用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有冇 08-09 入讀 york o既媽咪
樓主: pearjadema
go

有冇 08-09 入讀 york o既媽咪 [複製鏈接]

原文章由 henrykwok 於 08-4-8 11:25 發表
I agree..
我哋可以book club house玩, 冇咁熱..

非常同意
小朋友們開心,而且對開學都有幫助。

你地d小朋友第日會唔會搭校車呀?知唔知有無得跟車?我怕我個b到時唔肯自己上車。

我寄票去交咗註冊費,點解咁耐都未收到receipto既,你地收到未呀?

其實我都囡囡搭校車問題而煩惱,我曾經想過開學初期同佢返學及放學,習慣後9月份才比佢搭校車,但有朋友提我如果開頭習慣左你想佢搭校車就更家難,所以我仍然煩惱。

我都覺得係呀,佢而家返緊nursery,日日都係我帶返學放學,佢一定要我送到佢去一樓門口先比我走,如果係地下我想走,miss想拖佢上去,佢一定唔肯,可能初初習慣咗,好難改,佢雖然返咗幾日就無喊la,但如果我唔拖佢上去要走,佢又會喊,所以第日搭校車都有d擔心,應該一開始就比佢搭會好d

原文章由 mama@anson 於 08-4-10 16:31 發表
其實我都囡囡搭校車問題而煩惱,我曾經想過開學初期同佢返學及放學,習慣後9月份才比佢搭校車,但有朋友提我如果開頭習慣左你想佢搭校車就更家難,所以我仍然煩惱。 ...

大家好!我都會比囡囡今年讀york。
註冊當日我帶左囡囡去學校熟習下環境,覺得都OK,冇話污糟.在課室等校服及雜費的收據時,都有播片,而且有一位老師在場解答問題,不過有一位家長問左好耐野,所以我自己都係聽左一陣就走。感覺都OK.

臻臻.................囝囝.........0509.........am
昊藍.................囝囝.........0503.........am
家曦.................囝囝.........0509.........am
Adrian..............囝囝.........0616.........am
欣晴Anson........囡囡.........0504........am
匡匡.................囝囝.........0510.........am
子瞻.................囝囝.........0726.........am
子謙.................囝囝.........0509.........am
德建.................囝囝.........0616.........am
Charlotte..........囡囡.........0111.........am

我囡囡好似最大喎

終於都多咗d女同學仔la

臻臻.................囝囝.........0509.........am
昊藍.................囝囝.........0503.........am
家曦.................囝囝.........0509.........am
Adrian..............囝囝.........0616.........am
欣晴Anson........囡囡.........0504........am
匡匡.................囝囝.........0510.........am
子瞻.................囝囝.........0726.........am
子謙.................囝囝.........0509.........am
德建.................囝囝.........0616.........am
綽嫣.................囡囡.........
高爾.................囡囡.........0506.........am
Charlotte......   囡囡.........0111.........am

哈,我好豬....您地數字加am係乜東東黎呀?學校校車有姨姨跟車,
我問過我朋友,她話校車好安全,兼淨係同york文收,唔會有其它,
學校join埋一齊,但我諗我會自已帶住先,我好近,住長沙灣,就算
坐我都係比她坐一程,自已接她放學會開心d,不過您地如果遠果
d要問下係咪早好多上車,咁就辛苦d....

原文章由 Edvychan 於 08-4-10 22:04 發表
終於都多咗d女同學仔la

Adrian.......... ...

原文章由 ivylee313 於 08-4-11 01:18 發表
哈,我好豬....您地數字加am係乜東東黎呀?學校校車有姨姨跟車,
我問過我朋友,她話校車好安全,兼淨係同york文收,唔會有其它,
學校join埋一齊,但我諗我會自已帶住先,我好近,住長沙灣,就算
坐我都係比她坐一程,自已接她 ...

我自己打0509 =05年9月lor,,, 如果校車只係車york的學生咁都好d, 唔知校車有無安全帶呢, ivylee呀, 你可唔可以問吓你朋友呀......thx...

hi ivylee313,

am係上午班law,唔知n1係咪無下午班o既呢?全部人都係am,真係好。我打0509都係指05年9月。

校車淨係車york d學生咁就好la,唔洗走咁多地方,我而家住元朗,但暑假會搬出去何文田,都係為咗就囝囝返學,唔想佢搭咁耐校車,如果自己帶佢返,我果度唯有搭的士,無巴士無地鐵,咁同坐校車都差唔多,我又想佢自己獨立d呢

原文章由 ivylee313 於 08-4-11 01:18 發表
坐我都係比她坐一程,自已接她 ...

係咩?年份泥架?我見有d mama寫左日子喎.

更正:

綽嫣.................囡囡.........
高爾.................囡囡.........0506.........am
Charlotte......   囡囡.........0501..........am

我想問你地訂咗幾多套夏季校服呀,唔係指運動服裝,因為我剛剛收到receipt,佢地本來係夏季校服果欄度print咗2套,後尾先改番一套,因為我訂咗一套,係咪佢預咗d人多數訂兩套,所以print 定哂呢,仲有我地都未度身,點知著mud嘢size呢?但7月有得攞,係咪到時去到先揀size呢?

有安全帶架,安全都做得好好~

原文章由 joan921 於 08-4-11 13:54 發表

我自己打0509 =05年9月lor,,, 如果校車只係車york的學生咁都好d, 唔知校車有無安全帶呢, ivylee呀, 你可唔可以問吓你朋友呀......thx...

咁又係,獨立d好呀,我都係am,05年4月!thx

原文章由 Edvychan 於 08-4-11 15:02 發表
hi ivylee313,

am係上午班law,唔知n1係咪無下午班o既呢?全部人都係am,真係好。我打0509都係指05年9月。

校車淨係車york d學生咁就好la,唔洗走咁多地方,我而家住元朗,但暑假會搬出去何文田,都係為咗就囝囝返學,唔想 ...

Edvy Chan,

我也問過這問題,職員說稍後7月通知購買時,於現場有 size 查看的,度到合身才買。

snowB

原文章由 Edvychan 於 08-4-12 19:39 發表
我想問你地訂咗幾多套夏季校服呀,唔係指運動服裝,因為我剛剛收到receipt,佢地本來係夏季校服果欄度print咗2套,後尾先改番一套,因為我訂咗一套,係咪佢預咗d人多數訂兩套,所以print 定哂呢,仲有我地都未度身,點知著mud ...
[img align=right]D:\others\babyK.jpg[/img]

是嗎?但我問過, 是雙人坐位 3 人坐,因法例是容許的。會不會是個別的車線有?

snowB

原文章由 ivylee313 於 08-4-14 00:07 發表
有安全帶架,安全都做得好好~
[img align=right]D:\others\babyK.jpg[/img]

UPDATED.

綽嫣.................囡囡.........0504.........am
Charlotte......   囡囡.........0501..........am

lee 度好耐無update la,就嚟沉底lu,等我up up up up 先

原文章由 Edvychan 於 08-4-14 15:09 發表
UPDATED.

Adrian..............囝囝.........0616. ...

原文章由 snowB 於 08-4-14 13:58 發表
是嗎?但我問過, 是雙人坐位 3 人坐,因法例是容許的。會不會是個別的車線有?

snowB

咁咪有個無安全帶用, 同埋d校巴唔係有限座幾多人ge 咩...咁真係要問清楚先啦...

唔會咁危險嘛,lee排都聽到兩單幼稚園校巴意外,真係驚驚地。

原文章由 joan921 於 08-4-23 20:35 發表

咁咪有個無安全帶用, 同埋d校巴唔係有限座幾多人ge 咩...咁真係要問清楚先啦...
‹ 上一主題|下一主題