用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖心幼稚園 08-09 K1 備取生
go

08-09 K1 備取生 [複製鏈接]

原文章由 kiteli 於 08-1-24 20:28 發表
想請問有無現在係聖心讀0既 小朋友當年是收到 "備取生"信而最後是可入讀的  ??

因為我囡囡祇係收了備取生, 打去學校問, 她們說有百多人on waiting list 呀 ...

唔知機會有幾多呢 ?? ...

hi,

我在上一年度經驗, 我都是收到聖心0既"備取生"信, 我很快準備好d 小朋友資料 (bb班之成積表, 寫給學校的信) 親自叩門見校長, 很快在2007年農曆新年前收到聖心通知我囡囡可以入讀聖心及註冊, 當日呢份真係一個很開心的新年禮物.

ichiban

[ 本文章最後由 ichiban 於 08-2-21 17:02 編輯 ]

原文章由 kiteli 於 08-2-23 09:18 發表

1) 咁請問妳 係什麼時間去見校長>>因為見校長, 都要佢時間 AVAILABLE 先得 KA ? WEEKDAY AFTER 幾多點咁呀 ?

2) 校長問咗妳 D 咩野呀 ? 可唔可以 SHARE 下呀 ? 因為我真係好有誠意 KA

希望妳可以分享下 ...

kiteli:

我去叩門見校長都係向呢個討論區d 資深的,很了解聖心的媽媽取經, 之於成功與否, 要睇下運氣.
1) 我上年是在幼稚園下午班上學時去見校長, 你可以試下打電話到學校問下d 職員.
2) 上年經驗係校長唔會問你什麼東西, 主要是由你自己去講俾校長知道你今次之目的, 點解咁喜歡呢間學校, 校長都係同我講左5分鐘, 收下了我d資料便叫我回去等消息, 我當時都有點失望, 最後都收到學校佳音.

最緊要係帶d 囡囡資料, 因為校長可能都會俾其他老師參考及顯示你的誠意. 祝你成功.

tks,
ichiban

[ 本文章最後由 ichiban 於 08-2-26 13:45 編輯 ]
‹ 上一主題|下一主題