用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 九龍城東華三院黃笏南中學遷校消息
go

九龍城東華三院黃笏南中學遷校消息 [複製鏈接]

有無家長聽過九龍城東華三院黃笏南中學遷校的消息?

最近傳聞話暫借深水德貞女子中學舊校上課,以便校方重建?

不知是否屬實?
   0    0    0    0

現在培道女中用緊, 上次去聽簡報會, 校長話佢地用完就輪到女拔. 因女拔又係原校重建.   不知有無變.

原文章由 waithree 於 08-2-14 12:31 發表
有無家長聽過九龍城東華三院黃笏南中學遷校的消息?

最近傳聞話暫借深水德貞女子中學舊校上課,以便校方重建?

不知是否屬實?

如果入讀這中學祇一兩年,然後便要到別處上課,加上因遷校少不了出現的混亂,到時交通又可能不方便,等到重建完成後,個小朋友仲有無機會返去讀書?

雖然自行階段小朋友有無得面試都未知?但萬一……

上次參觀東華三院黃笏南中學,該校校長話佢哋有計劃原址重建,正尋找合適校舍搬遷,但一定係該區附近。

22/2(星期五)已收到信,大家收到未?

原文章由 waithree 於 08-2-24 12:38 發表
22/2(星期五)已收到信,大家收到未?

收左 la !! 不過封信寫2月25日......

我想問係唔係個個 apply都有得 in???
仲有10 mins係唔係只係個人interview ,唔駛 group discussion ??

2月25日只是通知信的日期

我都想知係唔係個個 apply都有得 in?有無家長知道?

但係我聽人講黃笏南話會重建都講咗好多年啦...
所以我諗應該都唔會咁快重建的><
‹ 上一主題|下一主題