用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港真光中學幼稚園 大坑真光幼稚園
樓主: kiteli
go

大坑真光幼稚園 [複製鏈接]

原文章由 Joann 於 08-2-23 23:16 發表
kiiteli,

好呀~咁大家多d share la.

唉!我個細女係Dec,2007  出世, 仲細過你嗰個細B, 第時揾幼稚園就煩 , 可能要遲1年讀書, 做大女入學

係呀 .真係有點為細女找學校煩, 因係細女.
不過, 我有見及此就決心同大女找一條龍囉.

原文章由 淺草小町 於 08-2-25 11:37 發表
hi 你哋好, 我個囡都係今年讀k1 am class, 請大家多多指教.

我都係住係將軍澳, 因為要返工, 又唔想姐姐带返學而要搭保母車, 但又要坐成1個半小時車先返到學校, 好辛苦, 唔知點算好......唉

你哋係唔係confi ...

我自己就仲未 confrim 係到讀 or not .
因為有間仲係 waiting list
有間未出 result .

等等等

原文章由 kiteli 於 08-2-26 11:17 發表

我自己就仲未 confrim 係到讀 or not .
因為有間仲係 waiting list
有間未出 result .

等等等

hi kiteli,
我估我哋都係等緊同一間學校既result....  

所以如果果間唔得既話,都可以試吓妳既建議,叫學校開多部校車行九龍東+新界東.......  

我住油塘, 過左海, 都無校車到.
坐地鐵2個站就到北角, 但我就要來來回回唔見d時間.

學校好似要上小學才有校車過海.
都煩緊.
好似遲幾個月都返一返學校, 一并講下校巴事宜, 是嗎???

原文章由 淺草小町 於 08-2-26 14:16 發表

hi kiteli,
我估我哋都係等緊同一間學校既result....  

所以如果果間唔得既話,都可以試吓妳既建議,叫學校開多部校車行九龍東+新界東.......   ...
<i>琳琳2005年8月23日係瑪麗醫院出世3.63kg / 51.0cm 2005-8-234.96kg /2005-9-305.02kg / 57.5cm  2005-10-66.45kg / 62.0cm 2005-11-156.55kg / 62.5cm 2005-11-297.10kg / 2005-12-157.80kg / 2006-1-168.20kg / 2006-2-168.50kg / 2006-3-1610.1kg / 2006-8-2412.5kg / 2007-4-14

原文章由 tracyyuen 於 08-2-26 17:09 發表
我住油塘, 過左海, 都無校車到.
坐地鐵2個站就到北角, 但我就要來來回回唔見d時間.

學校好似要上小學才有校車過海.
都煩緊.
好似遲幾個月都返一返學校, 一并講下校巴事宜, 是嗎???
...

其實, 都仲未收到消息幾時有家長會!!  
不過, 我真係想提出比學校知道我地有好多學生係住九龍 !!
要佢地consider 增添校巴行九龍囉
‹ 上一主題|下一主題