用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 驗眼
go

驗眼 [複製鏈接]

我個仔依家四歲, 最近聽到佢話上堂睇黑板唔太清楚, 又話見到出面有個"red"字唔知點解可以o係"木登" 色!
死la! 唔知佢係咪有d咩野事, 我諗要帶佢驗下眼o剌!

請問o甘細個小朋友可以去邊度驗呢? 眼科醫生??

請分享!

florence
   0    0    0    0

www.polyvision.com.hk

原文章由 cheukyin 於 08-1-15 11:13 發表
我個仔依家四歲, 最近聽到佢話上堂睇黑板唔太清楚, 又話見到出面有個"red"字唔知點解可以o係"木登" 色!

請分享! ...

原文章由 cheukyin 於 08-1-15 11:13 發表

請分享! ...

我個仔六歲時有帶去眼科醫生度check(個醫生係眼底科專科醫生),包眼壓,色盲,立體視覺,近視,放大瞳孔睇眼底,$600,如你想知我pm你醫生資料。

wingtam,

I had booked this morning and waiting for their reply, thanks!

jk923,

would u please PM the info to me first, many thanks

好多謝你地o甘快replied 呀!

florence

cheukyin,

唔好客氣,我個囡得3歲,我“lum”住遲D就同佢去,我有個朋友以前系polyvision 個 PR,幫佢地做過一排野,巨同我講poly幾好,幾全面.....
Let me know the result when you finish the checkup ... thanks

原文章由 cheukyin 於 08-1-15 12:05 發表
wingtam,

I had booked this morning and waiting for their reply, thanks!

jk923,

would u please PM the info to me first, many thanks

好多謝你地o甘快replied 呀!

florence

請分享! ...

政府母嬰健康院, 4歲有視力測驗!

我新年剛剛同個仔驗完, 在中環, 驗左45分鐘(同poly 驗的差唔多), 都好仔細, 如你想要資料, 請pm我. (收費$200.00,好抵)

Poly vision at Wan Chai is good and profressional.. Tel:2866 9660

妳住邊呀?理大在銅鑼灣、旺角、沙田都有分店。我個囡在沙田理大驗,很好很專業又有很專業的報告。

Would you give me information in details? It's quite cheap and I want to try it.

原文章由 Papabeibei 於 08-1-15 20:40 發表
我新年剛剛同個仔驗完, 在中環, 驗左45分鐘(同poly 驗的差唔多), 都好仔細, 如你想要資料, 請pm我. (收費$200.00,好抵)

回覆 #7 Papabeibei 的文章

Please PM me the details.

回覆 #1 cheukyin 的文章

我覺得你應該要幫你個仔搵眼科專科醫生驗眼而唔係去搵視光師驗眼!我識得有人試過搵視光師驗眼底,話佢近視深咗50度,其他冇問題,點知配咗副眼鏡睇野都重係差少少。搵個眼科博士醫生睇先知原來有好小的一點白內障!

原文章由 cherry媽咪 於 08-1-16 00:21 發表
妳住邊呀?理大在銅鑼灣、旺角、沙田都有分店。我個囡在沙田理大驗,很好很專業又有很專業的報告。

請問理大驗眼, 收費如何  ? thank you !

理大驗眼要$380元,比papabeibei貴一點,但真的很專業,因為我自己都是醫護界人士。
lmy
‹ 上一主題|下一主題