用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 用緊迪士尼美語既媽咪, 大家交流下
go

用緊迪士尼美語既媽咪, 大家交流下 [複製鏈接]

我囡囡用左差唔多一年, 最初都係抱住俾佢睇下學下, 都無唸過原來佢可以學到咁多野

依家剛兩歲, 已經識晒A-Z, 1-10, one to ten, 十幾款動物game card問佢時識得自己配番出黎, 想聽邊首歌時就會講但中既某些字, 好似ABC, Away (Away from the city), Wake Up (Every Morning)等...

呢d最初都係無唸到架, 真係越學越開心, 見到佢最日都係處進步, 雖然套教材真係好貴, 但好左我同老公一年前都願意付出, 所以依家都真係覺得好值呀...

呢d都係我見到個女既用後感, 用緊既媽咪, 可以大家交流或分享下
   1    0    0    0

我都係用家.. 我女女2歲,用左年半... 同樣可以認得好多生字(body parts, food, eat, run , full, empty, big, small, hat ,cat等同音字...)同開始講英文短句...it's a moon....,歌仔當然不用講...
我最近開始step by step...你開始未?
如果家長負擔得起... 花少少比佢用,而見到成效, 都真係幾開心。

[ 本文章最後由 Mqchris 於 08-2-27 19:30 編輯 ]
Mqchris :>

補充一句, 我都係diney的教育顧問, 如你有野唔識用.. 睇下我有無野可以幫大家...

原文章由 Mqchris 於 08-2-27 19:28 發表
我都係用家.. 我女女2歲,用左年半... 同樣可以認得好多生字(body parts, food, eat, run , full, empty, big, small, hat ,cat等同音字...)同開始講英文短句...it's a moon....,歌仔當然不用講...
我最近開始step by ...

step by step同let's play都未開始用呀, 但呢兩日同顧問傾過, 應該今晚都會試下俾佢睇, 因為連我都未開黎睇過haha

請問除左dvd之外仲有咩?

有好多野包括左係入面, 如書、、故事、卡機、CD, 圖卡、海報、玩具、活動及練習...

如你想知仔細D, 你PM個E-MAIL比我, 我E比你睇,仲有相...你有無DEMO碟.. 我可寄比你...

原文章由 kelly_0404 於 08-2-28 09:34 發表
請問除左dvd之外仲有咩?
‹ 上一主題|下一主題