用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 hot!!!!!!!!面試題目
go

hot!!!!!!!!面試題目 [複製鏈接]

我認為慾照風波好hit,
  • 你們有甚麼感覺 ? 為甚麼有這些感覺 ?
  • 你們認為誰是受害者 ? 為甚麼 ? 受到甚麼傷害 ?
  • 她們如何受到傷害 ? 甚麼造成她們的傷害 ?
  • 如何評價在這事件中所牽涉的角色(例如﹕報紙、雜誌、發放者、互聯網觀看者、互相傳送有關照片的網民、影迷等) ?
  • 如何保護和珍惜自己及深愛的?
   0    0    0    0

考中學我吾認為會問呢點問題,
我個仔都無關心呢件事.
他反而関心美國射個衛星, 零件會跌去边?

Re: cindymum

唔該哂!

小女說她在小組討論部份用了此事作例子,
但只是略略一提~

個人認為,對中一新生,
學校不會亦不需要他們對這一樁事有很深入的了解,
畢竟有花邊新聞的成份
且小六生的答案,人人都會差不多~

只是個人意見,歡迎交流~

雪災的感受

醒目開學勳章 王國長老

我同事個仔俾人問"你覺得自己有咩優點同缺點"
無準備要"兜口兜面"present自己, 即場呆左
原文章由 I_sister 於 08-3-2 10:44 PM 發表
小女說她在小組討論部份用了此事作例子,
但只是略略一提~

個人認為,對中一新生,
學校不會亦不需要他們對這一樁事有很深入的了解,
畢竟有花邊新聞的成份
且小六生的答案,人人都會差不多~

只是個人意見,歡迎交流~ ...

藝人肥姐之死, 你有何感受(灣仔鄧x堅有問過)

我囡interview兩間中學, 一間問佢鐘意睇乜野書, 一間問佢玩開乜野運動

第二間最後取出一份漫畫, 叫我個女describe下講乜野

以上兩間中學都係全英語對答

醒目開學勳章 王國長老

唔係下話! 傳媒講得仲唔夠多?!
如果問我, 睇怕會答"其實佢係一個藝員, 香港傳媒唔駛入院又頭條, 昏迷又頭條, 死左又頭條, 追思又頭條........"

原文章由 FatMumMum 於 08-3-5 10:43 AM 發表
藝人肥姐之死, 你有何感受(灣仔鄧x堅有問過)
‹ 上一主題|下一主題