用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院幼稚園 08/09 K1 請報到
樓主: os2468
go

08/09 K1 請報到 [複製鏈接]

HELLO,各位好

我女兒都係K1下午班,已經係7月2日註冊了,買了校服,遲D帶佢影學生相.
8月22日家長會先知讀邊班,希望有同班同學啦.
多多指教!!

有校車架

你註冊時,學校會俾個校車LIST,你可以選擇合適的校車,有埋聯絡電話.其實到時有好多校車係門口拉客,所以唔駛擔心.
原文章由 Elli_Ma 於 08-5-19 11:39 發表
我住土瓜灣欣榮花園附近,我都想俾仔仔撘校巴,唔知果頭有無得撘呢?

都幾貴喎, 知唔知轉上午班幾時先有通知呢?

原文章由 choifung618 於 08-7-3 23:32 發表
$110一套

Dear all,

我幫個朋友問,民小收生是 2yr 8mth or  要足 3yr old

Thanks

尋日打左電話去學校問, 上午班仲未有位, 所以申請失敗添.

我都申請左!仲未有回覆, 學校覆你等消息定失敗呀??

原文章由 HelloKitty 於 08-7-16 09:49 發表
尋日打左電話去學校問, 上午班仲未有位, 所以申請失敗添.

normama,

我打去時, 佢話現時仲未有位, 你預左無先啦.

8月1日係另一次註冊日, 可能之後會有上午班位都未定.
[size=large]祝大家都有個肥肥白白健健康康既BB!!!3/3 = 3.4kg4/4 = 4.7kg6/5 = 5.97kg6/6 = 6.99kg6/8 = 8.2kg
沒有難教的孩子
只有懶惰的父母

我仔係Waiting list, 8月1日收到電話收佢讀am class呀.

我仔仔剛剛8月4號再去面試,
收咗讀K1(pm),
想問一下你地d小寶貝介咗片未呀,
仲有民生係咪一定要小朋友介片先返學架

HELLO!我仔仔楊予謙在9月返民生K1下午班。仔仔已讀咗一年N1,本想直升N2,今個星期開學了,但民生收了我們,所以我們返這間幼兒園的N2一個月後,9月我們就過來民生同你們一齊做同學了。^_^
「你若聽從耶和華─你神的誡命,就是我今日所吩咐你的,謹守遵行,不偏左右,也不隨從事奉別神,耶和華就必使你作首不作尾,但居上不居下。 」(申命記28:13-14)

我們的網誌:
hk.myblog.yahoo.com/BY-WH

我仔仔都是K1(PM),8月22日的家長日我們可以互相認識一下了。我仔仔已經介好片了,現在出街都唔需要著片,定時去洗手間就可以了,在家他要去尿尿都會叫我們幫他,有時仲要自己來唔要我們幫。
是否要介好片先返學?真是要問問學校了,但是在這個月幫仔仔介好片都仲有時間。^_^

原文章由 我心不死 於 08-8-5 17:21 發表
我仔仔剛剛8月4號再去面試,
收咗讀K1(pm),
想問一下你地d小寶貝介咗片未呀,
仲有民生係咪一定要小朋友介片先返學架
「你若聽從耶和華─你神的誡命,就是我今日所吩咐你的,謹守遵行,不偏左右,也不隨從事奉別神,耶和華就必使你作首不作尾,但居上不居下。 」(申命記28:13-14)

我們的網誌:

乜am有位都唔俾我地轉架, 寧願收waiting.
有無人知am 同pm有咩分別呀?

原文章由 小黑咪 於 08-8-4 15:41 發表
我仔係Waiting list, 8月1日收到電話收佢讀am class呀.

我仔仔都是WAITING,最後都是收PM。就算要轉我都等收定了,有位才考慮轉唔轉。其實都只是上課時間不同,相信課程其他都是一樣安排。我見低班全部返上午,高班全部返PM。當然,返上午班我們的時間是好用一D的。

我們的網誌:

我女女是waiting, 1/8上午去完禮賢註冊, 買了書包校服, 下午才收到民生電話, 收pm, , 我考慮了10分鐘, 決定讀民生!
原文章由 BYWH 於 08-8-6 13:12 發表
我仔仔都是WAITING,最後都是收PM。就算要轉我都等收定了,有位才考慮轉唔轉。其實都只是上課時間不同,相信課程其他都是一樣安排。我見低班全部返上午,高班全部返PM。當然,返上午班我們的時間是好用一D的。 ...

原文章由 lukluk213 於 08-8-8 18:01 發表
我女女是waiting, 1/8上午去完禮賢註冊, 買了書包校服, 下午才收到民生電話, 收pm, , 我考慮了10分鐘, 決定讀民生!

我同你一樣, 囡囡1/8上午去完禮賢註冊, 下午收到民生通知, 好好彩收左囡囡am, 我想問禮賢退返d書俾你未呀? 因為佢話開學先俾到d書我, 暫時淨係俾到張學卷我.

我打電話去禮賢問, 佢話要寫封退學信, 並列明要取回學劵及課本, 待學校通知再安排取回, 我已寄了信去, 正等佢回覆!!!
原文章由 bbmuimui 於 08-8-8 19:24 發表

我同你一樣, 囡囡1/8上午去完禮賢註冊, 下午收到民生通知, 好好彩收左囡囡am, 我想問禮賢退返d書俾你未呀? 因為佢話開學先俾到d書我, 暫時淨係俾到張學卷我. ...

lukluk213,
請問你可唔可以教我退學信要點寫架,
因為我仲煩緊點樣寫信俾學校,
都唔知幾時俾信學校好,
因為仔仔返緊舊校的預備班,
如果太早俾信我驚佢地會對仔仔唔好

xxx幼兒園
x園長

x園長:

退 學 通 知 書

小女xxx,就讀貴校N1a 上午班;承蒙校長及老師們循循善誘的教導,實令小女獲益良多。現小女需轉往xxx幼稚園就讀,故她將不會升讀貴校K1 班,特此通知。現附上本人聯絡電話xxx以便跟進。
在此,本人再次多謝 貴校過去對小女悉心的教導。
謹祝
教安

xxx家長

二零零八年五月二十日

希望你啱用

原文章由 我心不死 於 08-8-9 21:54 發表
lukluk213,
請問你可唔可以教我退學信要點寫架,
因為我仲煩緊點樣寫信俾學校,
都唔知幾時俾信學校好,
因為仔仔返緊舊校的預備班,
如果太早俾信我驚佢地會對仔仔唔好 ...
‹ 上一主題|下一主題