用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 大埔道崇真07年K3小朋友家長 & FRIENDS,入來啦! – Par ...
樓主: mamamui
go

大埔道崇真07年K3小朋友家長 & FRIENDS,入來啦! – Part 3 [複製鏈接]

Cheerful > Cherry和小黃尋晚說的相同,會有旅行家到他們課室,問佢地問題。

Adrian媽 > 近日我地班好似都是帶資料多,不同國家文化、人種等,相信貼到 無國界 或者 動物 的都會合用。

貓頭鷹 > 小黃星期二帶果一張人種資料, 聽講話即日在堂上講左,所以可能老師想要小朋友再帶多d。
一切皆隨緣,萬般自在不用愁。

YELLOW太,

我哋兩班嘅主題都真係唔多同咁, 我哋之前搵中國內嘅民族資料, 今日搵兵馬俑......
...你們不要憂愁,因靠耶和華而得的喜樂是你們的力量.(尼 8:10)

原文章由 Adrian媽媽 於 08-1-16 23:29 發表
阿囝今日好早就 了, 瑤瑤好叻講咁多嘢你知, 今天我都問過他, 他提都無提就瞓了, 近日有無嘢要攜帶返學? 他成日話無, 5駛, 都5知真定假

Adrian媽,
我仔有時會提我帶野, 有時無件事 , 我問返佢, 佢話唔駛帶都得, 無所謂, 因為有人會帶啦....

Himbb,

他的回應同阿囝一樣 !

Vicky's mom,

音樂農莊旅行竟然比我們抽到, 我們可以一齊去啦

Vicky's mom, Mrs. Yelllow, Himbb & Cheerful,

阿囝話原來是何老師扮旅行家, 是嗎 ?

Mrs. Yellow,

5記講解tim, 蘇格蘭裙都好型ka, 王子都着啦, 如有的, 一定要着呀 !

[ 本文章最後由 Adrian媽媽 於 08-1-17 22:27 編輯 ]

Adrian 媽咪 :

係? 何老師扮旅行家? 我問 Little Cheerful 今日旅行家問了您什麼問題, 佢話無來到!  我問點解, 佢又係答: 唔知! 佢淨係話今日搬咗好多書去第二個課室, 隻手好痛, 我問佢為何要搬, 又係例牌答案: 唔知, 真激c.

聽日又話帶d 唔同 country 嘅飲食方法同住屋嘅資料, 介紹俾小朋友知.

貓頭鷹3號

原文章由 Mrs.Yellow 於 08-1-17 09:39 發表
Cheerful > Cherry和小黃尋晚說的相同,會有旅行家到他們課室,問佢地問題。

Adrian媽 > 近日我地班好似都是帶資料多,不同國家文化、人種等,相信貼到 無國界 或者 動物 的都會合用。

貓頭鷹 > 小黃星期二帶果一張人種資料, ...

如果琪琪肯無所謂, 我就可做少 d 嘢啦.  不過佢唔肯呢.

原文章由 himbb 於 08-1-17 15:31 發表

Adrian媽,
我仔有時會提我帶野, 有時無件事 , 我問返佢, 佢話唔駛帶都得, 無所謂, 因為有人會帶啦....

Adrian mom,

係呀, Feb 16 可一齊玩啦.  不過我老公 12:00 noon 要走先, 要返學.  所以我唔帶細囝去啦. 咁啱果日 nursery 有開.

貓頭鷹3號

原文章由 Adrian媽媽 於 08-1-17 18:47 發表
Himbb,

他的回應同阿囝一樣 !

Vicky's mom,

音樂農莊旅行竟然比我們抽到, 我們可以一齊去啦

Vicky's mom, Mrs. Yelllow, Himbb & Cheerful,

阿囝話原來是何老師扮旅行家, 是嗎 ?

Mrs. Yellow,

...

琪琪都話旅行家冇嚟到, 原因就係"唔知".

原文章由 Cheerful12 於 08-1-17 21:36 發表
Adrian 媽咪 :

係? 何老師扮旅行家? 我問 Little Cheerful 今日旅行家問了您什麼問題, 佢話無來到!  我問點解, 佢又係答: 唔知! 佢淨係話今日搬咗好多書去第二個課室, 隻手好痛, 我問佢為何要搬, 又係例牌答案: 唔 ...

原文章由 Cheerful12 於 08-1-17 21:36 發表

佢淨係話今日搬咗好多書去第二個課室, 隻手好痛, 我問佢為何要搬, 又係例牌答案: 唔 ...

小女都有提, 幫手搬好多書由一樓去二樓.

原文章由 貓頭鷹3號 於 08-1-18 02:16 發表
琪琪都話旅行家冇嚟到, 原因就係"唔知".

我個仔講得最多都係"唔知":tongue:

睇返張紙仔, 明天無"加油站"

Adrian媽 > 小黃跟Adrian所說的一樣,尋日何老師扮旅行家。
如果真係比蘇格蘭裙佢著,我怕佢會殺左我。

Himbb/Adrian媽 > 前一排小黃都係唔多講要帶野, 經常無件事,之後我問佢, 佢會話巳經有人帶左啦,唔駛再帶都得, 再問係真唔係,佢又係無所謂是但啦唔洗啦。前幾日講開有新課本,佢就醒超要搵資料,但尋晚開始又回復從前,咩都唔記得了。
一切皆隨緣,萬般自在不用愁。

mamamui,

我都想知點解要搬書 ?

貓頭鷹3號

原文章由 mamamui 於 08-1-18 09:44 發表

小女都有提, 幫手搬好多書由一樓去二樓.

通告話 Feb 5 叫小朋友着中式服裝回校, 乜唔係可以着其他文化服裝咩

貓頭鷹3號

簽名被屏蔽

早晨

早的.

jennymama,

荃灣校車, 我而家俾繄 $806, 750 上車, 睇下你荃灣邊區.

課外活動, 睇你玩咩, 同玩幾日, 好難一概而論, 平均約 $50 堂.
...你們不要憂愁,因靠耶和華而得的喜樂是你們的力量.(尼 8:10)

JENNY媽>>補充一句, 你入返學校網頁, 有大約校車routing 呀! 不過唔好睇錯小學部, 唔係上車時間會嚇親你.
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

我想問下,2月16日音樂農莊親子大旅行係咪係附頁有名先有得去,但係我仔係附頁無名,學校都俾張通告話已獲接納,你地有無出現咁既情況呀!

樂媽

近排公司比人收購, 要整理好多文件比d會計師、律師, 忘到想死,
又唔知黎緊有無得撈, 要過埋年先知, 26,27/1 填表, 但填咩學校都未諗好, 淨識得1 ,2 間, 真係煩c 人
Jennie,save, connie :
唔該哂你地d至醒推介及溫馨提示 ! 我必定帶多d 乾糧、杯面去, 保暖衣物,因怕佢乜都唔食兼凍親.
thank you very much !

原文章由 Jennie 於 08-1-16 15:18 發表
MAY>>仲有我前年同阿女去首爾, 跟團d食野時間/食物都唔太o岩佢地食, 至緊要買多d乾糧同杯面去呀!當年阿女晚晚返酒店吃杯面 or 老麥.  順道一提, 你搭0晨機後, 通常去到就叫你食自費早餐, 你可選唔吃, 但當地導遊有reb ...

[ 本文章最後由 朱MayMay 於 08-1-21 13:02 編輯 ]
‹ 上一主題|下一主題