用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 聖心Waiting List
樓主: kasunsun
go

聖心Waiting List [複製鏈接]

我都仲未等到呀 .
睇怕都機會細到唔細了 :-|

各位唔好氣餒啦,我之前都打定輸數,但驚喜原來在後頭...祝各位早日收到好消息啦~

原文章由 kasunsun 於 08-2-20 13:31 發表
各位唔好氣餒啦,我之前都打定輸數,但驚喜原來在後頭...祝各位早日收到好消息啦~

咁佢係咪 offer pm class 比妳呀 ??

係呀,不過無所謂啦,因為佢地am返好早,而中環區朝早勁堵車,所以我寧願返pm,女女同我都輕鬆D,唔洗搞到咁趕啦~

我都收到電話,已經註冊了,看到後備生有9個人。

我個女而家讀緊寶翠園聖雅各,心情好予盾,因為學校
真係好好,老師,校長同嬸嬸都勁好,又有愛心,雖然
係n班,教學好有系統,好多material 同書本帶返屋企,
成日有課外活動。阿女返學後真你叻左好多,好開心,
成日唱歌成日笑。
如果唔係為左日後直升小一,我都唔想離開聖雅各

寶翠園聖雅各讀得你囡囡咁開心,萬一轉咗唔開心就慘喇! 我曾經諗過比囡囡讀聖心,但我怕佢學生人數同班數都多,同埋我知聖心都幾ambitious,生字同語文都heavy,我唔想囡囡人仔細細就係咁比人"填",結果揀一間人少少,教師有愛心,課程程度合理而又有私小銜接的幼稚園.

Hi, dodomom,
聽你咁講,我都想幫個仔報讀寶翠園聖雅各的08年9月開課的N班,請問聖雅各係全日班定係半日班呢?另外,你知不知西環有什麼幼稚園有N班讀呀?
Thanks!!!!!!

原文章由 dodomom 於 08-2-20 15:22 發表
我都收到電話,已經註冊了,看到後備生有9個人。

我個女而家讀緊寶翠園聖雅各,心情好予盾,因為學校
真係好好,老師,校長同嬸嬸都勁好,又有愛心,雖然
係n班,教學好有系統,好多material 同書本帶返屋企,
成日有課外活動。阿女返學後 ...

我識幾個朋友讀聖心幼稚園K1&K2,佢地都話唔辛苦,好好玩,好開心.

不過,有幾個讀聖心上午私小的媽咪就話小學唔同晒,課程好深.

原文章由 mamawaga 於 08-2-20 16:38 發表
寶翠園聖雅各讀得你囡囡咁開心,萬一轉咗唔開心就慘喇! 我曾經諗過比囡囡讀聖心,但我怕佢學生人數同班數都多,同埋我知聖心都幾ambitious,生字同語文都heavy,我唔想囡囡人仔細細就係咁比人"填",結果揀一間人少少,教師 ...

聖雅各n班下學期會開半日班,寶翠園victoria都有n 班,不過好多人報,我去年都有interview,不過唔得,入唔到都唔緊要,因為有friend話其實victoria幾commerical,老師好似打份工,夠鐘即走。

仲有聖士提反堂及堅道偉思都有n班。

恭喜晒,大家小朋友可以做同學仔

原文章由 kasunsun 於 08-2-20 12:45 發表
收咗啦!收咗啦!
今朝收到聖心電話,話而家有位,問我地有冇興趣,我就梗係話有啦!
好開心呀!!!
希望其他家長同我一樣收到個開心電話啦! ...

我囡囡重未有消息...

我女都未有呀!  等.... 好慘呀!  機會都好細....

原文章由 Yiuyiubee 於 08-2-20 23:25 發表
我囡囡重未有消息...

其實重有機會,唔好放棄,因為有好多家長都會同時報聖心同聖保祿,聖保祿3月中放榜,6月報名,到時有些同時考上兩間的小朋友,便會放棄其中一間.去年,我識得幾個女仔交了聖心留位費但最後都選了聖保祿,所以到6-7月,肯定有後補位.KEEP 住寫信比學校,表示誠意,我估對排位會有幫助掛.

原文章由 May_Wai 於 08-2-21 10:16 發表
我女都未有呀!  等.... 好慘呀!  機會都好細....

Dear dodomom,

Thanks a lot.  我都報了寶翠園Victoria的n班,但我參觀過學校之後唔想考.如你所言,好commercial,感覺唔係太好.. 反正好難入,3月1日面試都唔知去唔去好!聖士提反堂及堅道偉思都要搭車,我唔係太想...

原文章由 dodomom 於 08-2-20 17:55 發表
聖雅各n班下學期會開半日班,寶翠園victoria都有n 班,不過好多人報,我去年都有interview,不過唔得,入唔到都唔緊要,因為有friend話其實victoria幾commerical,老師好似打份工,夠鐘即走。

仲有都有n ...

回覆 #30 vanwy 的文章

係呀,好開心可以同你的小朋友做同學呀!大家日後可以多D交流呀~

另外,今次收唔到通知既家長,唔緊要啦,因為我都好同意invitation既講法.
因為有好多家長如考到聖保祿,9成機會都會放返D位出黎,放心啦!
係就係要等耐D,但係值得架!!!

I am also waiting for SPK.
I will discard SH if SPK OK.
However, I think both two schools are very good.
Hahaaaaaaa.............
‹ 上一主題|下一主題