用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 有無荃灣畫室推介(急)
go

有無荃灣畫室推介(急) [複製鏈接]

請問有無好畫室介紹
   0    0    0    0

原文章由 chanyeepp 於 07-12-18 17:41 發表
請問有無好畫室介紹

南豐中心8樓有間[文化藝術], 可以上去睇睇
GOD is our refuge and strength, an ever-present help in trouble. [Psalms 46:1]

我囡囡係 apple tree (荃灣 99廣場)
(英語教授) 老師先講 story 之後教畫畫 $650/4堂 (1.5 hrs).
囡囡好中意
原文章由 chanyeepp 於 07-12-18 17:41 發表
請問有無好畫室介紹

我仔仔每次去 [魏術館] 畫畫都好開心, 老師又有耐性, 而家仲有得試堂添
http://www.foonart.com
各界潮媽請進☞
      ☆日本至in至型BB服飾,型b仔/俏b女必逛之選☆

我仔仔去生活藝術 (係吉之x王少清中學隔離)

醒目開學勳章

我女都係 apple tree學畫佢是creative art class班,Ivan 哥哥好有心機教,佢地不是一堂幅畫個種,用不同材料有輕黏土上顏色,
亞女好有心機能完作品學得好開心.
http://www.appletree.com.hk/

原來, 有位哥哥老師嫁, 我囡囡係 Me Me 姊姊教, 佢聖誕返英國, 要停一堂.
原文章由 yklee 於 07-12-28 09:42 發表
我女都係 apple tree學畫佢是creative art class班,Ivan 哥哥好有心機教,佢地不是一堂幅畫個種,用不同材料有輕黏土上顏色,
亞女好有心機能完作品學得好開心.
http://www.appletree.com.hk/ ...

Apple Tree

我囡囡都在Apple Tree上堂, 已經好多個月,但我囡囡好鐘意Apple Tree, 現在已經不用上親子班, 可以一個人上堂, 而且D作品好好

原文章由 ChioMaMa 於 08-1-2 13:38 發表
我囡囡都在Apple Tree上堂, 已經好多個月,但我囡囡好鐘意Apple Tree, 現在已經不用上親子班, 可以一個人上堂, 而且D作品好好

Hi chiomama,

你囡囡之前参加既親子班,係咪art playgroup黎架,可唔可以講下課程有什麼內容?我囡囡都好鐘意塗鴉,我好想搵適合佢既課程呀!

[ 本文章最後由 dorischung 於 08-1-3 15:02 編輯 ]

Art Playground有唱歌及講故事的時間, 然後再有晝晝的時間, 老師會有不同類形的創作, 差不多次次都有Surprise, 我自己都覺得好開心, 小朋友亦可以學到及感覺到不同物料, 色彩鮮明, 對小朋友的左腦的藝術細胞剌激是好好, 這是個人的分享, 希望你的小朋友找到好的晝室去學習

有興趣去click here
http://www.appletree.com.hk/pages/hm-Frameset.html

歡迎免費試班

聯絡電話: 2612 2839
地址: 荃灣大河道9999廣場1601Apple Tree

原文章由 dorischung 於 08-1-2 15:32 發表

Hi chiomama,

你囡囡之前参加既親子班,係咪art playgroup黎架,可唔可以講下課程有什麼內容?我囡囡都好鐘意塗鴉,我好想搵適合佢既課程呀!

原文章由 ChioMaMa 於 08-1-4 16:25 發表
Art Playground有唱歌及講故事的時間, 然後再有晝晝的時間, 老師會有不同類形的創作, 差不多次次都有Surprise, 我自己都覺得好開心, 小朋友亦可以學到及感覺到不同物料, 色彩鮮明, 對小朋友的左腦的藝術細胞剌激是好 ...

謝謝你的分享!

南豐中心 "藝術文化"

南豐8樓的藝術文化,Miss和阿Sir是退休人士,開班是寓公作于娛樂。但又好上心、好有心機教,他們還會教孩子做人道理。唔好覺得上課外堂是玩玩0下,他們會教小孩和家長做每件事都要認真。但又不用驚這裡是很嚴肅,小孩是會跑着去上堂,很開心的呀。

原文章由 ijoey 於 08-1-7 17:24 發表
janelle00及其他媽咪 :

你地位小朋友系邊班呀?我亞囡系星期四架。

亞女是星期六,跟完Miss Fan,再跟譚Sir學寫字和國畫。

有冇人學過 :
青協(荃景圍)?
綠陽YMCA ?

‹ 上一主題|下一主題