用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際英文幼稚園 NF同學會 (2007)
go

NF同學會 (2007) [複製鏈接]

JOSHUA   --------- 2X SEPT 2004
JASMINE  --------- 02 OCT 2004
ERIC        --------- 10 OCT 2004
CARRIE    --------- 05 DEC 2004

不如我地搞個NF同學會啦. 大家可以分亨或交流下痳.
認識下都好呀.我覺得相識都係一種緣份.
等佢地大個仔大個女既時候睇返.
都知道夠竟同緊邊個一齊上堂麻.
到時又可以搞下活動咁小朋友約出黎玩可以比佢地熟落D.
我諗小朋友一定好開心 不過最開心都係我地多D

(不如入黎登記返個名先啦.最好比埋個生日日期)

pm我都OK架

[ 本文章最後由 10102004 於 07-12-21 11:08 編輯 ]
   0    0    0    0

What do you mean
It's too good : than you're expected or too bad :cry: than you're expected?
My son is studying in another class and I'm satisify with the assessment.  It's about what I expected.

10102004 & QQ
我囡囡都係NF班架...你地小朋友叫咩名呀,我囡囡叫Jasmine:loveliness:
我收到assessment report都好surprised,禽日特登送個女返學校同班主任問過明白:(

原文章由 Mui_Mui 於 07-12-11 15:03 發表
10102004 & QQ
我囡囡都係NF班架...你地小朋友叫咩名呀,我囡囡叫Jasmine:loveliness:
我收到assessment report都好surprised,禽日特登送個女返學校同班主任問過明白:(

jasmine佢好靜好少講野架,我間中都有同佢d同學仔傾下計玩下架.佢地應該都識得我, 因為我好似bearbear咁大份.唔會睇唔到  我仔仔叫eric, 我每天都親自接送佢架. 我都好 ,當我收到英文就 ,簡直差到唔敢相信呀. 顏色..數字竟然可以話全部話佢唔識.你話死唔死,我諗佢地唔識間學校都唔收啦:( :(

Hi 10102004,

我囡囡都係NF班架,佢叫Carrie.

我收到assessment report都surprised架, but I don't have time to follow up .

原文章由 10102004 於 07-12-11 17:06 發表

jasmine佢好靜好少講野架,我間中都有同佢d同學仔傾下計玩下架.佢地應該都識得我, 因為我好似bearbear咁大份.唔會睇唔到  我仔仔叫eric, 我每天都親自接送佢架. 我都好 ,當我收到英文就 ,簡直差到唔敢 ...

Eric媽你好...Jas都有提Eric架
Jas英文係佢first language,竟然d progress差過中文...我同老公都好surprised咁咪第星期一特登帶佢返學順便同Miss Venessa傾下囉...Miss Venessa好似唔係太like我咁緊張,佢成日強調this is only a progress report, not a report card...我都知...不過Jas讀PN果時英文assessment都叫好架嘛,咁我咪以為佢退步囉:(

原文章由 10102004 於 07-12-11 17:06 發表

jasmine佢好靜好少講野架,我間中都有同佢d同學仔傾下計玩下架.佢地應該都識得我, 因為我好似bearbear咁大份.唔會睇唔到  我仔仔叫eric, 我每天都親自接送佢架. 我都好 ,當我收到英文就 ,簡直差到唔敢 ...

magicmum
你又surprised呀?咩surprise先,好定壞先

原文章由 magicmum 於 07-12-11 17:48 發表
Hi 10102004,

我囡囡都係NF班架,佢叫Carrie.

我收到assessment report都surprised架, but I don't have time to follow up .

醒目開學勳章

原文章由 Mui_Mui 於 07-12-12 10:34 發表
Jas英文係佢first language,竟然d progress差過中文...我同老公都好surprised咁咪第星期一特登帶佢返學順便同Miss Venessa傾下囉...Miss Venessa好似唔係太like我咁緊張,佢成日強調this is only a progress report, not a report card...我都知...不過Jas讀PN果時英文assessment都叫好架嘛,咁我咪以為佢退步囉:(

我都覺得英文老師要求高,Josh今次record竟然有2 ,Josh以前讀PN那所國際學校的NET班主任於record給他的comments很好的,係Anfield的report 更加全部取最高分,所以,今次收到record都令我有些失望,以為佢退步左,原來同班同學仔都係咁。:(

SumSumBB
我同你一樣睇到有一個2呀....即跌入谷底呀,拿拿林問Miss Venessa,我諗佢係Nursery英文主任老師,佢可能真係standard會高少少,不過我問完佢Jas英文真實程度後就放心了

原文章由 SumSumBB 於 07-12-13 21:37 發表

我都覺得英文老師要求高,Josh今次record竟然有2 ,Josh以前讀PN那所國際學校的NET班主任於record給他的comments很好的,係Anfield的report 更加全部取最高分,所以,今次收到record都令我有些失望,以為佢退步左,原來同班 ...

幣啦.......亞仔今日唔見左件校褸呀, 好彩有寫到名, 平時都會放係書包喥.但係今日返到屋企打開個書包先發覺無左呀. 打返學校問, 佢叫我明天返去問老師喎. 唔知搵唔搵得返呢?????

寫左名就唔驚啦...我諗應該搵得番啦:loveliness:

原文章由 10102004 於 07-12-17 16:42 發表
幣啦.......亞仔今日唔見左件校褸呀, 好彩有寫到名, 平時都會放係書包喥.但係今日返到屋企打開個書包先發覺無左呀. 打返學校問, 佢叫我明天返去問老師喎. 唔知搵唔搵得返呢????? ...

禽日去買X'mas party gifts,嘩~行左好多地方呀...成個商場來來回回地行左好多轉...又拎住一袋二袋...好似個癲婆咁...希望同學仔鍾意我買嘅禮物啦

sumsumbb,
多謝你張聖誕咭呀. Eric 第一時間就係想拆左粒朱古力黎食lu .

muimui,
明天小朋友一定會好開心既,係呢???
你明天會唔會送jasmine返學呢???
我都要記得拎d小禮物送比小朋友先.  

件校褸搵返了:loveliness: :loveliness: :loveliness:

SumSumBB
朱古力整污漕左張card,Jas好唔開心,喊晒呀

我聽日會照比Jas坐校車返學呀,因為我拎住一袋二袋咁...又要搭MTR,好論盡呀...你會送Eric架呵...咁聽日見啦!

原文章由 10102004 於 07-12-18 15:01 發表
sumsumbb,
多謝你張聖誕咭呀. Eric 第一時間就係想拆左粒朱古力黎食lu .

muimui,
明天小朋友一定會好開心既,係呢???
你明天會唔會送jasmine返學呢???
我都要記得拎d小禮物送比小朋友先.  

件校褸 ...

醒目開學勳章

原文章由 Mui_Mui 於 07-12-18 16:41 發表
SumSumBB
朱古力整污漕左張card,Jas好唔開心,喊晒呀

Mui_Mui,

Oh, 我都無諗過粒朱古力會整污漕左張card添,sorry!

醒目開學勳章

原文章由 10102004 於 07-12-18 15:01 發表
sumsumbb,

10102004,

唔好客氣! Josh幫手貼朱古力的時候都一路貼一路想拆來食!

Morning今早一開校門就返左去啦...我個女呀唔肯跟我車呀,屎都要坐校車...我去到classroom人影都無個,only見Miss Venessa响樹...我都係放低d X'mas Gifts就閃人啦,好趕呀真係

SumSumBB
傻啦...係我個女當左係寶,要返到home先食...點知就壓扁左粒朱古力囉:(

原文章由 SumSumBB 於 07-12-19 00:28 發表

Mui_Mui,

Oh, 我都無諗過粒朱古力會整污漕左張card添,sorry!

Mui Mui,

Thanks for your X'mas gift!   Carrie很喜歡你的禮物!  今早我都返左去, 因為我要拎個Birthday+X'mas cake返去, 你咁早閃,見唔到囉!:(

今早看清楚Jasmine個樣,真係好sweet .佢還主動同Miss Vannesa chat tim!

原文章由 Mui_Mui 於 07-12-19 10:08 發表
Morning今早一開校門就返左去啦...我個女呀唔肯跟我車呀,屎都要坐校車...我去到classroom人影都無個,only見Miss Venessa响樹...我都係放低d X'mas Gifts就閃人啦,好趕呀真係 ...

醒目開學勳章

Mui Mui, magicmum, 10102004,

多謝你地的X'mas gift & X'mas card,Josh 好開心呀!

Josh Pa 今早都拎左食物返去,佢都係話人影都見唔到個!

Jasmine個樣好sweet,Jasmine個媽咪都一樣咁sweet架
‹ 上一主題|下一主題