用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 囡囡想學溜冰,有冇小朋友有興趣學一齊做個伴^^~ ...
go

囡囡想學溜冰,有冇小朋友有興趣學一齊做個伴^^~ [複製鏈接]

我囡囡現在4歲幾,佢想學溜冰地點係Megabox(想星期6),
有冇小朋友又差唔多年紀,可以一齊學做個伴^^~
有興趣談談,我住kwun tong的~
   0    0    0    0

醒目開學勳章

我仔仔 5 歲..我都想佢學..
唔知點收費..同星期6咩時間
我要 2 點後..

原文章由 靜精媽咪 於 08-2-15 21:49 發表
我囡囡現在4歲幾,佢想學溜冰地點係Megabox(想星期6),
有冇小朋友又差唔多年紀,可以一齊學做個伴^^~
有興趣談談,我住kwun tong的~

原文章由 Oscar媽 於 08-2-16 12:36 發表
我仔仔 5 歲..我都想佢學..
唔知點收費..同星期6咩時間
我要 2 點後..

http://www.megaice.com.hk/megaice/zh_tw/site/academy.html

有興趣可睇睇先再研究~時間我都一樣要下午至旁晚^^

回覆 #3 靜精媽咪 的文章

My girl is three and a half.  Would it be too early for her to learn skating?

醒目開學勳章

靜精媽咪,

我有冇記錯你囡囡係咪讀創價...

原文章由 靜精媽咪 於 08-2-16 20:42 發表

http://www.megaice.com.hk/megaice/zh_tw/site/academy.html

有興趣可睇睇先再研究~時間我都一樣要下午至旁晚^^

原文章由 PurpleSea 於 08-2-18 01:23 發表
My girl is three and a half.  Would it be too early for her to learn skating?

HELLO, 妳可睇睇個網止可以打去問問~ 都有3歲半小朋友玩
http://www.megaice.com.hk/megaice/en/site/index.html

原文章由 Oscar媽 於 08-2-18 08:59 發表
靜精媽咪,

我有冇記錯你囡囡係咪讀創價...

HELLO,
係呀我囡囡讀創價:)

醒目開學勳章

k1 我見過你係創價 topic ..
而家唔見..你囡囡升左邊班呀!!
oscar 升左第二組呀!!

不過我唔記得你係 am/pm..

我有興趣比 oscar 學留冰呀!!

原文章由 靜精媽咪 於 08-2-18 16:28 發表

HELLO,
係呀我囡囡讀創價:)

I am interested.  My girl is 4.5 years.  Megabox and Sat is fine with me.  Please let PM me more details if possible.

I am also interested.  My girl is 3.5 yrs and she is learning the private class there for the second lesson last week at 2:00 Sat.  Anyone want to join as semi-private or group at 2:00 Sat.

原文章由 Oscar媽 於 08-2-18 16:57 發表
k1 我見過你係創價 topic ..
而家唔見..你囡囡升左邊班呀!!
oscar 升左第二組呀!!

不過我唔記得你係 am/pm..

我有興趣比 oscar 學留冰呀!!

係呀^^~
我囡囡都係第二組(pm)跟黃老師
現在有一個bk媽咪pm我,等睇下大家時間就唔就到
因為平日我囡囡番pm,番到home5點幾,唔知仲有冇得學?
我自己想星期六,不過要下午~
妳有冇好提議? 2-3個小朋友就可開班了

原文章由 EdithSo 於 08-2-18 18:22 發表
I am interested.  My girl is 4.5 years.  Megabox and Sat is fine with me.  Please let PM me more details if possible.

妳好^^~
可看看資料
http://www.megaice.com.hk/megaice/en/site/index.html

如夠人大家又夾到時間就可3月開始了^^~ 2-3個小朋友成團:)

原文章由 tpoon 於 08-2-18 22:35 發表
I am also interested.  My girl is 3.5 yrs and she is learning the private class there for the second lesson last week at 2:00 Sat.  Anyone want to join as semi-private or group at 2:00 Sat.

hello妳好,
我地可等埋其它有興趣媽咪再夾下時間^^~
搵個大家都ok就到既時間~
我明日打去問問星期六有邊段既時間係可以學,之後我再覆大家
2-3個小朋友成團^^~hehe

醒目開學勳章

oscar 都係跟黃老師呀!!
你多 d 入創價 topic 傾下計..

我住馬鞍山..所以我都係想星期六下午既時間..

我見溜冰學校星期六下午 2:00-2:30 我都可以..
我想問下自組學費點計同時間係咪可以自己定..

原文章由 靜精媽咪 於 08-2-19 01:55 發表

係呀^^~
我囡囡都係第二組(pm)跟黃老師
現在有一個bk媽咪pm我,等睇下大家時間就唔就到
因為平日我囡囡番pm,番到home5點幾,唔知仲有冇得學?
我自己想星期六,不過要下午~
妳有冇好提議? 2-3個小朋友就可開班了:mrgr ...

[ 本文章最後由 Oscar媽 於 08-2-19 09:35 編輯 ]

靜精媽咪

The timing is fine with me.  Wait for your news.

原文章由 靜精媽咪 於 08-2-19 01:59 發表

妳好^^~
可看看資料

如夠人大家又夾到時間就可3月開始了^^~ 2-3個小朋友成團:)

原文章由 Oscar媽 於 08-2-19 09:33 發表
oscar 都係跟黃老師呀!!
你多 d 入創價 topic 傾下計..

我住馬鞍山..所以我都係想星期六下午既時間..

我見溜冰學校星期六下午 2:00-2:30 我都可以..
我想問下自組學費點計同時間係咪可以自己定..

...

oscar媽 &其它媽媽

如果星期六下午4點後時段妳地會唔會考慮
我今日打去問了,職員話其實佢地都有班開(不過時間就定哂,聽日有班開7:00-7:30pm)
*佢話如果自己組班最好就4個小朋友,咁就可以自己安排時間,
自組學費都係一樣的,不過只係分左普通教練同資深教練,我問職員有咩分別?佢話資深係專業d同自組可以自己choice教練,價錢相差幾十蚊~ 另閒日原來5點後-7點時段都有班,只要我地夠人
不如大家講下自己理想時間好嗎?再研究^^~

oscar媽 / 星期六 2:00-2:30
靜精媽咪/星期六  4點後時段都可以
             星期一至五    5點半打後(隨時可以,因囡囡番下午)

原文章由 EdithSo 於 08-2-19 17:09 發表
靜精媽咪

The timing is fine with me.  Wait for your news.

hello,

妳什麼時間方便,可自行加上~大家再研究
thanks~

醒目開學勳章

oscar媽 / 星期六  4 點後 ok (不過一至五不可以)

原文章由 Oscar媽 於 08-2-20 10:30 發表
oscar媽 / 星期六  4 點後 ok (不過一至五不可以)

ok 咁睇下仲有冇媽咪依個時間星期六4點打後可以,我地就去
megabox報名^^~

醒目開學勳章

我好鍾意你大頭相隻 dog dog ...

原文章由 靜精媽咪 於 08-2-20 13:25 發表

ok 咁睇下仲有冇媽咪依個時間星期六4點打後可以,我地就去
megabox報名^^~
‹ 上一主題|下一主題