用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院幼稚園 08/09 K1 請報到
樓主: os2468
go

08/09 K1 請報到 [複製鏈接]

原文章由 HelloMary 於 08-4-24 13:32 發表
Hello all,

Nice to meet you all. My son is 08/09 K1-am class. I wonder where do you all live? Nearby? I live in Ma On Shan, I am afraid it's too far away for him or he has to wake up too early in th ...

我仔仔都係讀08/09 K1-am class架. 我地住0係牛頭角,因為我唔太想仔仔搭校車,怕危險。唔知最早可以幾多點鐘帶仔仔返學呢~
Richard Matthew Nina

hi! 我想問下你地咪6月中註冊k1﹐咁知唔知如果waiting list 係幾時先知收唔收呢﹖
大少奶

hi Dha Mgc

唔係6月註冊...7月 同8月註冊,至於waiting
list我就唔知幾時?

hi, my daughter will sttend the K1 pm class in this September

Why to change to am class?
The teacher said that all K2 students will be in am class and K3 will be in pm class. Only K1 have am and pm class

Sorry, wrong typing. she will attend k1 pm class
原文章由 siukiuma 於 08-6-8 19:00 發表
hi, my daughter will sttend the K1 pm class in this September

原文章由 siukiuma 於 08-6-8 19:04 發表
Why to change to am class?
The teacher said that all K2 students will be in am class and K3 will be in pm class. Only K1 have am and pm class

因為我想自己上班前帶返學.放學就坐保母車返婆婆家.

如果下午班就要婆婆送上車,我驚仔仔會蝦婆婆, 唔肯上車.

咁到K3時,佢都習慣坐保母車啦!

oh! 七﹑八月先註冊﹐那我豈不是要先註冊左之前個間先﹖咪一陣waiting list無我個仔份﹐另一間又未註冊就麻煩...

原文章由 angiebb 於 08-6-7 07:32 發表
hi Dha Mgc

唔係6月註冊...7月 同8月註冊,至於waiting
list我就唔知幾時?
Funny House

hi,各位mami,

我小兒快讀完k3,校服不用了(仍很新淨),有興趣mami 可pm我
有些合K1-K2  另k2-k3 size

[ 本文章最後由 GG-MA 於 08-6-12 15:28 編輯 ]

hi! 我今日打去民生問waiting既情況﹐佢地話6月30日前會有信通知﹐之後就7,8月註冊﹐想問下有無人waiting緊既人收到信呢﹖
大少奶

各位媽咪,

你地覺得緊張嗎?
我開始擔心開學時仔仔要幾耐先習慣?
坐校車會暈車浪嗎??

開頭幾日,唔好比佢地飲晒全枝奶.
飲一半啦!然後比一兩片餅乾給他們吃.
起初番學一定有小朋友哭.
哭得多,嘔的機會就自動增加.
嘔是很辛苦的.小朋友最驚!自己照顧唔到自已
起初番學時間很短唔會好餓
學校的工友好叻,見小朋友吃得快,
都會問佢地想唔想再食.

原文章由 Normama 於 08-6-19 01:18 發表
各位媽咪,

你地覺得緊張嗎?
我開始擔心開學時仔仔要幾耐先習慣?
坐校車會暈車浪嗎??

原文章由 happyyan921 於 08-6-25 02:49 發表
我想問你地7月註冊會帶埋小朋友去度埋校服嗎?

會呀! 一來度身,二來熟悉學校多d!!
你地呢??

原文章由 TGV 於 08-6-24 16:02 發表
開頭幾日,唔好比佢地飲晒全枝奶.
飲一半啦!然後比一兩片餅乾給他們吃.
起初番學一定有小朋友哭.
哭得多,嘔的機會就自動增加.
嘔是很辛苦的.小朋友最驚!自己照顧唔到自已
起初番學時間很短唔會好餓
學校的工 ...

Thks TGV!
我仔仔係好容易嘔嗰隻!
唉, 勁擔心

有無人知道點解分為2日,即是7,8月相隔一個月註冊?

唔該

大家會買幾多套校服 ??

hi,

my son will attend k1 (pm) class

我都申請左轉上午, 因為返上午, d時間好用d.

請問校服幾錢一套? 7/2個日太趕, 唔記得問價錢.

[ 本文章最後由 HelloKitty 於 08-7-3 23:11 編輯 ]

$110一套
原文章由 HelloKitty 於 08-7-3 23:10 發表
hi,

my son will attend k1 (pm) class

我都申請左轉上午, 因為返上午, d時間好用d.

請問校服幾錢一套? 7/2個日太趕, 唔記得問價錢.
‹ 上一主題|下一主題