:07 發表
係呀, 咁你會唔會要求轉 am class?

會呀, 不過頭sin 我打去問佢話要寫信wor...

原文章由 ICbaby 於 08-4-12 15:50 發表

無架, 點解咁問 ?

恭喜哂你地呀. 我星期六12點幾都收到冇來電顯示o既call, 但係我冇聽到,但又唔見留言,所以唔知係唔係.打去問又好似好怪,我要點好呢????

醒目開學勳章

星期六時,1點幾打第一次我都miss咗個call,跟住2點幾再打俾我就...接到lee個好消息啦!
希望個個mama都有好消息啦!

原文章由 fskaren2002 於 08-4-14 12:25 發表
星期六時,1點幾打第一次我都miss咗個call,跟住2點幾再打俾我就...接到lee個好消息啦!
希望個個mama都有好消息啦!

o甘我可能冇份啦,果日我都係收到一個冇顯示o既call, 佢冇再call 我啦. 係咪只係會打手提電話呢???

原文章由 BBTWIN 於 08-4-14 12:43 發表

o甘我可能冇份啦,果日我都係收到一個冇顯示o既call, 佢冇再call 我啦. 係咪只係會打手提電話呢???

BBTWIN,

唔好灰心 啦!! 之前我都有留意過你d post, 知道你同我一樣好小朋友想入宣幼, 你試下寫信比校長?
你電話一定要跟身呀, 好易miss架. 不過我果次1st round 階段打去問 如果驚開會miss 左call, 老師話會call 倒唯止, 不過你都係隨身好d, 費事miss左就唔好啦.
希望你有好消息 !!!!

醒目開學勳章

係呀,千其唔好氣餒呀.....而家先至係第一round,仲有3round 啊!
我諗好多家長都有幾個offer係手, 未必沒希望嘅。
平常心啦, 會好d架! good luck!

IC BABY/FSKAREN2002,

多謝你們的鼓勵. 我想問下你地o既小朋友係咪大仔大女呀???其實我巳經寫o左兩封信比校長啦. 所以直覺上唔得都可能都有原因. 雖然話大家都係waiting list, 但總會有先有後. 所以我想如果佢係巳月份來排, o甘我我地機會唔係冇, 不過真係好微. 不過學你地話而家只不過係1st round, 我都相信有d家長係會放棄. 希望在明天, 孖b最終能夠入宣幼同大家做同學仔就好啦.希望不久的將來我會上來同大家報喜.

醒目開學勳章

my daughter is birth on March.

原文章由 BBTWIN 於 08-4-14 19:12 發表
IC BABY/FSKAREN2002,

多謝你們的鼓勵. 我想問下你地o既小朋友係咪大仔大女呀???其實我巳經寫o左兩封信比校長啦. 所以直覺上唔得都可能都有原因. 雖然話大家都係waiting list, 但總會有先有後. 所以我想如果佢係巳 ...

我囡囡4月出生.

可能我o既推論係岩o既,學校都係想收大仔大女.我對女9月底出世,而家對女o既Nursery老師都當我係10月份媽咪.

原文章由 BBTWIN 於 08-4-15 10:32 發表
可能我o既推論係岩o既,學校都係想收大仔大女.我對女9月底出世,而家對女o既Nursery老師都當我係10月份媽咪.

唔好咁啦 我地仲有機會丫 記得唔好放棄丫
我囡囡係1月份出世 我都未收到電話 其實係星期五,六收過幾次無來電顯示既電話 聽左但無人講野既

原文章由 paggie88 於 08-4-15 11:51 發表

我囡囡係1月份出世 我都未收到電話 其實係星期五,六收過幾次無來電顯示既電話 聽左但無人講野既

以我所知, 宣幼老師打電話給家長是沒有來電顯示的

家長請留意電話喇
教育王國以外之相冊連結已被刪除

原文章由 金毛B媽 於 08-4-15 13:23 發表

家長請留意電話喇

金毛B媽,

唔該晒你丫 我會留意

原文章由 paggie88 於 08-4-15 11:51 發表

Paggie88

講真係有少少灰o架,信都寫o左兩封.都係冇回音.日日都留意個電話有冇響,我直頭將個電話放o係桌面,慌死聽唔到.一見冇顯示o既電話,以為係啦,點知係sell野. 我直頭想鬧個sales老唔好再打黎.心情好失落.你囡囡係1月份應該會好有機.Anyway, 我會繼續等待.........等待..........再等待..................

原文章由 金毛B媽 於 08-4-15 13:23 發表

家長請留意電話喇

金毛b媽,

我今朝收到兩個冇顯示o既電話, 兩個都係sell bank services o架.

原文章由 BBTWIN 於 08-4-15 14:43 發表

Paggie88

講真係有少少灰o架,信都寫o左兩封.都係冇回音.日日都留意個電話有冇響,我直頭將個電話放o係桌面,慌死聽唔到.一見冇顯示o既電話,以為係啦,點知係sell野. 我直頭想鬧個sales老唔好再打黎.心情好失落.你囡囡係1月 ...

BBTWIN

唔好灰心啦 仲有我陪你 你既心情我都好明白 每個家長都想小朋友入到一間好既學校 所以我地要繼續等

我自己都希望亞女會機會高 不過暫時都未有消息 呢幾日我都有聽D無顯示電話 但次次打黎個人都係唔出聲 我喂左幾句佢就收線 真係好想鬧佢 唔聽又驚MISS左

醒目開學勳章

hi bbtwin,

你唔好咁緊張la, 那天打電話來通知我的号碼,你點都估不到........是一個老師的手提來。當時我都好奇怪及半信半疑架,不過我都大胆問老師乜唔係學校電話no.打來嘅 ?後來老師解釋因為之前找不到我,現在放了學再call埋先。(可能因為想約家長尋日到學校交留位費呀) 所以我認為如果佢地找你應該會不斷打俾你...無論是否在學校or時間!
係呢,twin囡有無其他offer係手呀?
‹ 上一主題|下一主題