用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港真光中學幼稚園 大坑真光幼稚園
go

大坑真光幼稚園 [複製鏈接]

請問有無大坑真幼0既 家長係到呀 ?

我地問知唔知有無校車係去藍田KA ??
THANKS
   0    0    0    0

醒目開學勳章 王國長老

印象中應該無車過九龍, 只有保母車
不過質數無保證, 真係要睇運數
原文章由 kiteli 於 08-2-20 05:53 PM 發表

THANKS

bk d messages  primary 有車過九龍.

primary 係返幾多點,放幾點 ?? 妳知唔知呀 .

thanks

Hi,you try to call this no.68480480,contact Mr wong.

原文章由 kiteli 於 08-2-20 17:53 發表

THANKS

mr .wong 即係保姆車來, 係唔係呀 ??

原文章由 kiteli 於 08-2-20 21:16 發表
bk d messages  primary 有車過九龍.

primary 係返幾多點,放幾點 ?? 妳知唔知呀 .

thanks

小學返 8:00am , 放3:30pm

原文章由 hugub 於 08-2-21 10:16 發表

小學返 8:00am , 放3:30pm

咁咪唔可能黏小學校車坐返學校..
唉....點好呢 ??

原文章由 kiteli 於 08-2-21 13:24 發表

咁咪唔可能黏小學校車坐返學校..
唉....點好呢 ??

kiteli:

Detail 我都唔清楚.. 我見你問 primary返學時間我就問朋友再答你 law... 不過我之前問過我個 friend 係有保姆車過海 ga...

我囡囡會9月讀 K1 p.m class , 我地都係住 KLN Side 多多指教

hugub

原文章由 hugub 於 08-2-21 13:55 發表

kiteli:

Detail 我都唔清楚.. 我見你問 primary返學時間我就問朋友再答你 law... 不過我之前問過我個 friend 係有保姆車過海 ga...

我囡囡會9月讀 K1 p.m class , 我地都係住 KLN Side 多多指教

hugub ...

我囡囡就係 9 月讀 k1 am class,
所以想問多d有關校車資料囉.
不過, 我都仲等緊一間心儀係 waiting list 囉

妳呢 ??

原文章由 kiteli 於 08-2-21 18:45 發表

我囡囡就係 9 月讀 k1 am class,
所以想問多d有關校車資料囉.
不過, 我都仲等緊一間心儀係 waiting list 囉

妳呢 ??

kiteli:

我等緊SPK result ( 但多數唔得 ) , 其實 True Light 我都好滿足la..
我住何文田保姆車我問過$1300, TL放4:00pm 但 SPK放4:30pm, 由於過海好難做所以兩間combine 埋一齊走一轉
我以前住藍田囝囝校車過康怡都要$1600

hugub

原文章由 hugub 於 08-2-22 09:46 發表

kiteli:

我等緊SPK result ( 但多數唔得 ) , 其實 True Light 我都好滿足la..
我住何文田保姆車我問過$1300, TL放4:00pm 但 SPK放4:30pm, 由於過海好難做所以兩間combine 埋一齊走一轉
我以前住藍田囝囝校車過康 ...

我都係等緊 spk, 同妳一樣預咗唔得, 得就係 bonus 囉, 因佢係 location上最好0既一間

我仲等緊聖心waiting list 呀 .. 好多人都話 spk 知 result 後, 好多人都會放棄 聖心呀/

我就係全藍田囉. 而我仲有個小 b 3 個月, 所以唔想工人姐姐帶佢出去 接亞大 放學如果係 TL 返.

RE: COMINE 埋一齊
係 SPK PM + TL PM 一齊呀 ?

其實想問妳知唔知通常保姆車坐幾多人到 KA ??

原文章由 kiteli 於 08-2-22 11:02 發表

我都係等緊 spk, 同妳一樣預咗唔得, 得就係 bonus 囉, 因佢係 location上最好0既一間

我仲等緊聖心waiting list 呀 .. 好多人都話 spk 知 result 後, 好多人都會放棄 聖心呀/

我就係全藍田囉. 而我仲有個小 b 3  ...

kiteli:

我之前住匯景見有架校車專做SPK & SPN 約25-30人, 車費$1500-$1600, 上車 7:50a.m. Sceneway Garden 13座外 ,我諗TL過海都差不多 $1500

我都好 sure SPK 放榜後聖心會有好多位law, 因為 SPK ,
SH & TL 都係果班考生

我諗你一定要坐校車因為小B太細, 唔方便四圍走..我囡囡係細囡所以工人姐姐只係服待佢一個, 工人姐姐話去中央圖書館蒲下等放學,哥哥讀緊P.2全日唔使佢理。我計過我坐巴士 $8.9 一程, 來回 = $17.8 X 20天 = $356

hugub

原文章由 hugub 於 08-2-22 11:27 發表

kiteli:

我之前住匯景見有架校車專做SPK & SPN 約25-30人, 車費$1500-$1600, 上車 7:50a.m. Sceneway Garden 13座外 ,我諗TL過海都差不多 $1500

我都好 sure SPK 放榜後聖心會有好多位law, 因為 SPK ,
SH & TL  ...

妳有無 MSN KA . 我 ADD妳 再講 .
另外, 我都 PM妳我 個 MSN 啦

我大女都係 9 月讀 k1 am class, 我住tko, 又係因為唔放心工人姐姐湊返學, (驚佢睇唔掂, 因我除有大女外, 仲有1個細女),所以已揾定過海保姆車, 不過要成$1700, 好重皮
原文章由 hugub 於 08-2-22 11:27 發表

kiteli:

SH & TL  ...

原文章由 Joann 於 08-2-23 00:35 發表
我大女都係 9 月讀 k1 am class, 我住tko, 又係因為唔放心工人姐姐湊返學, (驚佢睇唔掂, 因我除有大女外, 仲有1個細女),所以已揾定過海保姆車, 不過要成$1700, 好重皮
...

joann,

我記得妳呀.
我都問妳拎個 資料 ka .

係呢, 妳囡囡都係 am, 我都係.
我地可以多d share la.

我都係有個細女, 佢 Nov,2007  出世, 我都唔想姐姐佢成日帶小 B 周圍去.唔係咁好囉

[ 本文章最後由 kiteli 於 08-2-23 09:13 編輯 ]

kiiteli,

好呀~咁大家多d share la.

唉!我個細女係Dec,2007  出世, 仲細過你嗰個細B, 第時揾幼稚園就煩 , 可能要遲1年讀書, 做大女入學

[ 本文章最後由 Joann 於 08-2-23 23:24 編輯 ]

hi 你哋好, 我個囡都係今年讀k1 am class, 請大家多多指教.

我都係住係將軍澳, 因為要返工, 又唔想姐姐带返學而要搭保母車, 但又要坐成1個半小時車先返到學校, 好辛苦, 唔知點算好......唉

你哋係唔係confirm係度讀嫁?  我就仲睇緊........ 因為而家讀緊嘅pn都幾好(英文方面).....   所以唔知點選擇..... 你哋都知啦真光一星期得一堂英文, 好似少咗d...... 你哋點睇?

HI !
我2個女都是讀大坑真光,大女-K3, 細女-K1, 我都係住TKO的, 我是帶她們到北角MTR出口再上真光校車, 然後我先返工, 這樣都好方便, 上午8:15-8:20上校車, 我大約 8:00 在TKO 搭MTR到北角剛剛好, 校巴收每月大約$550. 你地可以考慮下啦 !

回覆 #1 車厘子qt 的文章

請問知唔知道北角上校車到學校,30分鐘可以嗎?

原文章由 beautyyk 於 08-2-25 17:36 發表
請問知唔知道北角上校車到學校,30分鐘可以嗎?

大家好呀 .
如果咁睇住九龍東0既學生都唔小 wor
唔知可唔可以同學校溝通下可否增添 九龍校巴呢 ??

有無家長都有意思呀 ? ?
‹ 上一主題|下一主題