用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 有冇小朋友跟過 (緊)一些教授級鋼琴老師學琴? ...
go

有冇小朋友跟過 (緊)一些教授級鋼琴老師學琴? [複製鏈接]

有冇小朋友跟過 (緊)一些教授級鋼琴老師如:王南、黃懿倫 學琴?可以分享下嗎?他們是怎樣收生?收費如何?教嘅嘢是否較深入?謝謝!
   0    0    0    0

原文章由 bewawa 於 07-12-11 12:07 發表
有冇小朋友跟過 (緊)一些教授級鋼琴老師如:王南、黃懿倫 學琴?可以分享下嗎?他們是怎樣收生?收費如何?教嘅嘢是否較深入?謝謝!

我都希望有人會在這裏講倒D俾你聽。
唔同層次,王南或會易收D
最嘅方法係考APA
唔係較深入咁簡單,係...........

暫時知道如果你想小朋友跟黃懿倫學琴有APA和人事2種,
黃老師會選擇收一些勤力而且有天份的學生,
外面流傳學費約$2000/小時。

曾經接觸過黃老師的學生程嘉敏,
年紀小小已很懂人情世顧,待人有禮,
其他參與演奏者及幕後的工作人都很喜歡她,
我相信她很快會成為明日之星。
喜歡真正享受音樂

嘻嘻,bebebe12345,睇來回應真喺唔多喔。你個句<唔係較深入咁簡單,係...........>唧喺乜意思呀,講啲來聽吓

原文章由 bebebe12345 於 07-12-11 12:21 發表

我都希望有人會在這裏講倒D俾你聽。
唔同層次,王南或會易收D
最嘅方法係考APA
唔係較深入咁簡單,係...........

bibian, 我之前都聽人講過要有人事關係ga. 但$2000/小時都好犀利喔,咁睇落報APA未好平?

原文章由 bibian 於 07-12-11 14:15 發表
暫時知道如果你想小朋友跟黃懿倫學琴有APA和人事2種,
黃老師會選擇收一些勤力而且有天份的學生,
外面流傳學費約$2000/小時。

曾經接觸過黃老師的學生程嘉敏,
年紀小小已很懂人情世顧,待人有禮,
其他參與演奏者及幕後的工 ...

原文章由 bewawa 於 07-12-12 08:23 發表
嘻嘻,bebebe12345,睇來回應真喺唔多喔。你個句唧喺乜意思呀,講啲來聽吓

哦!淨係講一樣,個個都話觸,咁點觸呀,邊度用力,點樣運氣.....出嚟嘅聲應該係點呢。有機會去聽下啦!咁講或者好多人唔滿意。講就易,不過真係冇幾多人做到。
佢D APA學生粒粒都咁堅,點解呢??? 哈哈!
唔係人事,係私人學生。
入到APA,跟到佢嘅機會亦好微,唉,仲有位收學生???

[ 本文章最後由 bebebe12345 於 07-12-12 11:13 編輯 ]
‹ 上一主題|下一主題