用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院幼稚園 民生K1 2008今日應該收到結果啦
樓主: feliz
go

民生K1 2008今日應該收到結果啦 [複製鏈接]

hi  
我住係西貢,我都一樣會比囡囡讀民生幼稚園,到時升小再算,囡囡一個表哥小學一個中學,個人意見,除校舍大,我覺得d學生都幾純樸.

係啦!我老公話9年後再算!你囡囡am嗎?

原文章由 angiebb 於 07-12-20 08:42 發表
hi  
我住係西貢,我都一樣會比囡囡讀民生幼稚園,到時升小再算,囡囡一個表哥小學一個中學,個人意見,除校舍大,我覺得d學生都幾純樸.

回覆12verbb

我住鑽石山,有架綠van直達九龍城,交通都算ok啦.
我未考慮中學的事,因為小朋友只得2歲幾,我打算俾佢讀幼稚園睇下適唔適合佢先啦.女兒有表哥讀緊k2,大家有伴好d囉.我到女兒小學時都會試下報其他學校,所以未諗咁長遠的事.
幼稚園方面,我另外仲等緊培正明年1月中派彩結果,同埋2/1去考宣道,所以都未知係咪100%會入民生.
到時有結果再互通消息,nice to meet you.

原文章由 12verbb 於 07-12-19 14:44 發表
hi choifung, 好開心識到你同你小朋友呀! 希望你轉到上午班啦! 你住得近唔近學校呀? 我住將軍澳都幾遠! 哎!依傢煩緊比唔比囡囡讀民生,因佢地話sure左中學係直資, 好似唔係好值噤! 我個女依傢讀緊nursary係私校,除左 ...

回覆 #42 12verbb 的文章

我囡囡pm班...你囡囡am班,我比較喜歡am,曾考慮轉am d時間好用,上午返學下午放學後多活動範圍,公園玩踏單車等等,最終放棄,因為西貢返學返工時間都比較塞車,我唔想晨早出門,你知唔知am,pm 返學時間?

回覆:angiebb

am~9:00am-12:00pm
pm~1:00pm-4:00pm

原文章由 angiebb 於 07-12-21 07:43 發表
我囡囡pm班...你囡囡am班,我比較喜歡am,曾考慮轉am d時間好用,上午返學下午放學後多活動範圍,公園玩踏單車等等,最終放棄,因為西貢返學返工時間都比較塞車,我唔想晨早出門,你知唔知am,pm 返學時間? ...

原文章由 Tammyswl 於 07-12-10 17:10 發表
Accepted morning class...will register this friday
at first, pretty afraid the result, because when we got interviewed, teacher just asked me 2 simple questions, who take care the kids? any expectatio ...

hihi!!I wanna to know when the teacher asked you who take care the kids and any expectation, how u answer them ah??
as I know many school also will ask this question gar...
I need to apply this school in 2009 ah~~so I need to search around about Munsang as I like it much.
thanks!

Connie
‹ 上一主題|下一主題