用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 西灣河補習社
go

西灣河補習社 [複製鏈接]

個人分享~

我上個月都同幫我姨娚仔揾到間好d既補習社~

本身都打算幫囝囝揾補習,但因為聽到幾個朋友講如果係補習社補,小朋友通常都集中唔到精神,做功課反而會慢左....所以最終都無揾到..

我妹妹同我一樣都係住係西灣河區,因為佢要返工既關係,所以要補習+託管,方便放工後接仔仔(我姨娚),本身我姨娚已經係西灣河一間幾出名既補習社度補,(專補三間區內小學),但妹妹對他們既教法非滿不滿,因為我妹妹發現他們迫學生做卷迫得太過份 ,而且係說話態度,字眼方面亦過於粗濁 ,妹妹聽到補習老師竟然用高八度既聲線罵,

“有冇搞錯呀,有冇腦嫁!咁都唔識!叫你連線炸,咩叫連線呀!---做啦 !!!!!! ”
“叫你地收聲呀,快d收聲!唔準出聲!
“你同我好快d做,如果唔係就掉你去xx個度!!”
“做曬依四份卷先走得呀!!咪洗止意走!快d呀!!”

姨娚因為害怕,所以常常哭泣,唔出聲,總是害怕返補習社,上個月開始無補了,我經朋友介紹一間有愛心既補習社,雖然是剛剛開,但幾次既詢問,試堂,姨娚仔成個人都精神番,開心番了~仲話補習老師會奬勵佢,有時表現好會請佢糖食....:loveliness:

睇見姨娚仔係補習社既經歷,我都覺得心酸,一個三年級既小朋友點解要咁辛苦做卷,比人罵到尊嚴都無,莫非拎好成績真係咁重要?!

但比我選擇,我寧原讓孩子開開心心享受做功課,讀書過桯,也不想強迫他拎好成績,下個月,我都比我囝囝去補啦,哈哈,希望我既決定無錯啦~
   0    0    0    0

紫晴

可否pm補習社的詳細資料呢?(包括沒愛心的那一間)thanks!

I live in Sai Wan Ho too.  Would you please PM the information to me as well.  :

Merry Christmas

Please also give me the information, please PM me. thanks.

我都係居住西灣河,囝囝都係區內補習, 可否pm補習社的資料呢?我都想知沒愛心的那一間!謝謝!

please PM me. thanks.
原文章由 jyconcepts 於 07-12-27 14:41 發表
我都係居住西灣河,囝囝都係區內補習, 可否pm補習社的資料呢?我都想知沒愛心的那一間!謝謝!

您好紫睛,
我都係住西灣河,可否pm兩家補習社的資料給我呢? 謝謝!

可以pm埋我嗎 ? Thank you very much !

可唔可以pm給我!

many thanks

大家好!

希望我既意見幚到你地啦~^^

#哈哈~做媽咪真係好多野要理~
加油吧,姊妹們 !!

回覆 #1 ╭★紫睛☆° 的文章

可否pm補習社的詳細資料呢?(包括沒愛心的那一間)thanks!

我都想知, tks~~

可唔可以pm給我!

Please kindly PM the information.  Thanks!  

我也想知哪間衰,哪間好,謝謝

我也想知哪間衰,哪間好,謝謝,請pm我

我也想知道.請pm我,謝謝.

紫睛,

可否pm兩間補習社的資料給我呢?
謝謝!

紫睛,

please pm to me.

many thanks

Hi 紫睛,

可否也同時 PM 那兩間的資料給我, 謝!

如果漏左send既話~

唔好意思呀.....因為依幾天都無上網~今日send下send可能重覆左
如果漏左send比你既話~麻煩再通知一次......

: 謝謝謝謝謝謝謝謝 唔好意思呀咁多位
‹ 上一主題|下一主題