用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 德褔幼兒園(n1)08-09 入o黎chat下...
go

德褔幼兒園(n1)08-09 入o黎chat下... [複製鏈接]

我19號去帶 B B 去 見啦...好担心唔收!因為我好近,都係住德福,好想近 d ,唔駛煩!

[ 本文章最後由 rabbitgirl 於 08-1-21 11:35 編輯 ]
   0    0    0    0
;-) We Love Because HE First Loved US ;-)               :roll: John I  4:19 :roll:

唔洗擔心, 好易收, 我已交留位費,但心目中係想讀樂基,可息唔收。

原文章由 rabbitgirl 於 08-1-9 15:04 發表
我19號去帶 B B 去 見啦...好担心唔收!因為我好近,都係住德福,好想近 d ,唔駛煩!

真的,但我見有 D 媽咪話 failed n1 ,真的好驚!

係未即見,即 confirm ,即比留位費?!

原文章由 Big-Mouth 於 08-1-9 17:59 發表
唔洗擔心, 好易收, 我已交留位費,但心目中係想讀樂基,可息唔收。
;-) We Love Because HE First Loved US ;-)               :roll: John I  4:19 :roll:

大約要等一星期,先之會收到信,係指定日期前交留位費。你知唔知呢間學校好唔好?

原文章由 rabbitgirl 於 08-1-10 10:53 發表
真的,但我見有 D 媽咪話 failed n1 ,真的好驚!

係未即見,即 confirm ,即比留位費?!

仲要等一個星期先知收唔收!好慘呀...

我估ok 掛,因為我教會有 d小朋友都係到讀,聽佢地講ok的,事關我係唔識o個 d教友,係問上問問...

原文章由 Big-Mouth 於 08-1-10 12:42 發表
大約要等一星期,先之會收到信,係指定日期前交留位費。你知唔知呢間學校好唔好?

我都見左K1, 都係等緊, 我都好想知多D呢間學校D資料呀, 唔知多唔多功課做架呢 ? 程度又係深定淺呢 ? 心大心細唔知讀國際班好定中英文班好 !

其實我都唔知...不過佢係九龍灣裏都叫ok ,加上近我!

有冇其他媽咪知呢?

原文章由 miniling 於 08-1-11 16:13 發表
我都見左K1, 都係等緊, 我都好想知多D呢間學校D資料呀, 唔知多唔多功課做架呢 ? 程度又係深定淺呢 ? 心大心細唔知讀國際班好定中英文班好 !

How much fo N1. /Tks.

$2500 一個月

原文章由 CandiceMaMi 於 08-1-14 13:25 發表

HK$3,160 for internal class

原文章由 CandiceMaMi 於 08-1-14 13:25 發表

Tks.

原文章由 rabbitgirl 於 08-1-16 13:21 發表
$2500 一個月

醒目開學勳章

原文章由 rabbitgirl 於 08-1-9 15:04 發表

Hello, 我今日都同仔仔見Nursery,  要等一個星期先有回覆,我都係住德福的, 希望有機會做個朋友啦!
bb Kelvin 係12月12日出世~~重3.65kg快啲入黎睇吓啦!!!

Kelvin Lai's Blog!!! Welcome!!!

你好呀...你見幾點呀...唔知我地其實會唔會有係o個到都傾過計呢?!

原文章由 crystal121 於 08-1-19 15:02 發表

Hello, 我今日都同仔仔見Nursery,  要等一個星期先有回覆,我都係住德福的, 希望有機會做個朋友啦!

hi, 我想報08-09 n1 full day, 唔知好唔好呢?

另interview會考d咩kar, 會唔會好深kar?
3/3 ~ 2.85kg 48cm, 4/4 ~ 3.76kg, 13/5 ~ 5.17kg 60cm, 8/7 ~ 6.73kg 65cm, 9/9 ~ 8.2kg, 16/12 ~ 8.96kg

full day 如果你屋企有人睇,我就唔見議小朋友讀 full day ,因為下午都係瞓覺多!主要都係上午學野!

考...我都唔知...比 d 野佢玩,睇下佢識唔識玩!冇野問過!都係問我地大人!好 easy 咋!放心!

原文章由 PochaccoKoKo 於 08-1-21 11:14 發表
hi, 我想報08-09 n1 full day, 唔知好唔好呢?

另interview會考d咩kar, 會唔會好深kar?

HI :
我大囡舊年響德福讀N1,老師同姐姐都好好,主動提出幫囡囡戒片,結果兩三個月,日片連夜片都戒埋,所以細囡都會響今年九月讀上午N1班,希望有機會同你地D小朋友做同學...
程度方面,N1主要學A-Z,人口呢D生字,同k1差4唔多,程度都唔算淺,所以讀年一年N1,好多小朋友會考其他比較有名的K1,如根德園,劍鳴,鑽石山靈糧...

如果屋企有工人或有屋企人睇,又可以幫小朋友訓練自理,咁都唔駛俾小朋友讀全日,因為全日學費唔平,又冇學券...

原文章由 rabbitgirl 於 08-1-21 11:32 發表
full day 如果你屋企有人睇,我就唔見議小朋友讀 full day ,因為下午都係瞓覺多!主要都係上午學野!

考...我都唔知...比 d 野佢玩,睇下佢識唔識玩!冇野問過!都係問我地大人!好 easy 咋!放心!

...

[ 本文章最後由 fostermak 於 08-1-21 13:14 編輯 ]
我家有三寶

好丫...希望可以一齊做同學,我都好想囝囝戒片,好煩,我自己都唔知點做好!

原文章由 fostermak 於 08-1-21 13:09 發表
HI :
我大囡舊年響德福讀N1,老師同姐姐都好好,主動提出幫囡囡戒片,結果兩三個月,日片連夜片都戒埋,所以細囡都會響今年九月讀上午N1班,希望有機會同你地D小朋友做同學...
程度方面,N1主要學A-Z,人口呢D生字,同k1差4唔 ...

原文章由 rabbitgirl 於 08-1-21 11:32 發表

...

唉...就係可能無人睇, 所以個心十五十六, 唔知咁細個讀全日n1好唔好囉

[ 本文章最後由 PochaccoKoKo 於 08-1-21 15:23 編輯 ]
3/3 ~ 2.85kg 48cm, 4/4 ~ 3.76kg, 13/5 ~ 5.17kg 60cm, 8/7 ~ 6.73kg 65cm, 9/9 ~ 8.2kg, 16/12 ~ 8.96kg

原文章由 fostermak 於 08-1-21 13:09 發表
HI :
程度方面,N1主要學A-Z,人口呢D生字,同k1差4唔 ...

係呀, 學費要成4,xxx almost 5,000 ka

貴...係一個問題,我自己就諗,小朋友好慘的,都係想去玩,學下同其他小朋友一齊生活,但都唔係要成日唔比小朋友返屋企,如果我係小朋友,我會覺得媽咪唔要我啦...

我一諗到 d d 野,就算啦...都係半日先啦...仲要係第一次返學,費事一陣嚇親佢地,唔鐘意返學就大獲啦...

原文章由 PochaccoKoKo 於 08-1-21 15:12 發表

係呀, 學費要成4,xxx almost 5,000 ka
‹ 上一主題|下一主題