用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局譚歐陽少芳紀念幼稚園 有冇人知k1interview會有"物"嘢問題 ...
go

有冇人知k1interview會有"物"嘢問題 [複製鏈接]

有冇可以幫到我, 有冇人知 k1 interview會有"物"嘢問題, 因為我問過學校佢哋係用英文interview, 但我本身英文好差, 我驚我到時吳識答. Thanks!
   0    0    0    0

中英都可以,唔使驚!老師會問你點解考這間, 平時同小朋友做什麼?大致上都係傾吓。至於小朋友只是要他們在一旁玩, 會有老師觀察他們的表現。
Vicky

我當時就問了
1. 平時放假同小朋友去邊到多
2. 你是否要返工 ? 小朋友邊個照顧

我都係英文 "唔掂" , 去到先知 1 張 台 3個家長 , 輪流問問題 , 為有頂梗上 . 而小朋友就係後面張台 , 有 d 玩具 , 有另 1 老師 "睇住" , 睇下佢地表現 .

原帖由 MuiPig 於 08-1-28 13:56 發表
有冇可以幫到我, 有冇人知 k1 interview會有"物"嘢問題, 因為我問過學校佢哋係用英文interview, 但我本身英文好差, 我驚我到時吳識答. Thanks! ...

要否父母一齊去in呢?小朋友用中文或英文in?

想問埋小朋友會唔會走黎搵家長?

係咪2位家長都要一齊入??

我想問miss係咪英文問問題?有無家長以廣東話回答?thanks a lot..

原帖由 1125bbmama 於 08-9-20 08:57 AM 發表
我當時就問了
1. 平時放假同小朋友去邊到多
2. 你是否要返工 ? 小朋友邊個照顧

我都係英文 "唔掂" , 去到先知 1 張 台 3個家長 , 輪流問問題 , 為有頂梗上 . 而小朋友就係後面張台 , 有 d 玩具 , 有另 1 老師 "睇住 ...
del

原帖由 mercury16 於 09-11-15 20:19 發表
我想問miss係咪英文問問題?有無家長以廣東話回答?thanks a lot..

老師以英文問,家長可以中文答的.

21/11 interview 我好緊張呀
係唔係一定用英文問野架??

‹ 上一主題|下一主題