用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有冇 08-09 入讀 york o既媽咪
樓主: pearjadema
go

有冇 08-09 入讀 york o既媽咪 [複製鏈接]

好似話係金巴倫道果邊,我都係係bk度聽d媽咪講咋,學校都無同我講過,可能佢諗今年入n1果d都係返舊校舍,所以咪無講law

原文章由 joan921 於 08-3-23 13:18 發表
我想問吓嗰新校舍係邊到呀?...點解註冊嗰日無講ge...

關於校車問題

我住。係銅鑼灣,有冇人知銅鑼灣有冇校車返York呀?

應該有o架,你睇吓學校比果張校車費用表有無?

原文章由 BCMAMY 於 08-3-23 19:42 發表
我住。係銅鑼灣,有冇人知銅鑼灣有冇校車返York呀?

想問下20號去左註冊既媽咪, 果日除左交票外, 仲有無其他野做左? 因我無去, 只係郵寄張票。

另外, 多謝晒kachunma你有關york吹唔吹谷既意見。

mud可以寄票去o既咩?我改咗28號去reg,如果可以寄票,就唔洗出去咁麻煩lu

原文章由 Chickee 於 08-3-25 14:10 發表
想問下20號去左註冊既媽咪, 果日除左交票外, 仲有無其他野做左? 因我無去, 只係郵寄張票。

另外, 多謝晒kachunma你有關york吹唔吹谷既意見。

係呀, 可以寄票去, 你最好打個電話俾學校, 等佢同你mark低。

其實自行去, 都係去比錢咋..但雜費就有List比我睇買甚麼..
所以不需要5分鐘已攪好手續了..
我最後除咗夏季校服, 全部都幫學校買..
老師都講得arm, 杯碟可自行買但唔鼓勵, 因為如果你小朋友用好靚公仔的, 其他學生見到就會叫父母買, 如果全部用同一款, 就會減少麻煩啦..

原文章由 Chickee 於 08-3-25 14:10 發表

[ 本文章最後由 henrykwok 於 08-3-26 13:33 編輯 ]

Hi henrykwok,

想請問吓,咁雜費即係大概包括d mud嘢呀?因為我都唔打算親自去la,會寄票過去。

原文章由 henrykwok 於 08-3-26 13:31 發表
其實自行去, 都係去比錢咋..但雜費就有List比我睇買甚麼..
所以不需要5分鐘已攪好手續了..
我最後除咗夏季校服, 全部都幫學校買..
老師都講得arm, 杯碟可自行買但唔鼓勵, 因為如果你小朋友用好靚公仔的, 其他學生見 ...

Hi~~各位
我20號個日都係唔得閒無去到交錢,
改29號先去, 想問問各位你地係咪
都有join學校既茶點?
我都係覺得舊校舍位置比較方便, 又近
地鐵同的士站, 方便好多, 唔知新校舍幾
時會整好??? 同唔知係咪到時所有學生到
會全部去晒新校舍?
原文章由 Krystal 於 08-3-20 23:57 發表

我就唔想過新校舍lu...
因為我個女o係 york rd. o個邊返緊,
如果個仔返新校舍,到接放學時都唔知點算...
唔通要我分身兩邊走...

(純粹 my case ... ) ...

[ 本文章最後由 天藍 於 08-3-27 12:13 編輯 ]

hi 天藍:

我最後都無親自去交註冊費呀,我send咗cheque去,不過想問吓,係咪無媽咪join到果個預備班呀,我見好多人都無join,而且我囝囝返緊nursery,如果返埋個預備班,即係無咗個暑假law,好似好慘咁。

我有join到茶點呀,因為如果唔join,個小朋友可能會好怪,同人食果d嘢唔同,次次都自己帶又好頭痛,唔知比mud嘢佢帶好

原文章由 天藍 於 08-3-27 12:10 發表
Hi~~各位
我20號個日都係唔得閒無去到交錢,
改29號先去, 想問問各位你地係咪
都有join學校既茶點?
我都係覺得舊校舍位置比較方便, 又近
地鐵同的士站, 方便好多, 唔知新校舍幾
時會整好??? 同唔知係咪到時所有學生 ...

我明早pm給你..我忘記帶返公司scan..

原文章由 Edvychan 於 08-3-26 14:53 發表

想請問吓,咁雜費即係大概包括d mud嘢呀?因為我都唔打算親自去la,會寄票過去。

Edvychan,

我仔仔都係有返nursery, 所以都無join到佢地
既適應班。
唔知你知唔知我地開學會係8月定9月???

原文章由 Edvychan 於 08-3-27 16:38 發表
hi 天藍:

我最後都無親自去交註冊費呀,我send咗cheque去,不過想問吓,係咪無媽咪join到果個預備班呀,我見好多人都無join,而且我囝囝返緊nursery,如果返埋個預備班,即係無咗個暑假law,好似好慘咁。

我有join到茶點呀 ...

Please check PM

原文章由 Edvychan 於 08-3-26 14:53 發表

寄票去既媽媽, 學校收到你張票後,會寄收條和雜費的list俾你。我打去學校問過。

hi henrykwok,

唔該哂,收到la

原文章由 henrykwok 於 08-3-27 16:47 發表

hi 天藍,

開學應該好似係8月中左右,之前聽人講過,而且我地而家已經交咗8月份學費la,應係係8月返學o架la

原文章由 天藍 於 08-3-28 10:42 發表
Edvychan,

我仔仔都係有返nursery, 所以都無join到佢地
既適應班。
唔知你知唔知我地開學會係8月定9月???

原文章由 Edvychan 於 08-3-28 17:29 發表
hi 天藍,

開學應該好似係8月中左右,之前聽人講過,而且我地而家已經交咗8月份學費la,應係係8月返學o架la

我之前打去問過啦, 開學日期係8月12 日 ~

原文章由 henrykwok 於 08-3-27 16:47 發表

henry kwok  可否sent 多個copy俾我呀,pls  我嗰日去都無俾到個雜費list 我ge...thx

原文章由 joan921 於 08-3-28 22:43 發表

henry kwok  可否sent 多個copy俾我呀,pls  我嗰日去都無俾到個雜費list 我ge...thx

原文章由 henrykwok 於 08-3-29 09:11 發表

thank you so much,  [email protected]

‹ 上一主題|下一主題