用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 胡素貞上午多功課嗎
樓主: naughtyboyma
go

胡素貞上午多功課嗎 [複製鏈接]

原文章由 HELRON 於 08-7-10 23:48 發表

剛剛和我的小朋友談起暑假學乒乓球的事,我同佢講
有一位同校的小朋友和你一樣都是報左同一隊學喎,
我個仔說他知到呀,因為上年都是有位同校生同一隊的,
他說這位小朋友好勁嫁仲代表學校在第五十九屆香港學
校音樂節 ...

哈哈, 妳囝囝搞錯了, 我個仔無咁勁, 佢學什麼都是半桶水, 佢唔識小提琴架! 佢只識彈鋼琴, 仲係考唔到級既添.
而且佢今年才參加宣道的乒乓球的.

原文章由 HELRON 於 08-7-11 10:14 發表

Hi,Kitbebe

我今朝問過3個家長是否會轉校長,他們說不清楚沒有
聽過喎,但說聽過會請2個新老師回來.

HELRON & kitbebe,

今天妳們應收到通告吧! 真的是轉校長呀! 不知是男是女.

原文章由 kitbebe 於 08-7-11 13:02 發表
原來係真架, 聽講係男的, 來頭都唔少, 想不到歐校長上任不久就要換人!!

但我之前收到的消息, 是歐校長只是代校長, 不知是真是假, 由我囝囝一年級時, 已有比較高年級的家長說她只是代校長.

原文章由 wingyuma 於 08-7-16 12:56 發表
想問學校負近有無村屋? 我想搬近d學校不想阿女辛苦.

是有村屋的, 以我所知, 那村名是牛皮沙村, 但不知有否出租. 步行10至20分鐘. 近可樂廠.

原文章由 hhmmiloveu 於 08-7-16 00:30 發表
Thank you.

請問是所有學生都轉全日or只是2009/10入讀的新生才轉?

應該是所有了, 因胡的課室是與下午班共用的, 那表示, 應剛好夠用, 應不可能做到一部份是全日, 一部份是半日. 這是我個人的意見. 而下午校需要搬遷到新校址.
‹ 上一主題|下一主題