用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會聖三一堂曾肇添幼稚園 聖三一堂中心幼稚園 08/09 K1 家長入黎傾吓啦 !!! ...
go

聖三一堂中心幼稚園 08/09 K1 家長入黎傾吓啦 !!! [複製鏈接]

Hello,
上星期六同個囡註冊咗喇
有無08/09 K1 家長係度呀
大家傾吓計丫 :loveliness:
   0    0    0    0

到 ~~~~~

原文章由 jolo 於 07-12-14 15:41 發表
到 ~~~~~

哇, 你住男爵府, 好厲害

原文章由 LLK 於 07-12-14 16:31 發表

哇, 你住男爵府, 好厲害

代表我..... 係 bk 先係正職, 公司只係 part-time 囉.........

王國長老

你用你高貴身份要求在幼稚園一覽開個TOPIC比聖三一中心幼稚園啦
原文章由 jolo 於 07-12-14 16:54 發表

代表我..... 係 bk 先係正職, 公司只係 part-time 囉.........
個性固執,熱情(愛結交朋友),愛和平(不喜爭執),頭腦靈活,做事欠勇氣及信心(所以較容易放棄機會),要學習加強主動性喺做事方面、加強表達力及疑心(易相信別人)。

王國長老

唔歡迎08-09N班學生呀
原文章由 LLK 於 07-12-14 13:53 發表
Hello,
上星期六同個囡註冊咗喇
有無08/09 K1 家長係度呀
大家傾吓計丫 :loveliness:
個性固執,熱情(愛結交朋友),愛和平(不喜爭執),頭腦靈活,做事欠勇氣及信心(所以較容易放棄機會),要學習加強主動性喺做事方面、加強表達力及疑心(易相信別人)。

原文章由 jolo 於 07-12-14 16:54 發表

果日你interview 幾點鐘 ?
我9:45入班房等in

原文章由 doryee 於 07-12-14 17:10 發表
你用你高貴身份要求在幼稚園一覽開個TOPIC比聖三一中心幼稚園啦

我依 d 閒人o黎o架咋... 成日開工時間係 bk 周圍 8 .... ..(放工要湊仔, 無得上網, 咪開工上番夠本囉... )
連係邊要求開都唔知....

[ 本文章最後由 jolo 於 07-12-15 11:24 編輯 ]

原文章由 LLK 於 07-12-14 17:11 發表

果日你interview 幾點鐘 ?
我9:45入班房等in

你忘記左哪.... 我個肥仔, 依家返緊 n班o架哪....

原文章由 jolo 於 07-12-15 11:23 發表

你忘記左哪.... 我個肥仔, 依家返緊 n班o架哪....

係喎, 你已經讀緊N class
我個囡下個月初返nursery
不過係屋企樓下姐 - 迦南
佢月尾就兩歲喇, 好開心 :loveliness:

原文章由 LLK 於 07-12-17 10:33 發表

係喎, 你已經讀緊N class
我個囡下個月初返nursery
不過係屋企樓下姐 - 迦南
佢月尾就兩歲喇, 好開心 :loveliness:

預祝 巧呈 生日快樂 ! 身體健康 ! 聰明伶俐 !
細女o黎啵.... 我個仔係 9月 b  ....
出年 k1, 咪可能全班最細係你囡囡...
我個仔有同學仔, 下個月生日 3歲, 差不多大一年呀....

原文章由 jolo 於 07-12-17 11:10 發表

預祝 巧呈 生日快樂 ! 身體健康 ! 聰明伶俐 !
細女o黎啵.... 我個仔係 9月 b  ....
出年 k1, 咪可能全班最細係你囡囡...
我個仔有同學仔, 下個月生日 3歲, 差不多大一年呀.... ...

1月出世都讀BB班
真係大一年咁滯
我個囡12月30日
可能有個會係12月31日呢

原文章由 LLK 於 07-12-17 11:21 發表

1月出世都讀BB班
真係大一年咁滯
我個囡12月30日
可能有個會係12月31日呢

我無問同學仔個媽咪點解呀....
不過, 個男同學唔高大, 我個肥仔都大佢成個碼, 一 d 都唔覺大咁多.....
點解得我o地兩個o既 ???

原文章由 jolo 於 07-12-17 11:32 發表

我無問同學仔個媽咪點解呀....
不過, 個男同學唔高大, 我個肥仔都大佢成個碼, 一 d 都唔覺大咁多.....
點解得我o地兩個o既 ???

你個囝囝係大碼B ?
我個囡係大碼 91cm 29lbs

我以為完咗interview 會有多些人入黎
不過...... 等吓啦我地

原文章由 LLK 於 07-12-17 11:43 發表

你個囝囝係大碼B ?
我個囡係大碼 91cm 29lbs

我以為完咗interview 會有多些人入黎
不過...... 等吓啦我地

你囡囡真係幾高大啵....
我個係肥仔.... 又矮又肥....
未夠 90cm 高... 不過, 3十幾磅啵 .....

[ 本文章最後由 jolo 於 07-12-17 14:39 編輯 ]

第一幅, 著住綠色衫果個, 係咪呀 ?
真係幾大隻喎

原文章由 LLK 於 07-12-17 13:45 發表
第一幅, 著住綠色衫果個, 係咪呀 ?
真係幾大隻喎

大隻... 你真係好人.... 佢係肥仔呀....
你見另外 d 同學仔著外套, 佢著短袖, 就知膏厚抵得凍啦....
係 mothercare 買內褲仔, 要 4-5 歲 size ....

原文章由 jolo 於 07-12-17 14:43 發表

大隻... 你真係好人.... 佢係肥仔呀....
你見另外 d 同學仔著外套, 佢著短袖, 就知膏厚抵得凍啦....
係 mothercare 買內褲仔, 要 4-5 歲 size .... ...

哇, 勁呀
三十幾磅, 要抱都幾甘
我已經抱到周身骨痛
Sorry, 講多次你囝囝個名丫
佢一日飲幾多奶架

原文章由 LLK 於 07-12-17 15:01 發表

哇, 勁呀
三十幾磅, 要抱都幾甘
我已經抱到周身骨痛
Sorry, 講多次你囝囝個名丫
佢一日飲幾多奶架

早晚各一支奶.... 我已經開稀唔足奶粉, 用 5更開水到頂.....
我個肥仔, 重成日唔肯行, 要我抱添呀....
你 check pm 丫.....

[ 本文章最後由 jolo 於 07-12-18 10:43 編輯 ]

原文章由 jolo 於 07-12-18 10:38 發表

早晚各一支奶.... 我已經開稀唔足奶粉, 用 5更開水到頂.....
我個肥仔, 重成日唔肯行, 要我抱添呀....
你 check pm 丫.....

5 spoon milk formula 9 oz water
都係好方法喎, 咁唔駛咁熱氣
我係用6 spoon + 7 oz water (morning), fresh milk at night

我個囡一時肯, 一時唔肯, 肯係去一些佢熟識既地方, 如街市
昨日99同我講, 佢好叻, 自己行, 由頭到尾都係自己行, I felt shocked because the wet market is so far far away, return total time is 1hr at least.  我行就 1/2 hr
‹ 上一主題|下一主題