用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 芭蕾舞
go

芭蕾舞 [複製鏈接]

想問有冇人試過考ballet"肥佬"o左 如果真係唔好彩"肥佬"會點o架??
   0    0    0    0

回覆 #1 kayan_329 的文章

你係邊度學o架, 師資係未有問題呀! 如果真係肥佬,佢大件事過你呀.因為要佢扣分o架.
學生肥佬o左, 最多咪比錢同時間再考過o羅.
一般正常師資o既學校比得你考, 應該十拿九穩. 放心啦.

唔係~我好驚今年會"肥佬" 不過個miss講明比我報 如果到時係冇進步就唔可以考wor~~

係呀 可以要努刀力加油呀! 介唔介意話比我知你考第幾級呀

我會考grade7~不過係咪多數個老師比得返張申請表你 都會比你入到去考試場ka~~ 但係呢~我尋日先問個Ms拎申請表 D同學又一早分晒顏色 又係我未知... 我諗放完假又要去問個老師先得啦!!

係ah~你係咪都有學ballet o架...如果係 你grade幾

回覆 #1 kayan_329 的文章

我沒有,但是我個女會考grade4 (10age),所以我咪知lor.
老師比得返張申請表你, chance 好高,不必煩惱。Good luck.

你個女係邊間學ka~佢幾多歲開始學 佢10歲就grade4 真係好叻...你個女平時仲有d咩野課外活動呢??

原文章由 kayan_329 於 07-12-18 23:36 發表
你個女係邊間學ka~佢幾多歲開始學 佢10歲就grade4 真係好叻...你個女平時仲有d咩野課外活動呢??

我未試過肥,亦未聽過肥,不過你grade 7真係難pass d ga.上年我校考官好嚴,欠一分都唔俾distinction.我細個時考完Elementary(@Jean M W)=依家嘅IF無学,而家3x歲同妹妹仔一齊考番grade 6.下年希望可以grade 7+8一齊考

[ 本文章最後由 5354 於 07-12-19 01:22 編輯 ]

我個女由四歲開始係明愛中幻心玩下玩下咁學o既. 因為初時係我濛濛下唔識要考皇家牌, 就咁係校內試升級, 去到八歲讀Grade 2 時才正式報考皇家牌...無辦法啦,鬼叫亞媽濛下濛下咩.
正式來說我個女出年11歲考Grade 4, 剛剛passed校內試, 已叫我o地交考試費添. 最後o個關就要靠佢自己啦
重有開心事, 我個女下星期係胡桃夾子做party girl, 雖然表演得兩場, 但話晒都係由香港芭蕾舞團主辦, 所以排舞好辛苦, 但係佢都好雀躍呀.
你o地好高級呀 加油!! 努力!! 一定可以得償所願. 可能遲D要向你o地請教請教.

5354~點解你考O左IF 仲要考GRADE6 O既 好似IF高級過GRADE6 你係咪係謝慧玲O度學HAHA~因為見到你張相當
ALULU~你女女都好叻 唔緊要LA 而家考返都未遲我都係考過GRADE5同GRADE6 JA~而家我19歲啦 其實上年我係CANADA學O左一年GRADE7 所以今年特別想考返GRADE7 因為如果我7月真係返CANADA讀書 唔想再學第三次GRADE7 所以我好緊張今年有冇得考LOR!!

原文章由 kayan_329 於 07-12-19 12:27 發表
5354~點解你考O左IF 仲要考GRADE6 O既 好似IF高級過GRADE6 你係咪係謝慧玲O度學HAHA~因為見到你張相當
ALULU~你女女都好叻 唔緊要LA 而家考返都未遲我都係考過GRADE5同GRADE6 JA~而家我19歲啦 其實上年我係CANADA學O ...

Elementary係12歲時侯考架,之後停咗無跳,直至依家3x歲先跳番,咪由Grade6開始考囉,我要揍女,所以之條路點行就唔知~~可能考番IF,又可能Grade7,8,我地学校d女女全部IF+Grade 6一齊考,因為考Grade只去到Grade 8

Grade 6你考邊隻Dance ar? 我要跳6/8.......有d驚...kee

我都有睇Grade7偷師.......難好多~~

[ 本文章最後由 5354 於 07-12-20 00:58 編輯 ]

5354~我前日先買grade7隻dvd 我想要錄影帶果個人話ng出ka la wor~~ grade8 dvd又冇晒貨 所以落o左order訂 我地grade7而家先教o左一半 wah~~你12歲已經elementary 你如果果時學落去 可能已經做miss or舞蹈家了~~ 咁你女女有冇學ballet 而家grade幾?? 你女女仲有咩野課外活動~~ 你自己對ballet都好有興趣~~ 我同你都係跳果隻dance. grade7原來係要跳浪漫時期果d la~~ 大家都比心機去學ballet吧!!

原文章由 kayan_329 於 07-12-20 21:26 發表
5354~我前日先買grade7隻dvd 我想要錄影帶果個人話ng出ka la wor~~ grade8 dvd又冇晒貨 所以落o左order訂 我地grade7而家先教o左一半 wah~~你12歲已經elementary 你如果果時學落去 可能已經做miss or舞蹈家了~~ 咁你 ...

今日好開心,Miss Tse叫我來年考Inter ar.......開心死我~~佢好細心,知我女2年後升小学+年紀唔細,叫我盡快考inter,不過我on point有d驚

Grade 6今年教得快呀.....教咗80%lu.......barre and center 教哂,尚欠3隻character

我女得4歲,今年考pp jar~~ 佢学好多嘢...Kumon Chi,Eng,Maths, Drawing, ballet, tap dance, Choir, phonics, road safety team,PTH

你grade 6 考咩成績呀? 難唔難ding ga?

[ 本文章最後由 5354 於 07-12-22 23:20 編輯 ]

你可以考int咪好lor~~我都登你開心 haha~ 我grade6得pass ja~~grade6都ng太難 你地就好啦 教得咁快 之前都打算學你果間 不過我住kwun tong 對我來講太遙遠啦 不過你果間係咪年年都可以去英國交流o架 係跳得好果d先可以去定係自願性質... 你女女都真係學好多野 佢有冇話好辛苦ah~~ 其實我都想學多D野 但怕兼顧唔到!! 你女女係屋企有冇跳比你睇o架...兩母女一齊學芭蕾舞幾開心ah~~ 我成日都叫我家姐比佢個女學o架~不過佢地係英國唔知邊到有得學ja

原文章由 kayan_329 於 07-12-23 12:47 發表
你可以考int咪好lor~~我都登你開心 haha~ 我grade6得pass ja~~grade6都ng太難 你地就好啦 教得咁快 之前都打算學你果間 不過我住kwun tong 對我來講太遙遠啦 不過你果間係咪年年都可以去英國交流o架 係跳得好果d先可 ...

英國交流應該有2種,1係RAD考過去RAD summer school,2係跟Miss Tse一齊去train2星期,應該無揀人ga,Miss Tse叫我今年過去玩,但我要帶女,好麻煩,可能去做helper la~~..kkee.....但上年去英國train完d女女真係進步好多~~

5354~我都想去~但係咪一定要係呢間學先有得去 我都想去做d交流生 你有機會就一定要去O下 我想去都去唔到 你帶埋你女女去LA~~ 果時我去過曼城搵我家姐JA~我都想落倫敦...但家姐有個2歲O既女同8個月個BB 所以因要照顧佢地好麻煩落NG到倫敦...... 我都覺得去過一定會有進步!! 祝 聖誕快樂ah~~

原文章由 kayan_329 於 07-12-24 22:20 發表
5354~我都想去~但係咪一定要係呢間學先有得去 我都想去做d交流生 你有機會就一定要去O下 我想去都去唔到 你帶埋你女女去LA~~ 果時我去過曼城搵我家姐JA~我都想落倫敦...但家姐有個2歲O既女同8個月個BB 所以因要照顧 ...

我都想去呀,但倆個人要用好多$,而下個月阿女要上北京比賽又駛咗一筆,而且過英國要安排Day care centre比佢我先可以去training.......所以要計劃過先得呀

我諗要学生先可以過,之後番嚟仲會做project比賽,好有趣~~

Merry Christmas ~~

你個女下個月去北京比賽d咩野 我覺得你女女好叻 咁又係 你有個女女會麻煩D...... 我果次去英國都用o左好多錢 可惜o既係冇機會落倫敦ah~~ 果時我係英國日日都係幫家姐湊仔女 佢老公放假先車我地出街 平時就我自己去個town到買野食......

原文章由 kayan_329 於 07-12-26 20:00 發表
你個女下個月去北京比賽d咩野 我覺得你女女好叻 咁又係 你有個女女會麻煩D...... 我果次去英國都用o左好多錢 可惜o既係冇機會落倫敦ah~~ 果時我係英國日日都係幫家姐湊仔女 佢老公放假先車我地出街 平時就我自己去個 ...

阿女喺香港攞咗獎,將會代表香港區去北京參加全國賽,參加咗雙人舞,普通話朗誦和英詩朗誦,比佢去小眼晴看世界,今晚啱啱去完香港區得獎表演,佢朗誦得好好,我感動到喊~~~

[ 本文章最後由 5354 於 07-12-27 01:46 編輯 ]
‹ 上一主題|下一主題