用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

入讀機會 ? [複製鏈接]

讀St. Catherine及根德園幼稚園, 入讀九龍塘學校機會大嗎? 是派位還是自己考的呢 ?
amy
   0    0    0    0
Arthur 媽媽

KTS係私校, 自己考的

原文章由 amymitpro 於 07-12-15 23:17 發表
讀St. Catherine及根德園幼稚園, 入讀九龍塘學校機會大嗎? 是派位還是自己考的呢 ?
amy

我個女讀St. Catherine幼稚園, 考九龍塘學校都收咗而其他同學仔都好多入咗!

醒目開學勳章

當然自己考啦!不過我覺得同區幼稚園有着數,我個仔讀律倫街啓思都收唑!:

KTS 都收好多YORK仔.YORK 女僠.

原文章由 clarentrendy 於 08-1-19 21:20 發表
當然自己考啦!不過我覺得同區幼稚園有着數,我個仔讀律倫街啓思都收唑!:

原文章由 bluesky999 於 08-1-19 21:54 發表
KTS 都收好多YORK仔.YORK 女僠.

My daughter is from a non-famous school at New Territories, 都收咗.

Hello, 你哋係咪2008年小一新生呀?我哋開咗個topic喎,過去報到啦:loveliness: :loveliness:

Wasabb

原文章由 lamlamchichi 於 08-1-19 23:14 發表

My daughter is from a non-famous school at New Territories, 都收咗.

hi, 各位, 本人想了解kts的interview是點? kts將來會否有open day?

KTS INTERVIEW 27/10/07

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1182478&extra=page%3D1&page=1

上次 Open Day in 2006, KTS 70 周年校慶。

Next Open Day....probably in 2011, 75 周年校慶。

原文章由 contekong 於 08-6-11 23:30 發表
hi, 各位, 本人想了解kts的interview是點? kts將來會否有open day?
尋找「閃光點」,努力不懈,堅毅不屈,機會總是留給有準備的人。
但是,有準備不一定能找緊機會,因為....
命運就是這樣的敲門。
要找緊機會,就要戰勝自己和戰勝命運。
遇到逆境,堅持,不要放棄。
黑暗是可怕的,極難耐的.....
但是,渡過了黑暗,不就是黎明了嗎 ?!

Which month?
‹ 上一主題|下一主題