用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宣道幼稚園 等宣道放榜等到頸都長
go

等宣道放榜等到頸都長 [複製鏈接]

考o左宣道(08-09K1)o既家長係咪同我一樣等到頸都長呢???真係心急想知結果,得唔得都早點了件心事麻.
   0    0    0    0

等到
仲要等到3月!

Yes, fully agree. :

原文章由 BBTWIN 於 2008-2-1 16:07 發表
考o左宣道(08-09K1)o既家長係咪同我一樣等到頸都長呢???真係心急想知結果,得唔得都早點了件心事麻.

me too la.

it's like i waiting hkcee result

都仲有成個月要等呀, 真係辛苦. 我諗宣道差唔多係最遲有結果O既一間.

原文章由 BBTWIN 於 08-2-18 16:12 發表
都仲有成個月要等呀, 真係辛苦. 我諗宣道差唔多係最遲有結果O既一間.

你對twin都有考宣道呀,這個是最後一個chance。我都希望囡囡可以考到。good lucky

原文章由 SamKit 於 08-2-18 17:50 發表

你對twin都有考宣道呀,這個是最後一個chance。我都希望囡囡可以考到。good lucky

有呀, 我都o係聖羅撒個Topic見過你,你個囡囡係咪都係waiting list呀????有冇打算寫求位信比SRL呢???我諗住等埋第一輪結果先,唔知會唔會太遲呢.如果到時宣道收就一切都解決哂啦.希望我地O既囡囡都能夠入到想入的幼稚園就好啦.

原文章由 BBTWIN 於 08-2-19 13:00 發表

有呀, 我都o係聖羅撒個Topic見過你,你個囡囡係咪都係waiting list呀????有冇打算寫求位信比SRL呢???我諗住等埋第一輪結果先,唔知會唔會太遲呢.如果到時宣道收就一切都解決哂啦.希望我地O既囡囡都能夠入到想入的幼稚園就好啦.:yu ...

我都有想寫求位信比SRL,如果寫就現在啦!你有無求位信format,可否pm給我,謝謝!

有沒有收o左你對twin,可以有個backup?

宣道都是很多人的1st Choice。平常心會開心D, anyway,明天有希望

無論那一間都希望可以同你對可愛twin做同學

原文章由 SamKit 於 08-2-20 09:38 發表

我都有想寫求位信比SRL,如果寫就現在啦!你有無求位信format,可否pm給我,謝謝!

宣道都是很多人的1st Choice。平常心會開心D, anyway,明天有希望

無論那一間都希 ...

我一早巳交定留位費比讀開間Nursery啦,不過因為好多人話佢太淺,上小學冇競爭能力,所以我唔想對女留低.但係如果兩間都唔收o既話都要讀,或者來年再試k2. 求位信有個媽咪比o左我,我pm比你睇下,希望大家o既囡囡最終能夠入到好學校啦.

原文章由 SamKit 於 08-2-20 09:38 發表

無論那一間都希 ...

check pm

原文章由 SamKit 於 08-2-18 17:50 發表

please check pm

原文章由 BBTWIN 於 08-2-20 12:03 發表

please check pm

Thanks BBTWIN.

原文章由 BBTWIN 於 08-2-1 16:07 發表

我就唔係好心急...因我估我女唔得既多... 因st rose 係waiting list...

原文章由 wongpsv 於 08-2-22 12:11 發表

我就唔係好心急...因我估我女唔得既多... 因st rose 係waiting list...

我記得你呀,你個囡囡好似係巳經讀緊k1, 我有冇記錯呢???
我自己對宣道取錄我對女都信心不大,雖然佢地o係宣道表現比聖羅撒好好多,但不竟實在有太多競爭者.況且佢地都算細女,比佢大的表現好的實在不少,所以我都有心理準備.不過如果唔係正取生都希望有waiting, o甘都叫做仲有chance.Prepare定求位信希望最終可以被取錄.因為同期仲有好多家長視為first priority o既St. Paul放榜.如St. Paul收我相信會有好多家長會放棄宣道,聖羅撒等學校. 如果最後都唔得我就為有來年再試.

好心急呀!!

各位媽媽,

我都係等宣道 & St. paul 呀.....超心急......
有冇人知上年幾多号開始收到信 ga?
我阿B係細女, 宜家只有啓思am 同浸幼am收左.....

原文章由 BBTWIN 於 08-2-1 16:07 發表

係呀, 等死人咩, 仲要3月15 日先發信, 仲有18日呀~~~~
使唔使諗咁耐呀??唉~~~不過我真係好希望〔宣幼〕收我個囡呀,
如果真係收, 等咁耐都值得呀!!! GOODLUCK!!! GOOD LUCK!!!!上天保佑 !!!

原文章由 ICbaby 於 08-2-26 14:46 發表

係呀, 等死人咩, 仲要3月15 日先發信, 仲有18日呀~~~~
使唔使諗咁耐呀??唉~~~不過我真係好希望〔宣幼〕收我個囡呀,
如果真係收, 等咁耐都值得呀!!! GOODLUCK!!! GOOD LUCK!!!!上天保佑 !!! ...

Me too la.  Already waiting for a very long time.

乜唔係3月5號前公佈咩??

原文章由 irene0410 於 08-2-27 18:24 發表
乜唔係3月5號前公佈咩??

係唔係呀???係就好啦, 唔駛我頸都長. 得唔得都得個知字麻. 不過我都係記得3月中喎.
‹ 上一主題|下一主題