用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 初小生想學日文/普通話/西班牙文~!(急)
go

初小生想學日文/普通話/西班牙文~!(急) [複製鏈接]

有沒有媽咪想小朋友學日文 OR 普通話?
我想幫囡囡報語言課程,不過要湊夠4個人先開到班.囡囡今年七歲,想搵返差唔多年紀既小朋友一齊學,如果有興趣,唔該PM我 緊急!!!因為我想快d!

P.S.又打電左去問,知道仲有西班牙文學,考慮之後覺得西班牙文都幾好,希望其中兩班可以組得成!!學是但兩種……

P.P.S. 太好啦..日文 + 普通話終於定係新年之後開班
          $80/hr ,星期六,如果仲有bk媽咪有興趣都可以參加

[ 本文章最後由 carrie_mama 於 08-1-18 18:15 編輯 ]
   0    0    0    0

醒目開學勳章 王國長老

邊區呀, 我想女女學日本wor (我銅鑼灣)
普通話就唔需要喇
原文章由 carrie_mama 於 08-1-5 04:51 PM 發表
有沒有媽咪想小朋友學日文 & 普通話?
我想幫囡囡報語言課程,不過要湊夠4個人先開到班.仔仔今年七歲,想搵返差唔多年紀既小朋友一齊學,如果有興趣,唔該PM我 緊急!!!因為我想快d! ...

日文班

係佐敦....不過我去過間學校啦,好近MTR
我都想個女學日文,趁依家年紀細,學校功課仲未好重

I am interest too.  May I know the schedule and cost first as my kid is really busy.  Please contact me at [email protected]

原文章由 carrie_mama 於 08-1-5 17:43 發表
係佐敦....不過我去過間學校啦,好近MTR
我都想個女學日文,趁依家年紀細,學校功課仲未好重

我知你講边間,你想學?時間,睇下我囝囝o唔ok,我小朋友都係
6-7歲.
http://discuz.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1085858&extra=page%3D2

回覆 #1 sai1031 的文章

I am interest, my daughter is also 7 yrs old. pls PM to me.

Done

已pm,希望夾到各媽咪小朋友的時間表

如果學西班牙文,唔知有無家長有興趣?

carrie_mama ,

不知西班牙文與法文類似否?
因為學校已有法文學緊,
學多一樣歐語是否較易上手?

原文章由 happyfamilybaba 於 08-1-7 19:40 發表
是否油麻地,中心,little mxxxx也有法文/日文/西班牙,導師全是外籍母語教師,playgroup形式1.5歲至15歲也可以,(不是華僑!真是當地教師)

happyfamilybaba:
學校係佐敦,不是油麻地,學費點計?貴不貴?
因為依家想報果間都幾平,如果全外藉老師教我驚會好貴

carrie_mama

charlotte_mom,

you can try this (in wanchai):-

6級制兒童日本語

http://www.ekimae-center.com/html/index_c.htm

i don't know is good or not, i'll join in Feb.

原文章由 Charlotte_mom 於 08-1-5 17:32 發表
邊區呀, 我想女女學日本wor (我銅鑼灣)
普通話就唔需要喇

原文章由 decision 於 08-1-8 11:29 發表
carrie_mama ,

不知西班牙文與法文類似否?
因為學校已有法文學緊,
學多一樣歐語是否較易上手?

decisiion,
兩種言語是否相似……這問題我也不太清楚,因為我也沒學過,不過歐語都是由字母組成再發音的言語,應該比較接近?
雖然香港人一般鐘情法文,不過在全球來計,說西班牙文的人比法文還多,普遍性可能較高.

carrie_mama

Hi. I am a mother of 2 kids. Myself learn French when I was a little girl, and for me is very easy to catch up Spanish after I have the base in latin language. (I will go to learn Spanish as well when I have time).

I am thinking to let my girl to lean French and to let my boy to learn Spanish.

原文章由 carrie_mama 於 08-1-8 13:19 發表

decisiion,
兩種言語是否相似……這問題我也不太清楚,因為我也沒學過,不過歐語都是由字母組成再發音的言語,應該比較接近?
雖然香港人一般鐘情法文,不過在全球來計,說西班牙文的人比法文還多,普遍性可能較高.

carri ...

carrie_mama,

我囝囝6-7歲, 請比時間及學費等資料我, Thanks!

原文章由 carrie_mama 於 08-1-5 16:51 發表
有沒有媽咪想小朋友學日文 & 普通話?
我想幫囡囡報語言課程,不過要湊夠4個人先開到班.囡囡今年七歲,想搵返差唔多年紀既小朋友一齊學,如果有興趣,唔該PM我 緊急!!!因為我想快d!

P.S.又打電 ...

carrie_mama,

我囝囝6-7歲, 請比時間及學費等資料我, Thanks!

二百元一堂?一堂上幾耐?
因為我打去問左依家果間,原來用外籍老師教都唔係差好多,比較起上黎二百元好似貴左d啊.

我都覺得音準好重要﹗要幫小朋友打好個底﹗

原文章由 happyfamilybaba 於 08-1-9 08:58 發表
我指的應該是油麻地近地鐵,導師是法籍當地老師/南美籍當地老師,要學外語最緊要是音調準確,有外籍導師教授當然是最好,學費ok啦!約二百,最緊要是小朋友喜歡上課,早排更有及其他報章訪問她們法文班

...

Would you please to send me the scdule. My daughter is 7 years old.
Thank you.
原文章由 carrie_mama 於 08-1-7 13:42 發表
已pm,希望夾到各媽咪小朋友的時間表
‹ 上一主題|下一主題