用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會聖三一堂曾肇添幼稚園 聖三一堂中心幼稚園 08/09 K1 家長入黎傾吓啦 !!! ...
樓主: LLK
go

聖三一堂中心幼稚園 08/09 K1 家長入黎傾吓啦 !!! [複製鏈接]

請間這間幼稚園是否直上聖三一小學, 謝謝

原帖由 貓頭鷹3號 於 08-9-28 02:43 發表
星期五家長會, 有冇 K1家長去咗 ?  一齊分享吓 !

睇咗短片, 見到個個小朋友都好開心.

我有去, 不過短片都影到我個囡

回覆 # 的文章

我都有去呀 ~
囝囝出現唔夠 5秒...
唔緊要啦 ~~ 遲 d 有 cd 同 dvd ....

係呢 ~~
你o地參加左咩 興趣班呀 ????

原帖由 jolo 於 08-9-29 15:44 發表
我都有去呀 ~
囝囝出現唔夠 5秒...
唔緊要啦 ~~ 遲 d 有 cd 同 dvd ....

你既意思係會比CD同DVD我地哩班家長?
唉, 我好留心睇, 都望唔到阿囡個樣, 有點失望!

我無報興趣班, 諗住阿女三歲後先報, 即係要下年先, 宜家佢仲係傻兮兮的

jolo
你個仔讀邊班?

LLK,
我囝囝係 廁所果邊班房o既 K1....

如果同上年 n班一樣o既話, 應該過多 2、3個月度, 有通告問家長要唔要, 小朋友上堂時 o既 相 (係 cd) , 一年幾次.... 有時係 dvd .... (每隻會收番少少 $ )

我上年 n班都有報 非鼓 同 jazz, 因我星期六要返工, 咁~囝囝一定會返學, 咪當俾佢玩下囉... 諗住非鼓可以試下叫佢坐定定 (佢成日周圍走)... jazz , 上年其實體能多, 俾佢發洩下精力都好....

原帖由 jolo 於 08-9-30 12:06 發表
LLK,
我囝囝係 廁所果邊班房o既 K1....

如果同上年 n班一樣o既話, 應該過多 2、3個月度, 有通告問家長要唔要, 小朋友上堂時 o既 相 (係 cd) , 一年幾次.... 有時係 dvd .... (每隻會收番少少 $ )
...

I see.

哎呀, 我個女班房係最遠洗手間
咁你今期有無報興趣班?

原帖由 jolo 於 08-9-30 14:28 發表

我仔係廁所果邊最尾班房喎... 你係相反果邊 ?

join o左 非鼓、jazz 同 英文 ..........

哇, 咁豐富
下個月都有家長會, 又係夜晚, 好辛苦

jolo,

你報咗 Thursday 定 Friday 嘅英文 ?  我囝報咗 Thursday, 會唔會同一班呢 ?

貓頭鷹3號

原帖由 jolo 於 08-9-30 14:28 發表

我仔係廁所果邊最尾班房喎... 你係相反果邊 ?

join o左 非鼓、jazz 同 英文 ..........

原帖由 LLK 於 08-9-30 17:15 發表

哇, 咁豐富
下個月都有家長會, 又係夜晚, 好辛苦

我係舊生, 未有通告通知十月家長會呀....
報前, 我問囝囝 join 唔 join, 佢話要 jazz 同 鼓, 唔要陶土... 英文班, 我問佢 join 唔 join uncle mark 個班, 佢又話好, 好鐘意 uncle mark 喎....

你囡囡好似同我囝同班呀 ~~ 我問囝囝有無新同學叫 xx, 佢話有.. 所以今早我特登望望門口 d 相, 你囡囡個姓氏係咪 c 字頭呀 ??

原帖由 貓頭鷹3號 於 08-10-2 01:49 發表
jolo,

你報咗 Thursday 定 Friday 嘅英文 ?  我囝報咗 Thursday, 會唔會同一班呢 ?

貓頭鷹3號

我報 星期5 呀......
咁 ~ 你囝囝係邊班 k1 呀 ?? 全班都係新生 定 係有舊生果兩班 ??

原帖由 jolo 於 08-10-2 09:31 發表

我係舊生, 未有通告通知十月家長會呀....
報前, 我問囝囝 join 唔 join, 佢話要 jazz 同 鼓, 唔要陶土... 英文班, 我問佢 join 唔 join uncle mark 個班, 佢又話好, 好鐘意 uncle mark 喎....

你囡囡好 ...

姓係c字頭, 不過你話班房係最近toilet架喎
我個女係最遠toilet架喎
我個女係 "信"

回覆 # 的文章

最遠 toilet ....
yes ~~~  同班呀 ~~~
巴士組.....

你問下囡囡, 邊個同學仔 好曳, 成日上堂周圍走, 成日老師叫都唔停 果個, 就係我個仔o勒.... 個頭好大, 塊面同大人差不多果個囉.....

原帖由 jolo 於 08-10-2 12:17 發表
最遠 toilet ....
yes ~~~  同班呀 ~~~
巴士組.....

你問下囡囡, 邊個同學仔 好曳, 成日上堂周圍走, 成日老師叫都唔停 果個, 就係我個仔o勒.... 個頭好大, 塊面同大人差不多果個囉..... ...

哈哈, 真係同班牙
你可唔可以再pm你個囝囝名比我啊, 等我問吓個囡先
咦, 咁9月26日晚家長會, 你係A 家B架?
睇吓我地見過面未

回覆 # 的文章

a 組.....

原帖由 jolo 於 08-10-2 14:42 發表
a 組.....

Oh, 我係B組

回覆 # 的文章

pm 左 ...

我個囡係帆船姐, 佢話唔識你個仔啊, 阿囡唔留心上堂

原帖由 LLK 於 08-10-3 10:06 發表
我個囡係帆船姐, 佢話唔識你個仔啊, 阿囡唔留心上堂

唔係你囡囡唔留心上堂...
係我囝囝 之前請左一星期假無返學, 又唔同組, 唔熟唔奇o架.....
若果, 唔同組都知我個仔o既大名, 咁就可能係... 我個仔太曳, 連其他組都搞埋, 或者曳 成日俾老師嗌佢個名囉.... (上年 n班咪係咁, 個個同學都知我仔個大名囉).... 依家唔知, 可能我仔今年 乖左呀 ..(我幾妄想)

bk 依邊, 點解有新 pm 無提示o既....

回覆 # 的文章

我o岩岩 又覆左 pm, 你睇下收唔收到 ??
‹ 上一主題|下一主題