用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 優才(楊殷有娣)書院 優才書院家長分享站 - Part 4
go

優才書院家長分享站 - Part 4 [複製鏈接]

王國長老

如各位有需要更正/加入名單請通知我,謝謝!

2008-2009年度優才書院家長名單(update on 16/9/2008)

雖然有些小朋友名字我是知道, 但如未經其家長許可不會寫出來. 如果家長想為小朋友加上名字或別名, 請pm聯絡我, 謝謝.

TKOG1級別住區小朋友別名
1中天英(細仔)1D藍田中中
2beesbees ()1D  
3lenloub ()1D  
4Ivy.CL ()1D  
5野野芄1D Takumi
6NeoMom1D將軍澳Abby

MKG1   
7Farm (細仔)1A鑽石山元元
8kykyma ()1A藍田Owen
9天青曰 ()1A調景嶺/德福大隻朗
10芷鍛 ()1A將軍澳芷鍛
11軍魁星 ()1A藍田軍女
12靚咪媽 ()1A牛池灣許哲瑜
13Bluecat ()1B屯門林仁傑 (Trevor)
14balltsang ()1B沙田Skye
15hello-hi ()1B長沙灣蝦仔
16musemuse ()1B坑口Ryan
17phchan ()1B藍田柏羲
18sumsummum ()1B康怡曉琛
19cheukheimummy 1B寶琳希希
20gugu1B Kei Ching
21chunshing ()1C太子 
22Joyce-ma ()1C黃埔Joyce 梁嘉珮
23un_gu (細仔)1C調景嶺Gordon
24Alanhoky () 坑口何映頤
25Alfafa ()   
26lindahmy ()   
27shimmermama ()   
28wml_1101 ()   
29Woon-Woon ()   

TKOG2   
30AFSL2007   
31Louisa

32un_gu2C Kelly
33joly   
34appletony   
35cpkba   
36中天英
(
大仔)
 藍田 
37Hairy   
38Wisdom   
39Jun-04   

MKG2   
40mandy_ng_BB2A  
41ngkf2A  
42edea2B鑽石山小墨魚
43元元媽咪2B  
44冰涼鎮痛貼2B  
45Aoi   
46blackberry   
47DJCheng   
48Hinmami   
49Link   
50siupanyau   
51snowball   
52sschiu   
53TLWC   
54Weewaa2   
55維尼媽   

TKO
G3   
56CTCM   
57跳跳虎   
58Farm   
59beesbees   
60kiiki   
61積仔   
62jojo2000   
63yk1225   

MK
G3   
64吉祥三寶 ()3B  
65印第安公主   
66cktl   
67RAD2000   
68軍魁星 (大仔) 藍田軍仔
69hcma05   
70小花媽媽   
71sonma   
72rositajjariel   
73corliss_yu   
74LBMom   
75playfamily   
76kykyma   
77hui1206   
78Lusita   
79csho3328   
80PR   

G4   
81希希媽媽   
82winchehk   
83Mami_King   
84siu-keung   
85Small_A   
86melodyy   
87littlesister   

G5   
88twl   
89YiuYiu777   
90chunhei   
91sillycara   
92ying1999ying   
93tony_chan   
94AlanB   

G6   
95meimeilam   
96cktl   
97redpocket   
98jhuiwong   

G7   
99gitmee   
100ecore   
101ERICHAU - 細仔   

G9   
102winchehk   
103ecore   

G10   
104dabbycheung   
105Tangmama   

MK / TKO?Prema () - G1    
MK / TKO?chiuwingtun () - G1, 住紅磡   

0    0    0    0

請問有冇人知11月既 term break 有冇話會第幾個week放架  2007年係week 10 放, 咁係咪年年都係架 又有冇人記得2006年係幾時放呢?? 我要plan定2008年假啦, thanks

littlesister,

2006年係放11月6號至10號。我估今年應該會放11月3號至7號?

dabby

Many thanks.

原文章由 dabbycheung 於 08-1-21 12:17 發表

littlesister,

2006年係放11月6號至10號。我估今年應該會放11月3號至7號?...

原文章由 中天英 於 08-1-20 23:25 發表
請問有邊個會去1月25号果個晚宴?

中天英, 我會去啊.  仲有無其他人呢?

回覆 #4 軍魁星 的文章

軍魁星:

乜嚟架?我無收過通告?

王國長老

今日開始評估了. 希望各位小朋友同家長都加油. 今朝元元同我講,佢有俾心機溫書,我同佢講盡左力就ok了.:loveliness: 可愛的元元.

原文章由 dabbycheung 於 08-1-22 08:31 發表
軍魁星:

乜嚟架?我無收過通告?

應該係寄信來故wor.

原文章由 edea 於 08-1-22 12:37 發表
今日開始評估了. 希望各位小朋友同家長都加油. 今朝元元同我講,佢有俾心機溫書,我同佢講盡左力就ok了.:loveliness: 可愛的元元.

Yes, 盡左力就ok, 我都係咁同阿仔講咖, 我都無乜同佢溫習.

王國長老

原文章由 軍魁星 於 08-1-22 19:13 發表

Yes, 盡左力就ok, 我都係咁同阿仔講咖, 我都無乜同佢溫習.

真係唔知幾大先可以完全放手由得佢地自己溫習. 可能要到中學?

王國長老

手痕痕用bk個function將bk優才家長排一次,嘩, 都有72位喎(好似除左ecore double左之外)

下年到軍生

各位家長和小朋友都要加油啊, 還有兩天就可以過個輕鬆的周末啦!!!

原文章由 edea 於 08-1-22 12:37 發表

我開始擔心下學年, 點分配時間同兩個小朋友溫習?

嘩! 機皇即係機皇, 連軍仔既面毛都影到 都係適合影D小寶貝多D

原文章由 軍魁星 於 08-1-23 18:44 發表
等左三個月, 今日終於機皇到手, 以後有靚機用喇.  部機實在太清喇, 只可以影十歲以下有一定自信心的小朋友.  事實上, 老婆已經禁左我用呢部機來影佢.  

http://cliffordlee.smugmug.com/photos/2464597 ...

[ 本文章最後由 littlesister 於 08-1-23 19:52 編輯 ]

唔駛擔心, 我估唔到連考試既氣氛可以咁輕鬆

原文章由 beesbees 於 08-1-23 19:18 發表
我開始擔心下學年, 點分配時間同兩個小朋友溫習?

edea

仲有我同melodyy喎 -- G3 啊唔該

原文章由 edea 於 08-1-22 22:23 發表
手痕痕用bk個function將bk優才家長排一次,嘩, 都有72位喎(好似除左ecore double左之外)

下年到軍生

醒目開學勳章

等左三個月, 今日終於機皇到手, 以後有靚機用喇.  部機實在太清喇, 只可以影十歲以下有一定自信心的小朋友.  事實上, 老婆已經禁左我用呢部機來影佢.  

http://cliffordlee.smugmug.com/photos/2464597 ...

犀利! 犀利!

效果好似睇高清電視咁!

原文章由 meimeilam 於 08-1-23 20:26 發表

犀利! 犀利!

效果好似睇高清電視咁!

可以再睇下 Original, 領略一下高清的境界 :

C 喇, 媽媽問同個仔默書未添.

[ 本文章最後由 軍魁星 於 08-1-23 21:20 編輯 ]

你部高清相機好犀利呀! 係隻眼睛裏可以清楚看見倒影的. 你小心影咗D唔應該影ge野wor

原文章由 軍魁星 於 08-1-23 20:54 發表

可以再睇下 Original, 領略一下高清的境界 :

http://cliffordlee.smugmug.co ...

王國長老

原文章由 littlesister 於 08-1-23 19:54 發表
edea

仲有我同melodyy喎 -- G3 啊唔該

已加入

王國長老

係囉,勁得好緊要,連軍仔鼻尖粒小瘡都睇見呀...真係影小朋友好啦, 如果影大人可能好驚嚇..我都唔敢俾軍生影囉
‹ 上一主題|下一主題