用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 和富慈善基金李宗德小學 又是我...p.3問功課
go

又是我...p.3問功課 [複製鏈接]

真的無謂用,
小兒又不知道英文的功課-Story writing ws怎樣做?

學校說是星期三交,
但派的WS只是白紙一張,
是否自己作一篇故事上去呢?

謝謝各位的幫忙!
   0    0    0    0

大肥媽 :

請問你阿仔讀邊班 . 咁會方便代問 !
朱家有個小豬B,人人叫佢做家熹!
【醒世文】- 頭四句父母不親誰是親  不重父母重何人  你若重他十六兩  後代兒孫還一斤 千兩黃金萬兩銀  有錢難買父娘身  在堂父母百年稀  生時不孝死後悲

家熹媽咪,

1:15am咁late還未睡? 他是3d班的. 多謝你的幫助.:::

原文章由 家熹媽咪 於 08-1-15 01:48 發表
大肥媽 :

請問你阿仔讀邊班 . 咁會方便代問 !

原文章由 大肥媽咪 於 08-1-15 08:37 發表
家熹媽咪,

1:15am咁late還未睡? 他是3d班的. 多謝你的幫助.::" />::" />::" />

大肥媽 :

唔好意思呀 ! 呢2日好忙 , 所以忙記咗 , 加上呢2日既topic都好吸引 , 哈 ~ 掛住追唔記得入嚟覆你 !

係呢 , 你既問題解決未 ? 我今日會返學校 , 如果係既 , 我幫你返去問問 !

另 ~ 我d死夜鬼 , 唔到3/4點都唔會上床架 ! hehe ~ 如果你果段時間都未訓 , 可以打嚟搵我吹水都得架 !

[ 本文章最後由 家熹媽咪 於 08-1-16 12:29 編輯 ]
【醒世文】- 頭四句父母不親誰是親  不重父母重何人  你若重他十六兩  後代兒孫還一斤 千兩黃金萬兩銀  有錢難買父娘身  在堂父母百年稀  生時不孝死後悲

對, 最近的topic真的很吸引, 你是不是追看p.6的話題呢?
後生的時候可以夜睡, 現在年紀大要早睡早起了, 不然眼袋, 魚尾紋全出來了!

小兒的功課又他自己solve吧! 等他下次專心上課.

原文章由 家熹媽咪 於 08-1-16 12:27 發表

大肥媽 :

唔好意思呀 ! 呢2日好忙 , 所以忙記咗 , 加上呢2日既topic都好吸引 , 哈 ~ 掛住追唔記得入嚟覆你 !

係呢 , 你既問題解決未 ? 我今日會返學校 , 如果係既 , 我幫你返去問問 !

另 ~ 我d死夜鬼 , 唔到3 ...

原文章由 大肥媽咪 於 08-1-17 07:53 發表
對, 最近的topic真的很吸引, 你是不是追看p.6的話題呢?
後生的時候可以夜睡, 現在年紀大要早睡早起了, 不然眼袋, 魚尾紋全出來了!

小兒的功課又他自己solve吧! 等他下次專心上課.

...

大肥媽 :

冇有錯啦 ! 哈哈 ~ 不過年尾有忙既事都實在太多喇 ! ^^ 下星期阿仔開始要溫書喇 ! 希望佢唔好再雲遊太空啦 ! :loveliness:

[ 本文章最後由 家熹媽咪 於 08-1-20 21:37 編輯 ]

原文章由 家熹媽咪 於 08-1-20 21:35 發表

大肥媽 :

冇有錯啦 ! 哈哈 ~ 不過年尾有忙既事都實在太多喇 ! ^^ 下星期阿仔開始要溫書喇 ! 希望佢唔好再雲遊太空啦 ! :loveliness: http://image.baby-kingdom.c ...

大肥媽,

我囡都係 3D 喎, o個份功課以我所知就係自己寫一個故事囉 (不過見到呢個 post 太遲喇).

歡迎有時間黎我o既部落格睇睇 http://hk.myblog.yahoo.com/babyszewai
‹ 上一主題|下一主題