用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 有無讀緊CAIS的家長?
go

有無讀緊CAIS的家長?

請問有無讀緊CAIS小學的家長可以比d意見或介紹下? 間學校d學生紀律好唔好? P1要足幾多歲才可入讀? thanks a lot!

Kinder and Primary are okee, but I don't think about the high school. Kinder only have K3

原文章由 hellovicky 於 08-2-26 16:27 發表
請問有無讀緊CAIS小學的家長可以比d意見或介紹下? 間學校d學生紀律好唔好? P1要足幾多歲才可入讀? thanks a lot!

因為係教會學校, 所以校風好, D學生又純品, 而且英文水準高, 學生一定要用英文交談, 睇書風氣又好, 值得考慮.

原文章由 cwd 於 08-3-2 00:39 發表

因為係教會學校, 所以校風好, D學生又純品, 而且英文水準高, 學生一定要用英文交談, 睇書風氣又好, 值得考慮.

Hi cwd,
請問你個小朋友係唔係係CAIS讀緊? 間學校多唔多額外雜費交? 如修法文的小朋友, 係咪D法文真係好叻? THANKS!

請問CAIS畢業生普遍入讀的大學質素好嗎﹖ 我有上過 CAIS WEBSITE 睇﹐ 但對外國大學吾係好熟﹐ 所以想問下你既意見

原文章由 cwd 於 08-3-2 00:39 發表

請問CAIS小學有無中文堂上嫁? 係咪日日都有呢? THANSK!