用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 油麻地循道衛理楊震幼兒學校 讀N1
go

油麻地循道衛理楊震幼兒學校 讀N1 [複製鏈接]

請問媽媽們有沒有聽到關於”油麻地循道衛理楊震幼兒學校” 的評語(廣華醫院對面那間)?
女兒出年9月滿兩歲, 想讀N1 (2009), 這學校很近我屋企, 希望有經驗的媽媽們可分享作參考。

謝謝
   0    0    0    0

希望媽媽們可分享你們的經驗. 謝謝

原文章由 spysiub 於 08-2-12 11:48 發表
請問媽媽們有沒有聽到關於”油麻地循道衛理楊震幼兒學校” 的評語(廣華醫院對面那間)?
女兒出年9月滿兩歲, 想讀N1 (2009), 這學校很近我屋企, 希望有經驗的媽媽們可分享作參考。
謝謝 ...

我囡囡將於2008年入呢間學校n1, 之前都有問過bk媽咪有d咩comment, 不過好似冇人reply, 後來我有一朝見小巴站有媽咪帶bb番呢間, 就厚面皮咁問佢, 聽佢講幾好喎, 佢都係人地介紹揀呢間, 起碼唔會好似d"春田花花"咁, 國內小朋友仲多過hk個d

而我都有參觀過呢間學校, 細就細d, 不過d老師幾好, 有耐性, 唔似保良局xxx幼兒園同保護兒童會xx幼兒學校, 多人報就有d高姿態, 遲遲都話要等interview

我都幫個仔報左今年N1...但未有消息..請問係咪INTERVIEW左啦?

原文章由 BABYPURPLE 於 08-2-26 16:29 發表
我都幫個仔報左今年N1...但未有消息..請問係咪INTERVIEW左啦?

我12月頭email張form過去, 1月中就有信話收左, 要1月尾交留位費, 我打去問過點解唔駛interview, 佢地話其實d小朋友咁細都未必個個咁叻可以表達d咩出黎, 有d可能係屋企好醒, 見到陌生人就會好驚, interview作用唔大, 用先交form先取錄方法.

你試下打去問仲有冇位, 問下係waiting list定第二輪, 希望我地d小朋友會係同學仔啦.

各位媽咪,
你哋好!
我都幫我個傻頭豬報咗何文田循道衞理楊震幼兒學校讀N1,雖然校園唔大,不過我喜歡呢個團體唔係果啲商業掛帥的機構,相信會比較純樸,不知大家覺得我的看法如何?

我好早已經報左名架啦.....我諗差唔多上年8/9月....個時個老師都話我咁早報應該有位...
琴日打去問過...佢話我個仔係WAITING LIST..就快排到...仲話會搵校長今日聯絡我..不過未收到電話..
會唔會係因為我個仔要10/1先夠兩歲...比正常入學遲...所以無咁快知道有無位呢?

原文章由 BABYPURPLE 於 08-2-27 17:03 發表
我好早已經報左名架啦.....我諗差唔多上年8/9月....個時個老師都話我咁早報應該有位...
琴日打去問過...佢話我個仔係WAITING LIST..就快排到...仲話會搵校長今日聯絡我..不過未收到電話..
會唔會係因為我個仔要10/1 ...

2008年10月1日, 定2009年1月10日夠2歲?好似要係開學(2008年9月1日)滿2歲先可以, 如果唔係可能要插班

我琴日收到電話啦..
因為我個仔比入學遲一個月先夠兩歲...所以要等9月開左學....睇下有無位先決定收唔收...
希望有位啦...
原本呢間學校唔係我1ST CHOICE...不過個校長係電話度講....而家唔會面試...因為佢地唔係要收D叻既小朋友黎教...而係要教好每一個小朋友...聽完後覺得好似幾好咁....

原文章由 BABYPURPLE 於 08-2-28 12:44 發表
我琴日收到電話啦..
因為我個仔比入學遲一個月先夠兩歲...所以要等9月開左學....睇下有無位先決定收唔收...
希望有位啦...
原本呢間學校唔係我1ST CHOICE...不過個校長係電話度講....而家唔會面試...因為佢地唔係要 ...

我都係wor, 呢間原本都唔係我1st choice, 不過我次次有唔明打電話去問佢地都好nice咁答我, 唔嫌我煩, 仲話可以星期六隨時參觀都得, 我上到去d老師又詳細介紹, 我個女又鍾意, 所以唔再等d xxx幼兒園interview

唯一唔好係間學校都幾細, 不過d老師話n3n4會係樓下安素堂做運動, 空間大d
‹ 上一主題|下一主題