用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 大埔道崇真07年K3小朋友家長 & FRIENDS,入來啦! – Par ...
樓主: mamamui
go

大埔道崇真07年K3小朋友家長 & FRIENDS,入來啦! – Part 3 [複製鏈接]

原文章由 phebechong 於 08-1-21 10:57 發表
我想問下,2月16日音樂農莊親子大旅行係咪係附頁有名先有得去,但係我仔係附頁無名,學校都俾張通告話已獲接納,你地有無出現咁既情況呀!

樂媽

小女話係人都有呢張通告, 所以見無名on list, 我無理唔交就算.
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

有細囝細囡嘅, 請留意以下消息 :

學前教育學券計劃 2008年01月21日起接受申請, 在08/09新學年入讀合資格本地非牟利幼稚園幼兒班、低班或高班的學童,其家長可於2008年01月21日起至5月底申請參加學前教育學券計劃,若獲批,新學年起每年可獲1萬1千元學費資助。本學年已提出申請者,不須再提出申請

合資格的學童家長可到各區民政事務處、郵政局、學生資助辦事處等索取表格,如欲於新學年開始前獲發學券計劃資格證明書,則需於今年5月底前填妥申請表格,連同證明文件遞交給學生資助辦事處。計劃詳情,可瀏覽教育局網頁或致電28910088查詢;就申請學券的查詢,可致電學生資助辦事處熱線 21542130

合資格兌現學券的幼稚園必須為非牟利幼稚園、提供本地課程,以及其學費以半日制計每年不超過2萬4千元,全日制不超過4萬8千元。
申請程序
http://www.sfaa.gov.hk/tc/schemes/pevs.htm

申請表格
http://www.sfaa.gov.hk/tc/public/index.htm#pevs0809
(睇清楚要download 08/09年度)

樂媽、Jennie,

因為音樂農莊地方夠大, 足夠容納 1000 人,所以如果你是有報名的,是一定可以去的,簽回回條以方便計人數。我都去呀!到時見。

snowB

原文章由 Jennie 於 08-1-21 14:13 發表

小女話係人都有呢張通告, 所以見無名on list, 我無理唔交就算.
[img align=right]D:\others\babyK.jpg[/img]

早晨

snowB,

唔該晒你, 咁記唔記得每人要俾幾錢呀!

Phebe,

HK$75 per person, I paid HK$225.

貓頭鷹3

原文章由 phebechong 於 08-1-22 10:01 發表
snowB,

唔該晒你, 咁記唔記得每人要俾幾錢呀!

Snow B,

Please check P.M.  Thanks!

Cheerful

MAY ~ 你的韓國遊成了團嗎? 我姑仔初7出發, 早幾日旅行社已通常未必成到團啦

Save,

19/1 剛去完茶會, 我跟美x華, 因佢有一晚住北歐小木屋, 好似無乜團去, 兼這團是食飽魚、龍蝦 &  shopping, 唔會好辛苦. 你睇下姑仔諗唔諗

原文章由 save 於 08-1-22 11:54 發表
MAY ~ 你的韓國遊成了團嗎? 我姑仔初7出發, 早幾日旅行社已通常未必成到團啦

[ 本文章最後由 朱MayMay 於 08-1-22 13:41 編輯 ]

原文章由 朱MayMay 於 08-1-22 13:34 發表
Save,

19/1 剛去完茶會, 我跟美x華, 因佢有一晚住北歐小木屋, 好似無乜團去, 兼這團是食飽魚、龍蝦 &  shopping, 唔會好辛苦. 你睇下姑仔諗唔諗

...
~~ 說安慰話的舌頭是生命船; 奸惡的舌頭使人心碎 ~~

may ~  唔怪得之..你個團咁貴啦: 影多d 相啦

係喎...你同我姑仔有一面一緣...可以提意佢報同你一日喎
原文章由 朱MayMay 於 08-1-22 13:34 發表
Save,

...

有無人知點解咁耐唔見一家三口, snoopy 同得意媽呀

朱may may,
我剛於上月去了korea, 如有嘢問, 可pm留電話.

save,
囡囡明天考完試, 希望盡快可回答你, 或遲d call 你.

早晨

MAY>>你公司附近開倉賣columbia 呀!! 睇o下有冇平野執, 可以買來去韓國用呀!!
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

ANGELCHANMA ~ 唔急嫁...因我的心已有決定 希望你囡囡考試成功!
原文章由 ANGELCHANMA 於 08-1-22 22:20 發表
朱may may,
我剛於上月去了korea, 如有嘢問, 可pm留電話.

save,
囡囡明天考完試, 希望盡快可回答你, 或遲d call 你. ...

請問有冇小天使知道今個星期六係幾點返到學校呀?

Hello 朱 may may,

今年上船看煙花有什麼好介紹?
thx

snowB
[img align=right]D:\others\babyK.jpg[/img]

hihi.

jennie,

9點鐘.
...你們不要憂愁,因靠耶和華而得的喜樂是你們的力量.(尼 8:10)

原文章由 ConnieBaby219 於 08-1-23 10:01 發表
早晨

conniebaby,
請收pm
‹ 上一主題|下一主題