用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 聖傑靈女子中學, 是否很難入?
go

聖傑靈女子中學, 是否很難入? [複製鏈接]

hello! 各位於
我好想給我的女兒試試, 但需要什麼條件? 是不是要全部Grade A呢?

希望你們給我資料!

謝謝!
   0    0    0    0

原文章由 HimYinMa 於 08-1-3 16:12 發表
hello! 各位於
我好想給我的女兒試試, 但需要什麼條件? 是不是要全部Grade A呢?

希望你們給我資料!

謝謝!

僧多粥少,BAND 1英中就緊係唔易入啦,自選就算有4條A都未必入到。。。。。。

原文章由 HimYinMa 於 08-1-3 16:12 發表
hello! 各位於

希望你們給我資料!

謝謝!

我係呢間學校的畢業生,不過我己經畢咗業好多年,廿幾年了.好開心,到依家佢仲係Band1學校.
係好難入架,因為係觀塘,好話唔好聽,都無幾多間band1又係女校.
我諗你個女要係好好成績先得,因為觀塘咁多人,仲有你嗰女d英文要唔錯先得,話晒都係英中.要有a先得.因為,我係他區派去,而且,佢收他區學生只有五個位.
不過,依家好d,因為可以自行收生,我地廿幾年前邊度有自行收生呢样野,全部要統一.
所以,今年又可以報兩間,你可以試吓.不過,你要揾一間做第二志願喎.保險d好

hello! 各位於

希望你們給我資料!

謝謝!

仲有,你要記住,我嗰時係小學係六年級全級第一,先去到.因為我阿媽本來想我入家姐嗰間,諗住呢間咁勁,一定入唔度.所以,咪放第一志願囉,家姐嗰間放第二,包掂啦,哈!
點知,因為我d成績,就派咗去呢度.
‹ 上一主題|下一主題