用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 [迦密]面試信既顏色真系有玄機?
go

[迦密]面試信既顏色真系有玄機? [複製鏈接]

如果間中學講明3月中開始in 人既話
2月尾都收唔到面試信系米即系無機會咖啦..

唔該各位話比我知0y

[迦密] [旅港]有無人收到呀????

[ 本文章最後由 ho3186 於 08-3-30 18:39 編輯 ]
   0    0    0    0
比較同計較都一樣令自己唔開心

兩個星期前都有可能, 少過一星期就應該冇望.
原文章由 ho3186 於 08-2-28 17:33 發表
如題

唔該各位話比我知0y

一般會在二至四個星期前收到通知, 但個別學校可有所不同。我女兒試過在面試前五天才收到信。所以, 你仍然有望的。Good luck to
you.

回覆 #3 ho3186 的文章

我亞女報個間中學, 面試係3月8日, 但寄出信件在2月28日, 換然之在3至5日內通知。但收吾到信可以電話查下呀, 如果真係寄失左,而你又吾知咪好吾抵囉!

[ 本文章最後由 cell 於 08-2-29 14:07 編輯 ]

原文章由 cell 於 08-2-29 14:02 發表
我亞女報個間中學, 面試係3月8日, 但寄出信件在2月28日, 換然之在3至5日內通知。但收吾到信可以電話查下呀, 如果真係寄失左,而你又吾知咪好吾抵囉!

咁有無人已經收左[迦密]/[旅港]面試信LA?

原文章由 ho3186 於 08-3-10 23:22 發表

咁有無人已經收左[迦密]/[旅港]面試信LA?

迦密中學個網頁有講到今年面試會在三月十八日出信,三月二十九日面試.你可以去佢哋個網頁睇睇>>>>>
http://www.carmelss.edu.hk/html/index.php?id=1&L=2

旅港我就唔清楚,不過我睇過佢個網頁話會三月下旬出信,會揀人見>>>>>>
http://www.hpccss.edu.hk

原文章由 BennettMami 於 08-3-11 02:32 發表

迦密中學個網頁有講到今年面試會在三月十八日出信,三月二十九日面試.你可以去佢哋個網頁睇睇>>>>>
http://www.carmelss.edu.hk/html/index.php?id=1&L=2

旅港我就唔清楚,不過我睇過佢個網頁話會三月下旬出信,會揀 ...

唔該晒
今日就收到la
原來迦密只要申請
就有得見咖啦

唔....旅港要選人見咖
咁機會就有d微lu

醒目開學勳章

我個仔已經收到信29/3 見迦密.

醒目開學勳章

我個仔已經收到信29/3 見迦密.

回覆 #1 pdcynthia_ip 的文章

迦密己收到信 (interview on 29Mar2008)..
聽聞interview信有不同顏色和英文字母 , 借問有嘜分別 ??

你小朋interview信是什麼顏色和英文字母...
Thanks

原文章由 yvonne.kiki 於 08-3-17 16:01 發表
迦密己收到信 (interview on 29Mar2008)..
聽聞interview信有不同顏色和英文字母 , 借問有嘜分別 ??

你小朋interview信是什麼顏色和英文字母...
Thanks

系咩
有分別咖
我收到系黃色而右邊個格內系[A]

你呢?

原文章由 ho3186 於 08-2-28 17:33 發表

唔該各位話比我知0y

[迦密] [旅港]有無人收到呀????

旅港今天收到 4月12日面試

well, same letter in yellow paper with a letter A at right received.  I see no partcular meaning.

簽名被屏蔽

The one we received is green.

well, they probably use different colors for different interview groups.  They probably need that arrangement in view of the huge number of applications (around 600).  I would also think the chance for successful applicationis not on the high side.
‹ 上一主題|下一主題