用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港中國婦女會丘佐榮學校 有無丘佐榮學校家長可分享一下
樓主: lovelybaby3
go

有無丘佐榮學校家長可分享一下 [複製鏈接]

可否講下你地D 仔女係讀邊間幼稚園入到架?

因為我都好想第時我個仔仔可以考到入呢間小學!

我住小西灣, 若我揀小西灣迦南, 會否入到呢?

回覆 # 的文章

Hi chanhiushan,

我個仔讀杏花村聖道明.不過DADDY係校友,所以入到,不過我覺得都唔係好多人選擇呢間可以試試,點解你唔選擇柴米,不過我個人比較喜歡呢間.

Lovelybaby 3,

你中意柴米,為什麼囝囝不直接選它?我接觸的家長,很多都意屬這間學校. 

Rachel,

很久沒你的消息.上次親子旅行,你有沒有參加? 

原帖由 chanhiushan 於 08-11-29 18:07 發表
可否講下你地D 仔女係讀邊間幼稚園入到架?

因為我都好想第時我個仔仔可以考到入呢間小學!

我住小西灣, 若我揀小西灣迦南, 會否入到呢?

我個女女以前讀對面明我幼稚園 入到

請問丘佐榮中文科是否以普通話教學?  另外有沒有普通話堂?? 而英文科的老師是不是NET teacher??
[img] http://tac.families.com/ezb/932337.png[img]
[img] http://tac.families.com/ezb/932338.png[img]
教養孩童, 使他走當行的道, 就是到老他也不偏離.
‹ 上一主題|下一主題