用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 麗港城既保護兒童會譚雅士伉儷幼兒園
go

麗港城既保護兒童會譚雅士伉儷幼兒園 [複製鏈接]

請問有沒有報咗或讀過麗港城既保護兒童會譚雅士伉儷幼兒園

1.想問幼兒園大唔大
2.如果09年讀書應該今年幾時報名

[ 本文章最後由 LOKLOK89 於 08-1-12 01:20 編輯 ]
   0    0    0    0

麗港城既保護兒童會譚雅士伉儷幼兒園

It has about 120 kids and is about 5000 sq ft in size.  My daughter has been in their N1 class since April last year.  She  is very happy with the school.

原文章由 LOKLOK89 於 08-1-12 01:17 發表
請問有沒有報咗或讀過麗港城既保護兒童會譚雅士伉儷幼兒園

1.想問幼兒園大唔大
2.如果09年讀書應該今年幾時報名

LOK LOK89,
又碰面了,你都會考慮麗港城的學校嗎? 我本來都想幫我囡囡搵間全日幼兒學校,但屋企人又話咁細個返全日好攰,所以都可能試試我樓下台迦南,到3歲先俾佢讀全日。

HI JRBB,

好耐無見,我唔想佢對印印太多,所以會比佢番全日,哥哥都係番全日唔係譚雅士伉儷幼兒園,都模仿印印唱歌

原文章由 LOKLOK89 於 08-1-29 17:13 發表
HI JRBB,

好耐無見,我唔想佢對印印太多,所以會比佢番全日,哥哥都係番全日唔係譚雅士伉儷幼兒園,都模仿印印唱歌

咁點解唔讀返哥哥嗰間?
你會唔會諗香港基督教服務處官塘幼兒學校,聽講好好,我都幾鍾意嗰到D教學方法同課程,所以我都有諗過,但一諗到返學又好似吊腳一D,帶囡囡行出去又好似好遠,帶佢搭小巴再轉地鐵再行路又好似好複雜,我老公話一早起身如果佢扭計又要攪來攪去先返到學每朝實遲到。如果諗藍田上面D學校又好似好多人,因為上面屋苑好多,都唔知點好!!!

原文章由 JRBB 於 08-2-2 17:35 發表

咁點解唔讀返哥哥嗰間?
你會唔會諗香港基督教服務處官塘幼兒學校,聽講好好,我都幾鍾意嗰到D教學方法同課程,所以我都有諗過,但一諗到返學又好似吊腳一D,帶囡囡行出去又好似好遠,帶佢搭小巴再轉地鐵再行路又好似好複雜,我老 ...

HI JRBB,
因為哥哥間可能無位收細弟,因為我地係金豬年出世有好多人爭 ,哥哥都係搭校車番學方便D.

醒目開學勳章

Then how about this school ok or not, as I want to apply nursary, as my baby is 7 mth

原文章由 LOKLOK89 於 08-2-4 09:20 發表

HI JRBB,
因為哥哥間可能無位收細弟,因為我地係金豬年出世有好多人爭 ,哥哥都係搭校車番學方便D.

原文章由 seavl 於 08-2-4 11:57 發表
Then how about this school ok or not, as I want to apply nursary, as my baby is 7 mth

Hi seavl,
妳想問香港基督教服務處官塘幼兒學校or 麗港城既保護兒童會譚雅士伉儷幼兒園呀

醒目開學勳章

LOKLOK89

麗港城既保護兒童會譚雅士伉儷幼兒園呀
原文章由 LOKLOK89 於 08-2-4 13:49 發表

Hi seavl,
妳想問香港基督教服務處官塘幼兒學校or 麗港城既保護兒童會譚雅士伉儷幼兒園呀

原文章由 seavl 於 08-2-4 17:39 發表
LOKLOK89

麗港城既保護兒童會譚雅士伉儷幼兒園呀

我問過老師如果明年足兩歲入學,就要今年11月份報名,而今年大約29/3學校有展覽可以參觀

‹ 上一主題|下一主題