用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宣道幼稚園 Waiting List的家長
樓主: BBTWIN
go

Waiting List的家長 [複製鏈接]

原文章由 金毛B媽 於 08-4-1 09:33 發表

我記得我上年都有打過去問, 有的都幾悔氣, 有的都好有禮貌, 我相信是個別事件, 可能有一些老師聽得太多電話, 有小小不耐煩"姐"

我覺得宣道老師好有耐性架 ...

金毛B媽,想問你舊年你要幾耐先收到電話????我睇你地o既留言都好似學校都不停call家長,好似唔跟日子.今年係話3月27-29日之內call, 但係到今日都仲未有家長話收到電話????唔知係咪冇位呢????可能真係要等到買書買校服階段先知啦.

原文章由 金毛B媽 於 08-4-1 09:33 發表

我記得我上年都有打過去問, 有的都幾悔氣, 有的都好有禮貌, 我相信是個別事件, 可能有一些老師聽得太多電話, 有小小不耐煩"姐"

我覺得宣道老師好有耐性架 ...

金毛B媽

我都有打過去, 佢話都係耍等TEL, 無得CHECK,唔氣一般啦, 
但係1ST ROUND NO CALL LA, 係咪機會很小呢?? 係咪個個張紙都係4個階段收生 ?有D人話唔係 ?

原文章由 BBTWIN 於 08-4-1 10:27 發表

金毛B媽,想問你舊年你要幾耐先收到電話????我睇你地o既留言都好似學校都不停call家長,好似唔跟日子.今年係話3月27-29日之內call, 但係到今日都仲未有家長話收到電話????唔知係咪冇位呢????可能真係要等到買書買校服階段先知啦. ...

我係第一階段時收電話, 以我所知, 都係得幾個位, 如果過左呢個階段都未收到電話, 我估都要再等第二階段, 因為都要等有小朋友放棄唔讀, 先會有位
教育王國以外之相冊連結已被刪除

原文章由 ICbaby 於 08-4-1 10:32 發表

金毛B媽 :

我都有打過去, 佢話都係耍等TEL, 無得CHECK,唔氣一般啦, 
但係1ST ROUND NO CALL LA, 係咪機會很小呢?? 係咪個個張紙都係4個階段收生 ?有D人話唔係 ? ...

係咪個個張紙都係4個階段收生 --> 我就唔係好肯定喎, 照我估就係喇

原文章由 金毛B媽 於 08-4-2 09:33 發表

我係第一階段時收電話, 以我所知, 都係得幾個位, 如果過左呢個階段都未收到電話, 我估都要再等第二階段, 因為都要等有小朋友放棄唔讀, 先會有位

第一階段我都收唔到電話 我諗都要等第二階段啦(即係5月份)

原文章由 金毛B媽 於 08-4-2 09:33 發表

金毛B媽,很奇怪呀.因為睇返你地舊年個POST應該係4月2日開始CALL後備生.我仲一直見到D媽咪問有冇媽咪收到電話.但一直都冇人回覆.要直至到4月16日先至有媽咪話收到CALL取錄o左.你地第一輪係4月2日-4月16日那麼長嗎????因在4月16日的post上我看見你們說昨天巳收到電話,即係4月15日有電話.但我地只得3日ja喎.3月27-29日ja.

原文章由 BBTWIN 於 08-4-2 11:27 發表

金毛B媽,很奇怪呀.因為睇返你地舊年個POST應該係4月2日開始CALL後備生.我仲一直見到D媽咪問有冇媽咪收到電話.但一直都冇人回覆.要直至到4月16日先至有媽咪話收到CALL取錄o左.你地第一輪係4月2日-4月16日那麼長嗎????因在4月16日的post上我看 ...

你呢個問題好深奧呀, 我都唔記得幾多號收到電話喇, 我又唔知老師打左電話未喎

原文章由 金毛B媽 於 08-4-3 11:55 發表

你呢個問題好深奧呀, 我都唔記得幾多號收到電話喇, 我又唔知老師打左電話未喎

金毛b媽,你地舊年o既post我真係一頁頁睇哂o架.同埋留意埋個日期.睇下到底由話開始call後備生到幾耐先有媽咪收到電話.結果係成兩星期先見倒有人回應.所以咪覺出奇o羅.好似唔跟日子o甘.希望你唔好覺我煩啦,我唔敢問學校麻 .求位信我都寄o左,而家等奇蹟出現o羅.

聽聞有位媽咪巳收到電話取錄佢囝囝,仲要係a.m. class tim. 真係好lucky. 恭喜哂佢!!! 唔知我地有冇o甘好彩呢?????

BBTWIN,

你好呀, 請問你知唔知佢大概幾時收到call架.
謝謝.
[

原文章由 littlemama 於 08-4-4 16:42 發表
BBTWIN,

你好呀, 請問你知唔知佢大概幾時收到call架.
謝謝.

我見佢寫係28號宣道call佢收佢囡囡a.m.位. 但係我真唔明點解後備生都仲可以有a.m.位. 有d正取生媽咪原本要求a.m.位都係得p.m. 我好想知點解佢會有o甘好offer 佢真係一個好lucky o既媽咪.

謝謝, 我都期望快d有消息. 祝大家好運.
[

原文章由 BBTWIN 於 08-4-3 12:12 發表

金毛b媽,你地舊年o既post我真係一頁頁睇哂o架.同埋留意埋個日期.睇下到底由話開始call後備生到幾耐先有媽咪收到電話.結果係成兩星期先見倒有人回應.所以咪覺出奇o羅.好似唔跟日子o甘.希望你唔好覺我煩啦,我唔敢問學校麻:too ...

唔煩, 唔煩, 大家研究下啦

原文章由 金毛B媽 於 08-4-8 16:20 發表

唔煩, 唔煩, 大家研究下啦

希望我對b有機會同你對仔女做同窗啦.

原文章由 BBTWIN 於 08-4-9 09:55 發表

希望我對b有機會同你對仔女做同窗啦.

好好......我等你

原文章由 金毛B媽 於 08-4-11 09:58 發表

好好......我等你

嘩哈哈!!!! 勁開心呀!!!! 剛剛收到宣幼電話accepted
囡囡pm class呀,  

Thanks god !!!!

我都係arm arm 收到電話, 又係pm class, 不過我比較想am class 呢

原文章由 Edgar媽 於 08-4-12 14:39 發表
我都係arm arm 收到電話, 又係pm class, 不過我比較想am class 呢

HI EDGAR 媽, 

我當然都想AM CLASS啦,不過有位都好好啦,只得百幾個位.

佢係咪叫你星期一 9:30註冊呢 ?

原文章由 ICbaby 於 08-4-12 14:05 發表
嘩哈哈!!!! 勁開心呀!!!! 剛剛收到宣幼電話accepted
囡囡pm class呀,  

Thanks god !!!!

想問電話有冇來電?視
‹ 上一主題|下一主題