用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 唉!今日個囝比人投訴
go

唉!今日個囝比人投訴 [複製鏈接]

我個囝尋日轉左位坐,咁o岩坐係之前同佢有幾次爭執既同學仔旁邊,今日個同學仔既阿嬤同我講話我個仔踢佢個孫,唉 都唔知點處理好,唔係第一次嫁啦!我個囝之前都同我講個個同學仔o羅玩具打佢個頭 拉佢d頭髮 真係唔知邊個打邊個先:;pppp: 都係返學校同老師傾下
   0    0    0    0

其實小朋友就係咁架啦! 不過我覺得你應該盡快同班主任講吓,呢2個小朋友之間嘅問題,問吓個老師有冇留意到有咁嘅問題! 如果真係有就問老師可唔可以分開佢地坐同埋同佢搵佢地傾吓,究竟發生咩事!
我個仔讀 K2 每日都放學同一個新同學去公園玩成2粒鐘先返屋企,我個工人又攪唔丁掂阿仔,仲有佢地成日打交,攪到傷晒!咁我咪問阿仔點解會咁? 叫佢唔好同佢玩囉! 不過唔係叫一次就聽,又打又氹佢攪咗成個月同埋叫個工人係第二個時間湊佢等佢地放學見唔到,依加先無同佢去玩炸! 所以我覺得老師同你都要深入去了解吓
原文章由 grace2004 於 08-2-19 11:28 發表
我個囝尋日轉左位坐,咁o岩坐係之前同佢有幾次爭執既同學仔旁邊,今日個同學仔既阿嬤同我講話我個仔踢佢個孫,唉 都唔知點處理好,唔係第一次嫁啦!我個囝之前都同我講個個同學仔o羅玩具打佢個頭 拉佢d頭髮: ...

eeyore_fy

多謝你既意見 我果日都立刻同老師講,老師同我講冇見到我個囝踢人,而且茶點後先掉位冇可能玩具期間發生爭執(因為佢個孫話我個囝係玩具時踢佢嫁 )後尾我咪同阿婆講老師講果d說話 同埋問佢個孫會唔會成日記住之前我個囝踢佢呀個阿婆竟然答我可能係喎,我心諗你未問清楚就唔好四周圍唱啦:;pppp: 之後有同學仔媽咪同我講話曾經見個我個囝擺玩具的時候個阿婆個孫推開同罵我個囝要自已擺玩具先 唉!原來小朋友返學會有咁多事嫁,又擔心佢唔識同人相處,又驚佢俾人蝦或打人地 真係有好多野重要學呀
‹ 上一主題|下一主題