用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: Jowinnie
go

愛的空間 [複製鏈接]

原文章由 jamieconnie 於 08-4-3 17:13 發表
喂喂,你1號都有去呀,我都係喎,有眼不識泰山添 ,

我個女今天K2啦,比起舊年真係叻好多,正如你地講大至差唔多,看佢地上MS MANDY堂時又比去年更進一步,MS MANDY 問佢地PHONICS時答得頭頭是道,那個音是那個圖片, ...

hello! 我囡囡K1B,SO同妳唔同,好高興在這識到妳

回覆 #1 hauyimama 的文章

my son also study in K1B, my son is 吳鑑倫, what's the name of your daugther?

原文章由 Jowinnie 於 08-4-8 16:28 發表
my son also study in K1B, my son is 吳鑑倫, what's the name of your daugther?

我囡囡李巧怡

講故事的李巧怡

原文章由 Jowinnie 於 08-4-9 09:38 發表
講故事的李巧怡

係呀~~我係巧怡媽媽~~~鑑倫媽咪

[quote]原文章由 Jowinnie 於 08-4-9 09:38 發表

HIHI~~Jowinnie ~~妳工作很忙嗎?

妳有否同仔仔參加親子看圖書活動(在屯門圖書館的)?

[ 本文章最後由 hauyimama 於 08-4-11 10:50 編輯 ]

原文章由 hauyimama 於 08-4-11 10:48 AM 發表
[quote]原文章由 Jowinnie 於 08-4-9 09:38 發表

HIHI~~Jowinnie ~~妳工作很忙嗎?

妳有否同仔仔參加...

工作忙得很....我晚上的課程更加忙......
有親子看圖書活動(在屯門圖書館的)咩  
係點呀

原文章由 Jowinnie 於 08-4-14 09:27 發表

有親子看圖書活動(在屯門圖書館的)咩  
係點呀

學校派通告的,有興趣自己寄回圖書館報名抽籤。

星期日係第一次的,幾好喎,有位MISS HO主講,每堂一個鐘,為期6堂,內容包括聽故事、問答遊戲、唱歌仔及親子作歌仔,最後就講回故事的過中道理比大家知。

囡囡都玩得好開心,我問囡囡下次去唔去,佢都話去。

on every sunday?

原文章由 Jowinnie 於 08-4-16 17:14 發表
on every sunday?

13/4,20/4,27/4,4/5,18/5,1/6呢6堂

昨天, k1B有位小朋友在麥當奴開生日會時, 一大顆小朋友一起跟隨姐姐指示參加遊戲...

我第一次見到自己的兒子能遵守規則...能與其他小朋友一起玩..真的感動得有點兒想落淚 (因為我的兒子出名...四圍走)

最感動的是有一位女同學常緊緊牽住我兒的手一起玩.....之前常擔心自己兒子不合群, 現在發現他有了一位很要好的朋友仔...真的很感動

醒目開學勳章

hi!

昨天剛巧係那裡,我個女說那些生日會的是k1的呀,原來當中有你呀,我見到佢地都好乖巧呀,

原文章由 Jowinnie 於 08-6-10 18:16 發表
昨天, k1B有位小朋友在麥當奴開生日會時, 一大顆小朋友一起跟隨姐姐指示參加遊戲...

我第一次見到自己的兒子能遵守規則...能與其他小朋友一起玩..真的感動得有點兒想落淚 (因為我的兒子出名...四圍走)

最感動的是 ...
[url=http://www.yahoo.com][img]

joe,巧怡mami,各位mami:

之前都知道有個高德根討論區,不過就係冇時間上黎發表,呢排陪dodo放暑假而停工,先可以上黎吸收下d學校知識,原來我錯過左好多野,冇計,雖則我返半day,不過就係因為返半day,一日假都唔可以請................放工又要做家務煮飯,所以好多活動都去唔到,miss左觀課真係好失望,出年點都要參加~我會多d上黎睇野,
有家庭觀念(孝順)屋企大小事情愛攬晒上身,責任心強,領悟力高,做事積極及有組織力,頭腦靈活,善於理財,(幼兒時應該不愛掉東西,愛乜野都攬住唔放),人際互動弱,要學習加強獨立自主及加強勇氣

原文章由 venusma 於 08-7-8 10:16 發表
joe,巧怡mami,各位mami:

之前都知道有個高德根討論區,不過就係冇時間上黎發表,呢排陪dodo放暑假而停工,先可以上黎吸收下d學校知識,原來我錯過左好多野,冇計,雖則我返半day,不過就係因為返半day,一日假都唔可以請... ...

我係在職媽媽,返全日工作(星期一至星期六) ,所以巧怡參與的活動多數在星期六或星期日.

幸好我老闆都認同我,知我好緊張個囡~~有囡大過天,所以如巧怡有特別節目我會準快做晒手上D JOB 請假出值(佢地無我法子)~~~ .

所有全職媽媽加油

原文章由 hauyimama 於 08-7-8 11:33 PM 發表

我係在職媽媽,返全日工作(星期一至星期六) ,所以巧怡參與的活動多數在星期六或星期日.

幸好我老闆都認同我,知我好緊張個囡~~有囡大過天,所以如巧怡有特別節目我會準快做晒手上D JOB 請假出值(佢地無我法子) ...

原文章由 hauyimama 於 08-7-8 23:33 發表

幸好我老闆都認同我,知我好緊張個囡~~有囡大過天,所以如巧怡有特別節目我會準快做晒手上D JOB 請假出值(佢地無我法子) ...

咁你老闆又幾好,我都好緊張個囡,老闆都知.,但佢並未能完全體諒我,有時亞囡唔舒服請假自己揍,第2日都總有d野聽,冇你咁幸福,慘......
有家庭觀念(孝順)屋企大小事情愛攬晒上身,責任心強,領悟力高,做事積極及有組織力,頭腦靈活,善於理財,(幼兒時應該不愛掉東西,愛乜野都攬住唔放),人際互動弱,要學習加強獨立自主及加強勇氣

原文章由 venusma 於 08-7-9 10:40 發表

咁你老闆又幾好,我都好緊張個囡,老闆都知.,但佢並未能完全體諒我,有時亞囡唔舒服請假自己揍,第2日都總有d野聽,冇你咁幸福,慘......

妳都好辛苦,我地媽咪們一齊加油!
‹ 上一主題|下一主題