用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港培正小學(幼稚園部) 08/09 K1->09/10 K2->10/11 K3~~繼續傾
樓主: vonvon
go

08/09 K1->09/10 K2->10/11 K3~~繼續傾 [複製鏈接]

vonvon,

未呀, 我近排都留意緊個信箱.

原文章由 vonvon 於 08-5-8 22:26 發表
大家好, 學校話五月份會寄信通知買校服事宜, 請問你地收到信未呀?

我都未收到……

thanks thanks
大家若係收到信, 可否上來報告一聲呀
我怕寄失呀

上午班
1) vonvon -- 囝囝 -- 紅磡
2) 豬仔媽媽 -- 囡囡 -- 荃灣
3) winwin831--囡囡--美孚
4) mysy33 -- 囝囝 -- 將軍澳維景灣畔
5) wongxubus--囡囡--九龍灣
6) peBB--囝囝--Ma On Shan
7) carey_mum-- 囝囝 -- Tai kok tsui
8) kiki -- 囡囡 -- 淘大
9) fatkk -- 囡囡 -- 未定 (會搬)
10) ClaireMa -- 囡囡 -- 荃灣
11) Colin -- 囝囝 -- 碧海藍天(西九龍)
12) Phemie --囡囡--九龍灣
13) Estrella --囡囡--kln city
14) Baby仔靚媽 -- 仔仔 -- 柏景灣
15) Eden_Chit -- 仔仔 -- 黃大仙
16) dodomum--囡囡--未定(會搬)
17) mimi_mama--囡囡--Kwun Tong
18) YammieMak -- 囡囡 -- 紅磡黃埔
19) anson_ma -- 囡囡 -- 青衣

下午班
1) kid--囡囡--淘大
2) Nokin - 囡囡-- Mongkok
3) YNBB - 囡囡 -- 未定 (會搬)
4) 曳媽咪! -- 囝囝 -- 尖沙咀  (哈~ 下午班有朋友喇!)
5) laurat - 囡囡 - Ma On Shan

我都未收到,會否到月底才寄出?

原文章由 vonvon 於 08-5-9 22:03 發表
thanks thanks
大家若係收到信, 可否上來報告一聲呀
我怕寄失呀

Not yet receive school letter.
I feel very excited when I'm thinking about preparing K1 stuffs for my little girl.
For buying new school & PE shoes, I have to suppress my impulse & wait until August --> otherwise her feet maybe too big to fit in the shoes. .

原文章由 anson_ma 於 08-5-12 20:12 發表
我都未收到,會否到月底才寄出?

我都好緊張希望快d收到信, 可以盡快準備校服和其他返學物品. 好期待囡囡著住校服的樣子.

原文章由 fatkk 於 08-5-12 20:46 發表
Not yet receive school letter.
I feel very excited when I'm thinking about preparing K1 stuffs for my little girl.
For buying new school & PE shoes, I have to suppress my impulse & wait until August - ...

hi,

大家好 ! 我想問每年幾月開始派表收生 ?
每月學費幾錢 ? 是否會直升小學部 ?
小學部學費幾錢 ?

WING0308,

每年十月左右,留意學校網頁或打電話去問
今年係$1750x10個月,可用學券,但每年都有調整
係直升小學
小學部學費幾錢 ?
今年$2500x10個月

Lulu

唔該晒 Lulu0820.

原文章由 Lulu0820 於 08-5-14 09:41 發表
WING0308,

每年十月左右,留意學校網頁或打電話去問
今年係$1750x10個月,可用學券,但每年都有調整
係直升小學
小學部學費幾錢 ?
今年$250 ...

我都未收到,好心急~~

Hi ClaireMa,

好耐無見, 你決定咗比囡囡讀PC未呀?

我都未收到信呀.

原文章由 ClaireMa 於 08-5-21 12:02 發表
我都未收到,好心急~~

I received the Education Voucher Certificate, very happy! Really the first time enjoy government's benefit.

回覆 #40 vonvon 的文章

Hello vonvon,

學校在本星期尾發出信件. 下星期初應該會收到. 你收到學卷未呀? 我收到 la.

我剛打左培正問, 佢話信剛在今個星期三寄出, 如果大家星期二前都未收到, 就要打返學校問啦

我都收到學券啦

收到信啦, 6月11至12日買校服.

原文章由 vonvon 於 08-5-23 13:40 發表
我剛打左培正問, 佢話信剛在今個星期三寄出, 如果大家星期二前都未收到, 就要打返學校問啦

我都收到學券啦

我都收到啦

我都收到 la

received la!Very clear instruction, then we can have a good summer holiday planning
原文章由 anson_ma 於 08-5-24 00:06 發表
我都收到 la

原文章由 fatkk 於 08-5-24 22:09 發表
received la!Very clear instruction, then we can have a good summer holiday planning   

我都收到喇!老公話十一號朝早佢就會去交書簿費同買校服喎。不過由於唔知著體育衫既頻率,所以都係買住一套運動衫先,校服裙就諗住買兩套。你哋呢?
‹ 上一主題|下一主題